Aihe: Greencard tehtailua PK-seudulla ? - Golfpiste.com

15.10.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista

Greencard tehtailua PK-seudulla ?

Etusivu Foorumit Yleistä Greencard tehtailua PK-seudulla ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 186)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vaikuttaa, että greencardin suorittamiseen on syntynyt minusta epäterve ”rahat tänne” kauppa eritoten PK seudulla. Pelasin tässä kahden henkilön kanssa heidän ensimmäistä kierrostaan kentällä ( pyysivät mukaan, että uskaltavat lähteä). Kortti on saatu ”muutaman tunnin kurssilla”. Ei käyty varsinaisella kentällä lainkaan, pelajjilla ei mitään käsitystä esim. estealueesta ja sieltä vapautumisesta, voiko väylällä käyttää teetikkua, mitä nuo siniset tikut tarkoittaa, miksi kentällä on valkoisia, keltaisia ja punasia ”Tupsukoita”, Greenin yli ei saakaan vetää kärriä, kun siirtyy seuraavalle väylälle jne. uskomatonta. Ymmärrän hyvin, että heti kurssin jälkeen ei ole sääntökirja kokonaan hallussa, kun se ei ole monnella meistä klubituuppareistakaan, mutta joku ymmärrärys luulisi kurssilla tarttuvan. Kysymys on myös turvallisuudesta, niin heille itselleen, kuin muillekin pelaajille. Minusta tämä vaikuttaa melko epäterveeltä ”tehtailulta”.

    Noin se on ollut jo jonkin aikaa, rimaa on jatkuvasti laskettu. Taustalla on puhdas ahneus, liitto haluaa jäsenmaksuja ja kentäyhtiöt sekä golfopettajat epätoivoisesti asiakkaita.

    Samalla on kaikenlainen sekoilu kentällä lisääntynyt, eikä niihin juuri puututa, kun valvojia ei ole.

    Kyllä ton ilmiön aloitti Paloheinä ja nyt Go Golf ”Päivässä golfariksi” nettikurssi pani vielä paremmaksi! Mutta toiminnan mahdollistaa systeemi ja sen portinvartijana on liitto. Valitettava lieveilmiö on kentällä toiminta kaikessa muodossa. Edetään kun etanat, jätetään korjaamatta divotit ja alastulojäljet, nuuskapusseja ja tupakan tumppeja joka puolella. Toki ihan perustapoja ei voi kursseilla opettaa mutta jotain rotia vois nämä harrastajat osoittaa.

    KL1

    Taustalla on puhdas ahneus, liitto haluaa jäsenmaksuja ja kentäyhtiöt sekä golfopettajat epätoivoisesti asiakkaita.

    Miksi kummassa sinä yrität vierittää kaiken SGL:n syyksi?? Eihän liitolla ole yhtään mitään tekemistä itse kenttien tai pelaajien niillä käyttäytymisen kanssa. Kyllä vastuu on tasan tarkkaan green cardin myöntäjillä ja kentillä, jotka laskevat aloittelevia pelaajia niille.

    Jos golfseura haluaa kantaa vastuunsa, se järjestää aloitteleville pelaajille opastettuja pelikierroksia, kuten esimerkiksi omassa kotiseurassani ruukataan tehdä. Kenttä puolestaan voi halutessaan asettaa aloitteleville pelaajille vaatimuksia, kuten esimerkiksi ns. kapteenin kierroksen suorittamisen tai jotakin vastaavaa. Onhan oikeiden tapojen oppiminen sille aloittelevalle pelaajallekin pelkästään etu.

    Mitä tulee itse gc-tehtailuun, niin siinä puhuu silkka ahneus ja se on omiaan alentamaan käytöstapoja kentillämme. Voiko asiaan jotenkin sitten puuttua, onkin se tuhannen zlotyn kysymys.

    KL1

    Mutta toiminnan mahdollistaa systeemi ja sen portinvartijana on liitto.

    Haluatko perustella väitettäsi? Ja jos se on oikea, niin millä tavalla ehdotat valvonnan järjestettäväksi? Jokainen gc-kurssin käynyt joutuu pelaamaan puoli kierrosta jonkun liiton työntekijän kanssa saadakseen luvan pelata, vai? Eikö laadunvalvonta kuulu kurssien järjestäjälle?

    Eikö kursseille voisi asettaa laatuvaatimuksia? Olihan niin ennen vanhaan. Kursseilla piti opettaa tietyt asiat ja olipa lopuksi myös kontrolli että oppi oli mennyt perille. Jos Green Cardia pidettäisiin jonkinlaisena Golfin ”ajokorttina”, niin silloin sitä ei pitäisi voida tilata netistä.

    KL1

    Kysymys kuuluukin kuka niitä laatuvaatimuksia valvoo tai pitäisi valvoa ja millä resursseilla?

    Ei ennen vanhaankaan liitto valvonut yhtään mitään, vaan opettava pro oli se, joka päätti joko päästää oppilaan läpi kurssista tai olla päästämättä. Paloheinän ja GoGolfin systeemit ovat silkkaa rahastusta ilman minkäänlaista moraalia.

    Huomattakoon, että ennen vanhaan pro nimenomaan sai oppilaita olemalla päästämättä epäkypsiä pelaajia kokeesta läpi. Miksi kummassa lepsu linja toisi heille lisää oppilaita??

    Mikä KL1 Paloheinän ja GoGolfin kursseista tekee rahastusta verrattuna esim. Pickalan 4 tunnin kursseihin tai PeGon 3 tunnin kursseihin verrattuna? Tai Löfkullan ja Rinkun 4 tunnin kursseihin verrattuna?

    Uno

    Joskus on haastavaa määritellä kummassa on suurempi syy opettajassa vai oppilaassa.

    Itse olen noin 15 vuotta sitten käynyt yhteistyökumppanin järjestämän päivän kurssin, ennen Paloheinää ta gogolfia.
    Kyllä silloinkin vastuuoppimisesta jäi enemmän oppilaan vastuulle.

    Illalla pro oli meidän kanssa yöelämässä eli teoriassa kurssi oli pidempi, mutta ei golfia.

    Muistan ensimmäisistä kiertoksistani/vuodestani, että vain Talissa oltiin tarkkoja tai sinne pääsi myös noin 1.5 vuotta aloittamiseni jälkeen mm. tasurivaatimuksen vuoksi.
    ”Pelättiin myös mennä, kun oli vanha Majurin aikainen kuri mm. kierrosnopeuksissa, lyöntijäljen korjaukset ja tieltä ei saanut vapautusta jne. lisäksi eksoottisia sillan ylityssääntöjä”
    Sen aikaisessa kotikenttässäni Vihdissä ei oltu mitenkään tarkkoja.

    Noin 600 kierrosta pelanneena 13 tasurilla, joutuu sääntöjä edelleen opiskelemaan.

    Itse en olisi huolissani.

    Voitte leikkisästä tiedustella vakituista pelikavereilta, että
    moniko osaa enää laskea pisteitä, kun ohjelmat laskevat sen meidän puolestamme.

    KL1

    Mikä KL1 Paloheinän ja GoGolfin kursseista tekee rahastusta verrattuna esim. Pickalan 4 tunnin kursseihin tai PeGon 3 tunnin kursseihin verrattuna? Tai Löfkullan ja Rinkun 4 tunnin kursseihin verrattuna?

    Ei mikään, nuo olivat vain esimerkkejä. Varmasti sinunkin listastasi jäi monta pikakurssin pitäjää puuttumaan.

    KL1

    Noin 600 kierrosta pelanneena 13 tasurilla, joutuu sääntöjä edelleen opiskelemaan.

    Toivottavasti ei kuitenkaan golfin etikettiä, joka on aloitettaessa pirun paljon tärkeämpi kuin varsinaiset säännöt.

    Voitte leikkisästä tiedustella vakituista pelikavereilta, että
    moniko osaa enää laskea pisteitä, kun ohjelmat laskevat sen meidän puolestamme.

    Voi voi, jo silloin ennen todella monella golffarilla oli suuria vaikeuksia ymmärtää pistebogin laskennan perusteet, vaikka systeemi on suunnilleen yhtä yksinkertainen kuin 2+2. Ne meistä, jotka osasivat sen silloin hyvin osaamme sen hyvin edelleen. Ne toiset taas… no, he eivät, edelleenkään.

    Iso strateginen virhe golfliitolta kun se lähti tavoittelemaan 200 000 henkilön jäsenmäärää, Suomessa ei kentät (varsinkaan isoissa kaupungeissa) pysty ottamaan vastaan tuollaista määrää. Yhtä lailla GoGolf on pilannut golfkulttuuria melko lailla, kenttäyhtiöiden valtaukset, erilaiset varausoikeudet sekä ”päivässä golfariksi” on tuonut ikäviä ilmiöitä.

    Huomion arvoista on että juuri kukaan ei ole tyytyväinen viime vuosien kehitykseen, kenttäyhtiöiden talouskehitys on keskimäärin ollut melko vaatimatonta ja osakkeet eivät joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta käy kaupaksi. GoGolfin pörssiin menosta ei ole kuulunut enää mitään. Tavalliset harrastajat valittavat kun eivät saa halumiaan lähtöaikoja ja hidas pelaaminen on kestovalituksen aiheena täälläkin.

    Mitä tulee golfopettamiseen, niin ihmettelen minäkin miten näiden omatunto sallii Green cardien tehtailun henkilöille jotka ovat kentällä vaaraksi paitsi itselleen, myös muille. Aikaisemmin oli lyöntikoe, pelikoe ja kirjallinen sääntökoe. Kenen toimesta ja luvalla noista luovuttiin?

    Muistan ensimmäisistä kiertoksistani/vuodestani, että vain Talissa oltiin tarkkoja tai sinne pääsi myös noin 1.5 vuotta aloittamiseni jälkeen mm. tasurivaatimuksen vuoksi.

    Oli ulkopuolisilta suljettu paikka pitkään, mutta joutuivat taipumaan arvostelun vuoksi ja nyt taitaa päästä jäseneksi kuka tahansa. Ravintola avattiin myös kaikille ja tasoitusrajoja laskettiin.

    Omasta mielestä golfin pelaamisen ei pitäisi olla ”koko kansan” harrastus, jonkinlainen soveltuvuuskoe pitäisi vaatia ja seuroille/yhteisöille aito mahdollisuus toimia itsenäisesti, ilman golfliiton jäsenyyttä.

    Omasta mielestä golfin pelaamisen ei pitäisi olla ”koko kansan” harrastus, jonkinlainen soveltuvuuskoe pitäisi vaatia ja seuroille/yhteisöille aito mahdollisuus toimia itsenäisesti, ilman golfliiton jäsenyyttä.

    Golfseuran voit perustaa vaikka ihan itse ja laatia mimmoiset säännöt hyvänsä, kunhan ne täyttävät yhdistyslain vaatimukset – eikä seuran tarvitse kuulut mihinkään liittoon.

    Golfkenttä puolestaan päättää itse ehdoista, joilla vieraspelaajia päästetään kentälle. Jos golfkentällä toimiva seura haluaa kuulua Golfliittoon, sen on sallittava vieraspelaaminen (mutta ei ole pakko, jos ei kuulu GL:oon). Sinulle voisi sopia Sarfvik, jonne vieraspelaajat ovat tervetulleita, mutta silloin pitää olla pelitaito ja kukkaro kunnossa.

    Jokainen seura ja kenttä päättää itse näistä ehdoista, eli jos et saa tahtoasi läpi nykyisissä seuroissa, perusta ihan oma.

    Onhan tuo hiukan muuttunut. Itse muistan, että 90-luvulla oli alkuun ainakin parina päivänä oppituntia luokassa ja kirjallinen koe. Tämän jälkeen pari päivää rangellä ja puttailut päälle, jonka jälkeen pelattiin 3 reikää. Sekin piti pelata tiettyyn tulokseen, jos greencardin halusi saada.

    KL1

    Juu, ja ennen pelikoetta piti suoriutua viidestä rastista, jotka olivat pituuslyönti tietyn levyiseen haarukkaan, bunkkerilyönti griinille, 15 metrin chippi 4 metrin ympyrään, pitkä ja lyhyt putti. Eikä niistä tingitty, tietty prosentti piti saavuttaa kaikilla rasteilla.

    Myös forea harjoiteltiin huutamaan ja painotettiin että kaikkia tervehditään eikä opeteta pelikavereita eikä varsinkaan puolisoa pelaamaan silloin kun ollaan kierroksella. Nykyään pitäisi entistä enemmän opettaa ready golfia. Ennenkin kurssilla painotettiin ripeää pelaamista ja mitkä ovat ne asiat, jolla kentällä etenemistä voi nopeuttaa. Opetettavia asioita on niin paljon että ei ainakaan alle 10 tuntia riitä perusteiden opettamiseen.

    Lajiin tutustuttaminen ja Green cardin myöntäminen pitäisi erottaa toisistaan, kaksi eri asiaa. Ennen oli kunnia-asia saada Green card, nyt on sekin pilattu kun mitään ei vaadita. Sekin saattaa toki selittää muutosta kun esim. nuoret juniorit eivät enää pääsisi sääntökokeista läpi, osa peruskoulun päättäneistä kun ei osaa enää edes kunnolla lukea ja kirjoittaa.

    Kyllä alkeiskursseilla 15-20 vuotta sitten jo painotettiin pelinopeutta ja turvallisuusasioita ja että kaikkien kanssa pelataan. Nyt on asiat toisin, jostain syystä.

    ei ollut 80-luvulla green feetä ja kursseja. opittiin kentällä. Tämäkuuluu yhtiölle ei seuuralle. Seura alkaa olla tarpeeton. Kysyin muutamalt kentältä, sanoivat , raha riittää.

    Seura alkaa olla tarpeeton.

    Hyvä huomio, katselin eri seurojen hakemuksia, osassa kysytään onko Green card, osassa ei. Esim. Talma golfin jäseneksi pääsee ilman Green cardia.

    Pelaamaan pääsee myös ilman jäsenyyttä, kunhan maksaa vieraspelaajan maksun.

    vieraspelaamisella ja jäsenyydellä ei ole mitään yhteyttä

    EFC

    Tuolla aiemmassa viestissä mainittiin ”omituiset sillanylityssäännöt”! Eikös se ole selvä juttu, että hunöörihenkilö menee ensimmäisenä sillan yli? 🙂

    ei ooo enää honööripelaajaa. pelataan redigolfia ja usei ryhmässä kahdelta tiipaikalta lyöjiä

    Niissä ryhmissä joissa pelaan noudatetaan tietenkin honööriä ja oikeaa lyöntijärjestystä aina teellä. Senjälkeen pelataan readygolfia. Tumpelot pyrkivät joskus jopa teellä etuilemaan, mutta silloin pallo potkaistaan tylysti teen päältä ja honöörihenkilö suorittaa lyöntinsä, kuten kuuluukin.

    KL1

    Niissä ryhmissä joissa pelaan noudatetaan tietenkin honööriä ja oikeaa lyöntijärjestystä aina teellä.

    Sopiiko kysyä miksi? Jäänne menneiltä ajoilta, jota halutaan väkisin pitää yllä..?

    Tumpelot pyrkivät joskus jopa teellä etuilemaan, mutta silloin pallo potkaistaan tylysti teen päältä ja honöörihenkilö suorittaa lyöntinsä, kuten kuuluukin.

    Tuo on varmasti omiaan nopeuttamaan peliä 😀

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 186)
Vastaa aiheeseen: Greencard tehtailua PK-seudulla ?

Etusivu Foorumit Yleistä Greencard tehtailua PK-seudulla ?