Eurooppa teki Solheim Cupista vielä ottelun, mutta USA ei suostunut taipumaan - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Eurooppa teki Solheim Cupista vielä ottelun, mutta USA ei suostunut taipumaan

USA palasi pitkän odotuksen jälkeen Solheim Cupin voittajaksi. Kuva: Getty Images

Yhdysvallat sai kristallipokaalin haltuunsa viiden vuoden tauon jälkeen.

Euroopan joukkueella oli edessään kova savotta lähdettyään tavoittelemaan USA:n neljän pisteen johtoa Solheim Cupin päätöspäivänä. Vieraat ottivat alussa pari pistettä ja olivat useimmissa matseissa voiton syrjässä kiinni. Tehtävä osoittautui kuitenkin liian vaativaksi, ja USA vei Gainesvillessä Virginiassa käydyn haasteottelun voiton numeroin 15,5–12,5.

Vierasjoukkue sai uskoa tekemiseensä, kun Charley Hull (vs. Nelly Korda) ja Georgia Hall (vs. Alison Lee) ottivat päivän ensimmäisissä kamppailuissa selvät voitot. USA:lla oli kuitenkin henki päällä, ja kapteeni Stacy Lewisin taktiikka laittaa parhaassa iskussa olleet pelaajat alkupään otteluihin toimi.

Megan Khangin (vs. Emily Kristine Pedersen), Allisen Corpuzin (vs. Anna Nordqvist) ja Rose Zhangin (vs. Carlota Ciganda) tuomat helpot pisteet antoivat USA:lle tilaa hengittää, mutta Eurooppa ei antanut periksi. Se oli kaikissa lopuissa seitsemässä matsissa täysin mukana pitäen pitkään pientä toivonkipinää yllä.

Eurooppa alkoi kuroa piste-eroa umpeen Celine Boutierin (vs. Lexi Thompson), Madelene Sagströmin (vs. Sarah Schemelzel) ja Leona Maguiren (vs. Ally Ewing) ottamilla voitoilla. Jäljellä olleet kamppailut olivat tiukkoja, eikä USA:n mestaruutta voinut julistaa ennen kuin Albane Valenzuelan ja Lilia Vun ottelu eteni Robert Trent Jones Golf Clubin kentän 18. reiälle.

Valenzuelan lähestyminen jäi turhan kauas, eikä hän saanut pitkää, voittoon oikeuttavaa birdie-puttia sisään. Vulla ei ollut ongelmia oman lyhyen birdie-puttinsa kanssa, ja hän hankki Yhdysvalloille Solheim Cupin voiton ratkaisseen tasapelipisteen.

Vaikka Eurooppa oli isossa kuvassa niskan päällä kaksinpeleissä, jäi USA:n voittomarginaaliksi selvät kolme pistettä. Vierasjoukkue esiintyi ensimmäisenä pelipäivänä vaisusti, ja Yhdysvallat sai neljän pisteen etumatkalta uskoa omaan tekemiseensä.

Varsinkaan vieraskentällä avauspäivän merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa. Toisenlaisilla pelipareilla lopputulema olisi voinut olla toisenlainen, mutta kapteeni Suzann Pettersen joukkoineen uskoi valintoihinsa. Tosin USA oli perjantaina vahva, ja rakensi pohjan voitolleen ensimmäisissä foursome- ja fourballotteluissa.

Kotijoukkueella oli onnistujia laajemmalla rintamalla. USA:n pelaajista viisi oli kokoamassa vähintään kolmea pistettä, kun Euroopalla tähän pystyi vain Charley Hull. Englantilaisen eduksi numeroin 6/4 päättynyt ottelu maailmanlistan ykköstä Nelly Kordaa vastaan oli erityisen hieno suoritus.

Linn Grantin panos Euroopan joukkueessa jäi odottamattoman vaisuksi. Hän oli mukana neljässä kamppailussa, mutta nämä kaikki päättyivät yhdysvaltalaisten voittoon. Grant piristyi hieman sunnuntaina oltuaan matsissa Jennifer Kupchoa vastaan tilanteessa 3 down. Hän kampesi ottelun tasoihin, mutta Kupcho meni lopussa menojaan. Kupchon painettua uudelleen kaasua, USA oli jo varmistanut Solheim Cupin voiton.

USA:lla on Solheim Cupeista nyt koossa 11 voittoa ja Eurooppa on saanut pokaalin haltuunsa kahdeksan kertaa. Seuraava haasteottelu pelataan syyskuussa 2026 Hollannissa.

Lue seuraavaksi: Euroopalla on vuori kiivettävänä Solheim Cupissa, mutta toivonkipinä elää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje