30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]
KilpailuaSuomalaista

Golfseuran tulevaisuus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfseuran tulevaisuus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Halusin luoda uuden ketjun siitä, miten foorumilaiset näkevät golfseuran tulevaisuuden golfia harrastavien keskuudessa.

    Osin heräte tuli tästä Tikka97 kommentista:

    Seurapuolella pitäisi olla tapahtumia, pikkujoulua jne. Nyt ei ole ollut mitään, on vain harmaita yritystapahtumia, Fore Fashionia ja muuta keikarointia. Ei vain toimi tuollainen toiminta, se on nyt jo nähty. Ei kukaan halua tuollaiseen seuraan, jossa ei mitään tapahdu.

    mutta esimerkiksi Amerikassa ymmärtääkseni vapaaehtoisen seuratoiminnan osuus on aika vähäistä ja vain 4% golfareista ylläpitää edes tasoitustaan. Kuulutaan toki golf & country clubeihin, mutta ne ovat lähinnä kaupallisia yrityksiä, eivät niinkään seuroja. Osin vaikuttimena on se, että aika suuri osa kuuluu seuraan, jossa ei koskaan ole edes käynyt (kaukojäsenet), mutta myös muuten olen huomannut trendinä sen, että pelataan mieluiten omissa porukoissa – ja tämä etenkin nuorempien ikäpolvien keskuudessa.

    Miten te näette goflseuran tulevaisuuden ja mitä toimintaa pitäisi olla, että seuratoiminta kiinnostaisi … vai hyväksymmekö kehityksen ja siirrymme vähitellen kohti amerikkaista mallia.

    Onhan noita hyvämaineisia golfseuroja jotka panostaa jäsenistöönsä, esim. Ringside golf. Kaikkihan noita yritystapahtumia yrittää järjestää, mutta siellä on jo ylitarjontaa. Eikä niillä seuran kanssa ole mitään tekemistä.

    Mielestäni golfseurat voisivat muuttua hyvinvointilaitoksiksi, joossa esim vanhempien pelatessa niin taaperot voi jäättää hoidettavaksi ja seuroissa voisi olla vierashuoneita kauempaa pelaamaan tulleille jäsenille, jos heillä on aamulähtö tai eivät vaikkapa jaksa lähteä ajamaan liian monen 6€ Oluttuopin jälkeen. Voisi myös järjestää saunailtoja kun kaikista klubeista se sauna löytyy ja ehkä kisailua saunomiseen liittyen (mutta ei Heinola 2010 saa toistua). Kentillä voisi olla myös kesätyöntekijöitä autonpesijöinä jotka herrojen pelatessa puunaavat autot uuden veroisiksi.

    Minusta kaikki resurssit pitää panostaa siihen, että kenttä on hyvässä kunnossa ja kiinnostava. Klubiaktiviteetit ovat hömppää ja autonikin pesetän mieluiten pesukadun automaatilla.

    Pelaan kyllä hyvinkin mielelläni minulle vieraiden kanssa samassa flaitissa. Pelin jälken tiet jälleen erkanevat – olemme kohdanneet kuin laivat pimeällä merellä … toivottavasti suuremmin törmäilemättä.

    Niin metsä vastaa kuin sille huudetaan.
    Jäsenistön aktiivisuus osallistua tapahtumiin sanelee paljon sen järjestetäänkö niitä vai ei. Uskon että kentillä on kyllä halua ja valmiuksia järjesttä erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia jos jäsenistö osoittaa että heillä on halua osallistua sellaisiin.
    Jos jäsenillä on enemmän haluja yhteisiin tapahtumiin kuin ry järjestää niin silloin ry:n hallituksella on peiliinkatsomisen paikka. Luulen että harvemmin näin.

    Mielestäni golfseurat voisivat muuttua hyvinvointilaitoksiksi, joossa esim vanhempien pelatessa niin taaperot voi jäättää hoidettavaksi ja seuroissa voisi olla vierashuoneita kauempaa pelaamaan tulleille jäsenille, jos heillä on aamulähtö tai eivät vaikkapa jaksa lähteä ajamaan liian monen 6€ Oluttuopin jälkeen. Voisi myös järjestää saunailtoja kun kaikista klubeista se sauna löytyy ja ehkä kisailua saunomiseen liittyen (mutta ei Heinola 2010 saa toistua). Kentillä voisi olla myös kesätyöntekijöitä autonpesijöinä jotka herrojen pelatessa puunaavat autot uuden veroisiksi.

    Nämä kaikki mainitut asiat ovat palveluja eli liiketoimintaa – tuskin näitä kukaan ajattelee vapaaehtoisvoimin järjestettävän. Avauksessa ajattelin pikemminkin seuran eli ry:n puolesta tapahtuvaa vapaaehtoistoimintaa, mikä ei liity maksullisiin palveluihin tai kentänhoitoon. Myös valmennus ja junioritoiminta tapahtuu aika lailla ammattivalmentajien toimesta – maksullisena.

    Peräänkuulutan siis nimenomaan tällaisen seuratoiminnan perään – ja onko sillä tulevaisuutta golfissa.

    Seuratoiminnalla on tulevaisuutta maaseudulla, missä golffareilla on muitakin yhteisöllisiä sidoksia kuin golfseuran jäsenyys. Kaupungissa on niin monenlaisia golffareita, että yhteisöllisyys ilmenee luontevammin pienempinä peliporukoina. Pelkkä golfseuran jäsenyys yhdistää ihan yhtä paljon kuin vihreän kortin osuuskunnan jäsenyys yhdistää kaupan kassajonossa olevia ihmisiä.

    Nimetön

    Urheiluseura pitäisi olla focus. Ja erityisesti nuorisotyö. Nuorten pelaajien auttaminen eteenpäin, niin ettei vain rikkaiden kakarat pysty pelaamaan ja kiertämään kisoja. Hyvinmenestyvät nuoret pelaajat auttaisivat koko lajia Suomessa omalla tavallaan.

    KL1

    Moniaita vuosia niin sivusta seuranneena kuin itse järjestäneenä joudun kyynisesti toteamaan, että kaikkea säätelee raha. Jos rahaa on, löytyy myös ideoita ja niiden toteuttajia. Jos taas rahaa ei ole, niin hyvätkin ideat jäävät hautumaan.

    Nykyään sitä rahaa ei tahdo löytyä useastakin eri syystä, eikä Pappa Tykin varsin realistinen näkemys nykygolfista lainkaan niitä syitä vähennä. Myös UltraSlice on mielestäni oikeilla jäljillä, maaseudulla yhteisöllisyys on enemmän sisäsyntyistä kuin isoissa kaupungeissa.

    Nimimerkki Parti oli aikanaan ansiokkaasti järjestämässä muutamaa hienoa tapahtumaa seuratoiminnan ulkopuolella. Nämä olivat vahvasti yhteisöllisiä tapahtumia, vaan eivät ilmaisia, kyllä niihinkin rahaa tarvittiin vapaaehtoisten valtavan panoksen lisäksi. Nykyään sekä raha että yhteisöllisyys näyttävät olevan vahvasti kortilla. Edes yksittäisiin haasteotteluihin ei riitä rahkeita.

    Hmm, liekö meillä ry-kentällä sitten enemmän yhteisöllisyyttä kuin keskimääräisellä oy-kentällä, kun sama organisaatio pyörittää sekä kenttää että muuta toimintaa? Ainakaan meillä esimerkiksi junnutoiminta ei ole pelkästään pron valmennusta, vaan siihen on aina sisältynyt päiväkerhoa, kesäleiriä ja ei-kilpailullista harrasteryhmää ynnä muuta. Senioreilla tuntuu myös riittävän omia tapahtumia, reissuja, haasteotteluita jne. Pääasiassa tämä toiminnat pyörivät seura-aktiivien voimin eri ”toimikunnissa” (juniori-, seniori-, nais- ja kilpailutoimikunnat), jonne sopii mennä kun yhteisöllistä toimintaa kaipaa, ja jotka myös järjestävät vaikka sitten niitä pikkujouluja kohderyhmälleen, jos kohderyhmä niitä kaipaa.

    Kuitenkaan keskimääräisen klubipelaajan näkökulmasta en usko yhteisöllisyyden meilläkään olevan sen kummempaa kuin millään muullakaan kentällä, ja siihen on ihan selvä syy: keskimääräinen, keski-ikäinen työssäkäyvä (mies-)golfari tulee kentälle yksinomaan golfin vuoksi ja saa siihenkin kulumaan vähintäänkin riittävästi, todennäköisemmin liikaakin vapaa-aikaansa, eikä kaipaa enää enempää aktiviteettia tai tekosyitä juoda yhteisöllisesti kaljaa. Luen itsenikin tähän joukkoon, vaikka olenkin junnutoimikuntaan pyynnöstä osallistunut, kun omat juniorit ovat aktiivisia harjoittelijoita ja kilpailijoita. Pikkujouluja tai muita ulkogolfillisia rientoja en kaipaa sitten pätkääkään.

    Minusta tässä ei ole mitään ihmeellistä. Suurin osa porukasta haluaa vain pelata golfia itselleen sopivan määrän, ja heille tärkeintä on se, että jäsen- ja pelioikeusmaksujen vastineeksi pelaamisen edellytykset pidetään kunnossa. Huomattavasti pienempi osa on sen verran aktiivisempia, että osallistuu klubikisoihin, ja heille kilpailutoimikunnan aktiivien tekemä työ on tärkeää, joskin vain harva tietenkään varsinaisesti voi tai tarvitsee osallistua työhön muuten kuin kilpailemalla. Vielä paljon pienempi porukka on sitten varsinaisia seura-aktiiveja, jotka noissa toimikunnissa pyörivät tai muuten vaan notkuvat klubilla enemmän kuin golfin pelaaminen varsinaisesti vaatisi.

    Minusta homma toimii oikein hyvin näin. Koko seuraa koskevaa yhteisöllisyyttä en haikaile enkä haihattele (poislukien jotkut aivan erityiset tilaisuudet, kuten viime vuoden juhlavuoden aktiviteetit), pienempien viiteryhmien puitteissa tapahtuvat erilaiset toiminnat niistä kiinnostuneille ovat aivan sopiva tapa. Me muut voimme vain golfata ja hyvä niin, yhteisöllisyydeksi riittää se, että kaikkia tuttuja ja vieraita morjestetaan klubilla, kierrokselle lähdetään kenen kanssa vaan, ollaan ihmisiksi ja terveesti ylpeitä omasta seurasta ja kentästä.

    Mitä sä Golf-mörtscjöön yrität viitata tolla golfhyvinvointilaitos-termillä? Voisitko selventää? Enkä usko että kukaan on golfkenttää päiväkodiksi muuttamassa tai yömajaksi, vaikka sitä näytät itse toivovasi? Mielestäni kentät pyörivät hyvin näin niinkuin ne ovat.

    Guderian *insertquote* #tag code: (open1)

    Nykyään sekä raha että yhteisöllisyys näyttävät olevan vahvasti kortilla.

    Sekä kisapäiviä että KEJ Touria oli kiva järjestää, mutta kyllä nekin hiipuivat pois yleisön kiinnostuksen puutteen takia. Mutta niinhän se on että kaikilla tuollaisilla asioilla on tietty elinkaari ja mikään ei ole ikuista.
    Kiitos kaikille tapahtumiin osallistujille. Ne olivat se mun kesän kohokohta.
    Tai kevään. Muistan vieläkin elävästi sen ekan kisan Hyvinkäällä. Olin alunperrin kysynyt klubilta josko saisimme neljä peräkkäistä lähtöä kisaamme varten. Ensimmäisen parin vuorokauden aikana ilmottautumisia tuli noin sata.
    Kisapäivänä oli todella kylmä ja sateinen keli ja kierros kesti noin kuusi tuntia. Sitkein sissi ei kuitenkaan ollut kukaan pelaajista vaan jonkun pelaajan tyttöystävä joka päivysti kioskilla ja otti väliaikatuloksia, Voin vain kuvitella kuinka kylmää ja märkää oli seistä siellä koko päivä.
    Kuitenkaan kukaan ei valittanut sanaakaan sen enempää kelistä kuin pelinopeudestakaan. Vielä kerran iso käsi kaikille osallistujille ja järjestelyihin osallistuneille.

    KL1

    Mitä sä Golf-mörtscjöön yrität viitata tolla golfhyvinvointilaitos-termillä? Voisitko selventää?

    Käsittääkseni hän peräänkuuluttaa kokonaisvaltaisempaa palvelua, jolloin perheet voisivat viihtyä kokonaisuudessaan golfklubilla.

    Eikös tätä yritetty aikanaan Hill Sidessa? Sinne oli tarkoitus perustaa lapsenvahtipalvelu ja muuta semmoista. Kysyntää ei ilmeisesti kuitenkaan ollut, koska hanke kariutui muistaakseni aika nopeasti.

    Jossain kohdassa on golfseurojen osalta menty pieleen, tahtoo mennä puurot ja vellit sekasin. golfseuran tehtävä on olla urheiluseura, järjästää jäsenille valmennusta hoitaa juniorit, senjorit ja ne pikkujoulut saunaillat järjästää kisoja, yhteisiä matkoja ym. Golf oy pyörittää kentää kuin yritys konsanaan yritää myydä kentää niin täyteen kuin mahdollista.
    Yksi asia on ihmetyttännyt, miksi golkentällä häärii aina yksi seura per kenttä.

    Yhden viestin ihme kyselee erikoisia. Seuralla pitää olla kotikenttä, näin on Suomen golfliitto päättänyt.

    Maantiekiitäjä: Seuralla pitää olla kotikenttä, näin on Suomen golfliitto päättänyt.

    Kotikenttä pitää olla siinä vaiheessa kun hyväksytään, mutta ei liene erottamisperuste, jos menettää kotikentän (kuten tapahtui mm VaGolle) – kun tämä ehto ei ole säännöissä. Vai tulkitsenko väärin?

    golfseuran tehtävä on olla urheiluseura, järjästää jäsenille valmennusta hoitaa juniorit, senjorit ja ne pikkujoulut saunaillat järjästää kisoja, yhteisiä matkoja ym. Golf oy pyörittää kentää kuin yritys konsanaan yritää myydä kentää niin täyteen kuin mahdollista.

    Golf Oy tosiaan pyörittää kenttää, mutta ei myydä täyteen – elleivät osakkaat niin halua. Golfkenttä on kuitenkin ensisijaisesti osakkaita varten ja ulkopuolisille myynti vain ”sikäli, mikäli tilaa on”.

    Noita muita ry:n tehtäviä hieman kyseenalaistaisin, koska
    – valmennuksesta vastaa usein Pro, jolla saattaa olla jopa yksinoikeus opettaa kentällä … ja Pro on useimmiten Oy:n palkkaama/sopima
    – matkanjärjestänä tulee sellainen ongelma, että ry muuttuu helposti ”vastuulliseksi matkanjärjestäjäksi”, jolloin voi tulla ikäviä yllätyksiä. Sen johdosta järkevää ulkoistaa tämäkin oikealle matkanjärjestäjälle. Toki ry voi hyvinkin toimia matkan ”tilaajana”

    Yksi asia on ihmetyttännyt, miksi golkentällä häärii aina yksi seura per kenttä.

    Onko todella näin, ettei useammalla ry:llä voi olla samaa kotikenttää. Esimerkiksi Skotlannin perinteisillä kentillä on suht yleistä, että kentän laidalla on useampi klubi. Esimerkiksi carnoustiessa on 3 tai 4. Samoin aikanaan Old Musselburgissa oli useampi, jonkin aikaa mm. Muirfield, kunnes klubi rakensi oman kentän.

    Olis hienoa että kentällä toimis pari kolme urheiluseraa, olis vähän kilpailua joka suhteessa.

    KL1

    Kotikenttä pitää olla siinä vaiheessa kun hyväksytään

    Ei VaGolla ollut kenttää kuin rakenteilla vielä siinä vaiheessa, kun seura hyväksyttiin liiton jäseneksi. En myöskään löytänyt liiton säännöistä moista kenttävaatimusta, vaikka mielestäni sellainen vaatimus on aina ollut olemassa. Löytääkö joku?

    EAI

    Liiton sivuilta löysin vuoden 2017 säännöt. Niiden mukaan:

    ”Liiton jäseneksi voidaan hyväksyä Suomessa toimivat rekisteröidyt aatteelliset yhdistykset, joiden toiminnan pääasiallisena tarkoituksena on golfurheilu ja –liikunta (golfseurat). Näitä jäseniä kutsutaan näissä säännöissä seurajäseniksi.”
    Tämän perusteella jäseneksi otettavalta seuralta ei edellytetä kotikenttää ja kääntäen; vaikea jättää jäseneksi ottamatta seura, jolla kotikenttää ei ole.

    Olen osallistunut liiton hallituksessa muutaman seuran jäseneksi ottamiseen 1990-luvun alussa. Silloin hallitus edellytti, että hakijalla (tai hakijan kumppanina toimivalla yhtiöllä) oli uskottava hanke vähintään 9-reikäisen kentän rakentamiseksi. Ehtona oli lisäksi, että sallitaan liiton muiden jäsenseurojen pelaajien pääsy kentälle vieraspelaajina. Valmiin kentän osalta edellytettiin vähintäänkin epävirallisesti, että kentällä järjestetään ainakin yhdet avoimet kilpailut kaudessa. Sarfvik oli alkuun tässä suhteessa jonkinmoinen kanto kaskessa.

    Sen ajan sääntöjä ei ole hallussani. Arvelen, että edellä mainittuja kriteereitä ei kirjoitetuissa säännöissä silloinkaan ollut. Ne olivat luullakseni osa lajiperinnettä, jonka pohjalta liiton hallitus toimi.

    Eikai Ry tai Oy voi kieltää ulkopuolista prota? Eikö minulla ole oikeus valita ketä minua valmentaa ja missä. Jos sekä minä että pro maksaa harjoitusalue maksun jos sellainen on niin ei siihen pitäisi olla kenelläkään sanomista.

    Tätä samaa olen ihmetellyt kun joillakin saleilla lukee että ulkopuolisen personal trainerin toiminen ei ole sallittua, eikai se kuntosalille kuulu jos personal trainerinillä on salikortti?

    Noissa sana muodoissa voi olla virhe mutta eiköhän asia ole ymmärrettävissä.

    KL1

    Eikai Ry tai Oy voi kieltää ulkopuolista prota? Eikö minulla ole oikeus valita ketä minua valmentaa ja missä. Jos sekä minä että pro maksaa harjoitusalue maksun jos sellainen on niin ei siihen pitäisi olla kenelläkään sanomista.

    Tästä oli joitakin vuosia sitten aika perusteellinen ketju tällä forumilla. Forumin hakutoiminto on kuitenkin niin järisyttävän onneton, etten löytänyt yhtään mitään.

    Toisaalta, eihän tuosta hakutoiminnon huonoudesta ole vielä montakaan vuotta valitettu. Taitaa Greta Thunberg nousta YK:n pääsihteeriksi ja Timo Soini USA:n presidentiksi ennen kuin hakutoiminto saadaan toimivaksi…

    EDIT: Yritin etsiä tuota opetus rangella -ketjua ihan käymällä läpi menneiden vuosien ketjujen otsikoita. En löytänyt etsimääni, mutta monet hyvät naurut sain ryhdyttyäni lukemaan joitakin ketjuja… on siellä sentään ollut aikamoinen meininki välillä :DD Huomasin myös muutaman nimimerkkivaihdoksen, joista ainakin yksi on varsin aktiivinen nykyäänkin.

    EDIT2: No nyt löytyi: https://golfpiste.com/forum/aihe/pron-oikeus-opettaa/

    Onnea matkaan, vain 1979 viestiä ketjussa…

    Nyt on romutettu tuo liiton osuus että kentällä ei saisi olla kuin yksi seura hienoa.
    Mikä on käsitys muilla kuka hoitaa/maksaa tasoitusjärjästelmää, täsäkin varmaan monellaisia käytäntöjä.

    Golfseuran eli ry:n tulevaisuus taitaa useimmissa golf -yhteisöissä hämärtyä ja hiipua ajanoloon. Seurakilpailut kuolevat kiinnostuksen puutteesta ja kun ne samat parikymmentä osallistujaa ukkoontuu niin muutaman vuoden kuluttua nekin lopetetaan. Usean seuran ongelmaksi on jo nyt muodostunut erilaisten toimikuntien vetäjien puute. Kukaan ei vapaaehtoisesti halua hommaan. Seuran pj on ainoa johon halutaan koska silloin pääsee pelaamaan muille kentille ilmaiseksi. Seuran talous on usein kuralla. Kilpailu seuran jäsenmaksuista on vienyt mehut rusinoista.

    Itse asuin Englannissa muutaman vuoden 90 -luvun lopulla ja olin OldThorn nimisen golfyhteisön jäsen. Siellä tulot koottiin jäsenmaksuista ja yritystapahtumista. Jäsenmaksu (jonka työnanataja maksoi) oli 4.500 puntaa vuodessa. Sillä sai osallistua ilmaiseksi vuotuiseen gaalaan joka oli vuoden kohokohta marraskuussa. Seura piti omaa tasoitusjärjestelmää. Ulkomaille mentäessä seuran jäsenkortti riitti. En ollut missään valtakunnallisessa järjestelmässä. En edes tiedä onko UK:ssa golfliittoa. St. Andrews ja skotit yleensä, olivat oma lukunsa.
    Kentän omisti eräs japanilainen yhtiö josta johtuen siellä oli etelä-Englannin paras japanilainen keittiö.

    Voisiko Suomessakin kentän omistaa yritys, joka näkee potentiaalia omille työntekijöilleen, asiakkailleen ja muille sidosryhmille ylläpitää golf -kenttää. Sellainen toiminta ei kaipaa golfliittoa eikä muutakaan. Tasoitus hoituu omassa piirissä.

    Miltä kuulostaa?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
Vastaa aiheeseen: Golfseuran tulevaisuus

Etusivu Foorumit Yleistä Golfseuran tulevaisuus