Aihe: Tasoituslaskenta - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Tasoituslaskenta

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoituslaskenta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kunhan ihmettelen.. laskenta taitaa olla taas tillintallin.

    Sitä minä vaan ihmettelen joskus että onko tämä tapa ajaa öisin tasoituslaskenta varmasti ihan viisasta? Esim Ruotsissa näyttäisi uusi hcp tulevan parissa minuutissa. Mikä estäisi Suomessa tehdä samoin?

    PCC:n vaikutus meistä suurimmalle osalle on mitätön. Jos se on 1 jompaan kumpaan suuntaa ja sen kun jakaa 8:lla niin paljonko se on. Slopessa ei useimmiten mitään. Usein uusi tulos ei edes tule noiden 8:n joukkoon. Ja voisihan ne PCC:t korjata sitten vaikka yöllä. Tai siis yö jatkuu edelleen seuraavaan päivään. Aika laaja käsite yöstä.

    Pelatkaa scratchia jos on niin tarkkaa. Ja niinhän sitä tehdäänkin.

    Varmasti on asioita joita en ymmärrä ja tämä on yksi niistä.

    Kerro tarkemmin, missä vika nykysysteemissä. Aika harva tarvitsee uuden tasoituksen ”parissa minuutissa”. Joskus tietenkin pelaa 2 kierrosta päivässä, mutta jos on samaa kisaa, ei tasoitus muutu välillä. Jos ei pelaa kisaa, mihin päivitettyä tasoitusta tarvitaan. Jotenkin putosin kärryiltä.

    Itse olen huomannut ainoana itseä häiritsevänä ”vikana”, että todella usein edellisen päivän tasoituskierrokset eivät päivity yön yli, vaan ilmaantuvat viiveellä. Tätä tapahtuu todella usein, mikäköhän lie syynä.

    Tänään tuli joskus iltapäivällä. Eihän sen paljon haittaa mutta eräajo yöllä on 60 -luvun atk:ta. Ongelmien sattuessa kukaan ei ole paikalla ja aamulla huomataan että kaikki on taas solmussa.. 🙂 Noin 2-3 kertaa kuussa.

    Kunhan kysyin. Kuka tarvitsee niin tarkan tasoituksen seuraavana päivänä ettei voitaisi siirtyä online laskentaan? PCC tuntuu aika pieneltä syyltä.

    Tosin, en minäkään tarvitse sitä heti. Voihan se tulos tulla sitten kun tulee. Jos ei yöllä niin seuraavana iltapäivänä. En silti ymmärrä eräajoja. Varmaan siihen on syy. Vähän noloa että kompuroi.

    Miten ne Ruotsissa hoitavat sen PCC:n, vai korjataanko tarvittaessa jälkikäteen ?

    En osaa sanoa miten hoitavat. En vieläkään oikein ymmärrä mihin sitä tarvitaan. Tavan tuuppari, joka tallettaa tuloksen jokaisesta kierroksesta, ei tarvitse mihinkään. Jos on ihan karmee keli, hän jää kotiin. Jos oikeasti joistain kisatuloksista tarvitaan PCC niin kai ne voitaisiin laskea yöllä. Meille muille hcp on lähinnä henk koht mittari. Händäri huijari on erikseen, mutta sille ei tuo tee sitä eikä tätä.

    Kuhan ihmettelin. Parempi minusta olisi saada tulos per heti ja silloin laskentaa tehtäisiin päivällä jolloin on helpompi huomata jos sydeemi on nurin.

    Oma havainto PCC:n osalta on, että se ei tunnu muutenkaan ”klubipeleissä” toimivan järkevästi. Idea teoriassa hyvä mutta ei toimi käytännössä koska pelaajat lähettävät kierroksiaan hyvin valikoiden ja usealta jäävät huonot kortit palauttamatta. Useamman kerran tullut pelattua järkyttävässä tuulessa ja vesisaateessa mutta silti PCC on rokottanut tulosta yhdellä lyönnillä. ”Hyvitystä” en PCC:n osalta ole saanut juuri koskaan, paitsi muutamilta alkukauden kierroksilta kun muillakin pelaajilla vielä varmasti talven jäljiltä oma peli ”kateissa”.

    ”Monesti syksyllä tii-merkit vedetään aivan eteen. PCC reagoi hyvin siihen, että kenttä on lyhennetty helpommaksi kuin sen pitäisi olla”, W sanoo.

    Mutta jospa porukka on vihdoin kesän treenattuaan saanut slaissin oikenemaan? Näkyykö sekin? Miksihän syksyllä muuten vedetään tii- merkit eteen? En ole havainnut vaan pitääkin katsella. Vaiko ihan vaan mutu teoriaa? Paha mennä sanomaan. Joku syy varmaan on siihen että tasoituslaskennasta on tehty rakettitiedettä.

    Lainaus on GoGolf lehdestä.

    ” Miksihän syksyllä muuten vedetään tii- merkit eteen?”

    En usko että on mitään systematiikkaa, ellei keltainen tiipaikka ole ihan ruvella sateisten kierrosten jäljiltä. Periaatteessa kentän kokonaismitan pitäisi olla lähellä korttia, jolloin tii edessä silloin, kun lippu griinin takaosassa. Samoin aika ajoin tiimerkkien sijaintiin pitäisi vaikuttaa se, jos kentällä on kovin märkiä alueita, jotta ideaalit drivit eivät uppoisi alastulojälkiinsä vaan olisivat kuivalla alueella. Vaihtelee varmaan kenttäkohtaisesti.

    Sen sijaan Etelä-Euroopan turistikentillä pelin nopeuttamiseksi tiimerkit ovat todella edessä. Ihan systemaattisesti. Etelän kenttien käyttäminen tasoituslaskentaan on sen vuoksi aika kyseenalaista.

    Ilmankos.. hakkasin aina syksyisin tasoituksen alas Espanjassa ja sitten taas ihmetellyt kun ei vaan lähde.. Taitaa olla totta tuo. En olekaan niin hyvä kuin luulin 😀 Ai sitä se oli.

    Mulla oli viivettä ulkomailla pelatun kierroksen kanssa jonka mScorecardiin syötin. mScorecardin tuesta sain nopeasti vastauksen: ”Joskus ulkomaan kierrokset eivät näy heti seuraavana päivänä eBirdiessä, jos kenttätiedoissa on jotain tarkistettavaa.”

    Ja tosiaan olikin sitten seuraavana päivänä laskennassa mukana.

    JH

    Tulikohan jo todettua: tasoituksellisessa kilpailussa suoritus hylätään, mikäli pelaa ajantasaista tasoitustaan korkeammalla tasoituksella. Vastuu on pelaajalla,jos systeemissä on esim. edellisenä yönä päivittymätön arvo. Näinhän voi käydä vaikkapa tuon PCC:n mahdollisti tulosta ”parantavan” vaikututuksen seurauksena. Tätähän ei pelaaja tiedä, jos systeemi ei ole ajan tasalla ….

    ” Vastuu on pelaajalla,jos systeemissä on esim. edellisenä yönä päivittymätön arvo”

    Näinköhän on? Baystream aikaisemmin totesi, että 9r tuloksen algoritmi on tietoisesti niin monimutkainen, ettei sitä pysty itse laskemaan. Siten pelaaja ei voi tietää, onko laskennassa virhe vai ei.

    PG

    1.1.2023. lähtien pelaaja ei ole enää ollut vastuussa reikätulosten yhteenlaskusta tai tasoituksen soveltamisesta. Ks. sääntö 3.3b(4).

    ”Sääntöä on muokattu niin, että pelaajalla ei tarvitse olla tasoitusta tuloskortissa.
    Toimikunta on vastuussa kilpailussa pelaajan tasoituslyöntien määrittämisestä ja nettotuloksen laskemisesta käyttäen kyseistä tasoitusta.”
    —————————————————
    Vanhentunut sääntö 3.3b(4):

    ”Tuloslaskenta tasoituksellisessa kilpailussa. Pelaaja on vastuussa siitä, että hänen tasoituksensa on merkitty tuloskorttiin. Jos pelaaja palauttaa tuloskortin, jossa ei ole hänen oikeaa tasoitustaan:
    • Tuloskortissa on liian korkea tasoitus tai ei lainkaan tasoitusta. Jos tämä vaikuttaa pelaajan saamien tasoituslyöntien määrään, pelaajan
    tulos hylätään tasoituksellisessa kilpailussa. Jos tällä ei ole vaikutusta, rangaistusta ei seuraa.
    • Tuloskortissa on liian alhainen tasoitus. Rangaistusta ei seuraa, ja pelaajan nettotulos lasketaan käyttäen tuloskorttiin merkittyä alhaisempaa tasoitusta.”

    Pelaaja on vastuussa ja hänen on kerrottava asiasta kilpailun toimikunnalle, joka tekee päätöksen pelaajan tasoituksesta annettujen tietojen perusteella.
    Useasti tuo tarkoittaa minulle tulevaa soittoa.

    Miten tuo tasoitus oikein lasketaan. Kun katson eBirdie sovellusta, se näyttää viimeiset 20 tulosta, joista 8 parasta on ympyröity. Kun lasken ”tas.tulos” keskiarvon, se on 12,625, mutta tasoitukseni on 11.6. Mistä tämä johtuu ?

    ”Mistä tämä johtuu?”

    Kyllä ainakin itsellä laskee ihan oikein. Laitoitko luvut Exceliin vai näppäilitkö kalkylaattoriin? Onko soft cap tai hard cap tullut vastaan? Eli paljonko tasoituksesi on noussut viimeisen vuoden aikana? Onko tullut poikkeuksellisen hyviä tuloksia, minkä perusteella tasoitusta on laskettu?

    https://golf.fi/wp-content/uploads/2020/03/Tasoitusma%CC%88a%CC%88ra%CC%88ykset-2020.pdf

    Haiskahtaa että olet pelannut poikkeuksellisen hyvän tuloksen. Onnea siitä. Tässä artikkelissa viimeinen esimerkki: https://golfpiste.com/oma-peli/testaa-taitosi-51-laskutehtavan-visainen-whs-tentti/

    Kiitos linkeistä. Viime kesänä pelasin poikkeuksellisen onnistuneen kierroksen ja vaikka siitä on yli 365 päivää, se vielä sotkee tasoitukseni laskentaa.
    Eipä tasoituksen laskenta olekkaan niin halppoa kuin luulin.

    Ping10:

    Tasoitus ei määräydy suoraan niiden 8 parhaan kierroksen keskiarvosta. Tuo keskiarvo kerrotaan luvulla 0,94, jos oikein muistan.

    Laskimpa huvikseen oman KA:n. Näytti 7,325 mutta händäri on 6,5. Näköjään yksi parempi 68 lyönnin kierros vaikuttaa siihen noin paljon.

    ”Tasoitus ei määräydy suoraan niiden 8 parhaan kierroksen keskiarvosta. Tuo keskiarvo kerrotaan luvulla 0,94, jos oikein muistan.”
    USGA käytti kerrointa 0,94 ennen, mutta silloin heillä oli laskennassa 10/20. Nyt tuo 8/20 antaa lähes saman tuloksen kuin 10/20 ja siitä 94%. Austraaliassa on kerroin käytössä, koska he muuttivat tasoituslaskennann USGA:n keskiarvolaskentaan (kerroin hiukan eri kuin USGA:lla oli) vähän ennen WHS:ää ja siksi eivät heti halunneet alkaa muuttamaan juuri lanseeratttua kaavaa.

    ”Laskimpa huvikseen oman KA:n. Näytti 7,325 mutta händäri on 6,5. Näköjään yksi parempi 68 lyönnin kierros vaikuttaa siihen noin paljon.”
    Näyttäisi siltä, että seitsemässä tuloksessa olisi poikkeuksellisen tuloksen -1 mukana.

    Olen täyttänyt kotikentällä 14 korttia. neljässä niissä on pcc -1. Kenttä on erinomaisessa kunnossa. Paha vastustaa tilastomatikkaa, mutta ei tuo pcc näytä kovin harvinainen olevan. Kaukana joskus puhutusta 10% yhden pelaajan kohdalla. Muille kentille olen jättänyt 7 korttia, ei yhtään pcc arvoa.

    Outo numero joka ei avaudu. Se vaan on joku.

    Kenttä on tuolloin pelannut huomattavasti helpompana verrattuna CR-määritykseen. Tasoitustulokseesi on lisätty 1*113/SR lyöntiä. Tuo ikivanha 10%-sääntö oli nostaville korteille eli nykyään PPC=3 arvoa lähellä olevat päivät, vaikka nykyään ei tuota ”ei nostavia kortteja” menetelmää ole käytössä. Tämä tietenkin johtaa siitä, että tuskin tuo kierros osuisi 8 parhaan joukkoon.

    ”Tänään tuli joskus iltapäivällä. Eihän sen paljon haittaa mutta eräajo yöllä on 60 -luvun atk:ta. Ongelmien sattuessa kukaan ei ole paikalla ja aamulla huomataan että kaikki on taas solmussa.. 🙂 Noin 2-3 kertaa kuussa.
    Kunhan kysyin. Kuka tarvitsee niin tarkan tasoituksen seuraavana päivänä ettei voitaisi siirtyä online laskentaan? PCC tuntuu aika pieneltä syyltä. Tosin, en minäkään tarvitse sitä heti. Voihan se tulos tulla sitten kun tulee. Jos ei yöllä niin seuraavana iltapäivänä. En silti ymmärrä eräajoja. Varmaan siihen on syy. Vähän noloa että kompuroi.”

    On tämä ihme länkytystä asiasta (pcc-laskenta), jolla ei ole käytännössä mitään merkitystä klubipelaajalle. Eräajo yöllä? Ei sellaista ole enää. Meinaako kirjoittaja, että siellä on operaattoreita yöllä tai ei ole. Kannattaa siirtyä tälle vuosikymmenelle jos voimia riittää.
    Allekirjoittanut on ollut palstalla vuodesta 2019, siis 5 vuotta ja kirjoittanut 3 aloitetta ja 105 viestiä. Nimimerkki ”hevosta solvaava” on ilmaantunut foorumiin 2023 ja kirjoittanut 3 aloitetta ja 111 viestiä. Olet siis riehunut foorumissa huomattavasti enemmän kuin allekirjoittanut on kirjoittanut asiallisia kommentteja. Välillä ihoon sattuu mutta se oikein.

    Hävettää kuulla näkemyksiä, että käytetään veronmaksajien rahaa väärin ja viedään lapsia, koululaisia tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin. Eiköhän ole ok tarjota heille uusia mahdollisuuksia liikuntaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Tasoituslaskenta

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoituslaskenta