Euroopalla on vuori kiivettävänä Solheim Cupissa, mutta toivonkipinä elää - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Euroopalla on vuori kiivettävänä Solheim Cupissa, mutta toivonkipinä elää

Emily Kristine Pedersen (vas.) ja Carlota Ciganda taistelivat Euroopalle tärkeän voiton fourballissa. Kuva: Getty Images

Yhdysvalloilla on erinomainen mahdollisuus katkaista Virginiassa Euroopan voittokulku.

Euroopan joukkue ei onnistunut kaventamaan USA:n ensimmäisenä päivänä hankkimaa etumatkaa Gainesvillessä meneillään olevassa Solheim Cupissa. Lauantain foursome- ja fourballottelut menivät tasan, ja näin Yhdysvallat lähtee ratkaisevaan päivään neljän pisteen johtoasemasta, 10–6.

USA tarvitsee sunnuntaina 4,5 pistettä riistääkseen viisi vuotta Team Europella olleen kristallipokaalin haltuunsa. Vaikka vierasjoukkueen tehtävä on vaativa, valoi joukkueen runkopelaajiin kuuluva Carlota Ciganda uskoa takamatkan saavuttamiseksi.

”Meillä on ilman muuta mahdollisuutemme. Vielä on 12 pistettä jaossa. Medinahin ihme toistuu”, espanjalainen sanoi.

Medinahin ihmeellä Ciganda tarkoitti Illinoisissa käytyä vuoden 2012 Ryder Cupia, jolloin Eurooppa tavoitti USA:n 10–6-johdon, ja venytti Medinah Country Clubilla niukkaan voittoon.

Yhdysvallat teki saman tempun Saksassa pelatussa Solheim Cupissa vuonna 2015. Tuossa joukkueessa pelasi USA:n tämänhetkinen kapteeni Stacy Lewis, joten hän toppuutteli päätöspäivän hurmion kokeneena innokkaimpia kannattajia.

”Mielestäni tärkein asia on se, että tiedämme tuollaisenkin olevan mahdollista. Sen vuoksi laadin kaksinpelien järjestyksen sellaiseksi kuin laadin. Yritämme saada ratkaistua ottelun nopeasti”, Lewis sanoi.

Tilanne näytti lauantai-iltapäivänä Euroopan kannalta lähes lohduttomalta, kun kaksi kamppailua oli vielä jäljellä. Parit Carlota Ciganda-Emily Kristine Pedersen (2/1 vs. Ally Ewing-Lexi Thompson) ja Georgia Hall-Charley Hull (2/0 vs. Allisen Corpuz-Lilia Vu) ottivat kuitenkin elintärkeät voitot fourballissa, ja pitivät vieraiden toivonkipinän yllä.

Voimme vain laittaa koko sydämemme peliin, ja yrittää koota tarpeeksi pisteitä.

Pedersen ja Hull ovat olleet Euroopan syömähampaat oltuaan voittamassa kahta ottelua. Sen sijaan yhdeksi pisteiden kalastajaksi ounasteltu Linn Grant on ollut Robert Trent Jones Golf Clubin kentällä tuuliajolla.

Euroopan kapteeni Suzann Pettersenillä oli lauantai-iltapäivän otteluissa kova luotto ruotsalaiskaksikkoon Anna Nordqvist-Madelene Sagström, joka riepotteli avauspäivänä vastustajiaan. Osat vaihtuivat eilen, ja he voittivat Alison Leetä ja Megan Khangia vastaan vain yhden reiän 4/3-tappio-ottelussa.

”Meillä on vaativa tehtävä edessämme. Voimme vain laittaa koko sydämemme peliin, ja yrittää koota tarpeeksi pisteitä”, Pettersen totesi vakavana.

Kun lehdistö oli esittänyt kaikki kysymyksensä Euroopan kapteenistolle, saapui Stacy Lewis joukkoineen paikalle. Pettersen kääntyi jyrkästi oikealle, ja käveli toiseen suuntaan. Päätöspäivän taistelu oli jo alkanut.

Lue seuraavaksi: Yleisökatastrofi Solheim Cupissa – LPGA töppäilee pahasti kuljetusten kanssa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje