Kahden huippukentän ja yleillisen hotellin Carton House sijaitsee vain puolen tunnin matkan päässä Dublinin lentokentästä. Se on loistokohde pikavisiitille tai pidemmän pelireissun jompaan kumpaan päähän.
Jos suunnitteilla on pikavisiitti Dubliniin ja mieli palaa myös golfille, kannattaa Carton Housen nimi painaa mieleen. Kahden loistavan golfkentän ja upean hotellin kokonaisuus sijaitsee vain 30 kilometrin etäisyydellä Dublinin lentokentästä eikä matka sinne kestä kuin puolisen tuntia.
Sijaintinsa puolesta Carton House on erinomainen vaihtoehto myös pidemmän pelireissun jommassakummassa päässä. Jos vaikkapa aamulento pakottaa yöpymään lentokentän lähistöllä, toimii Carton House hyvänä majapaikkana eikä mailoja tarvitse pakata pois viimeisenäkään iltana.
Carton House tarjoaa majoittujille ripauksen luksusta järkevään hintaan. Tarjouksia on saatavilla usein ja esimerkiksi iltaisin greenfeen saa pilkkahinnalla.
Paikan Laatutasosta kertoo sekin, että kenttä on isännöinyt Euroopan kiertueeseen kuuluvaa Irish Openia vuosina 2005, 2006 ja 2013. Viime vuonna kentällä pelattiin amatöörien Eisenhower Trophy.
Kahden kentän kokonaisuus ja mittava resortti spa ja ravintola-palveluineen on yhdysvaltalaisessa omistuksessa. Alueen historia ulottuu 1000-luvulle ja vanhimmat säilyneet rakennukset ovat 1600-luvulta. Golfiin on panostettu paljon ja hotelli on remontoitu täydellisesti.
Carton House toimii Irlannin golfunionin pääpaikkana ja etenkin maan amatöörimaajoukkueet harjoittelevat kentällä paljon. Harjoitusalueet hakevat vertaistaan.
Aamupalalla ei kannata säikähtää jykeväraamisia urheilijoita, Irlannin rugby-maajoukkue harjoittelee ja asuu Carton Housessa jopa neljä kuukautta vuodessa.
Kentät on avattu vuosina 2002 ja 2003, joten suunnittelultaan ne ovat moderneja. Molemmat kentät ovat puistokenttiä, mutta Irish Openia isännöinyt Montgomerie Course on links-henkisempi.
Montgomerie-kenttä, jonka nimensä mukaisesti on suunnitellut Colin Montgomerie, saadaan viritettyä erittäin haastavaksi, mutta peruskäytössä kentällä on yleensä jopa liikaa tilaa, koska raffi on ajettu alas leveältä alueelta väylien laidoilta. Ratkaisua voi perustella resort-kentän pelimukavuudella ja pelinopeudella. Se kuitenkin muuttaa kentän luonnetta liikaa. Monille väylillä kenttäsuunnittelu ei pääse oikeuksiinsa, kun raffin puuttumisen vuoksi väyliä voi oikoa mielin määrin.
Väyliä päädytään pelaamaan erilailla kuin ne on suunniteltu pelattavan. Samalla kentän syömähammas tylsyy ja sen luonteesta taitetaan paras terä.
Silti kenttä on pitkä ja pelaa mittaansa pitempänä, koska griinit ovat korotettuja. Bunkkerointi on erittäin runsasta ja esteet lähes poikkeuksetta syviä ja haastavia. Kierrosta onkin lähes mahdotonta pelata joutumatta bunkkeriin. Viheriöt ovat virheettömiä.
Mark O’Mearan käsialaa oleva O’Meara Course on ehkä kakkoskentän roolissa, mutta pelikokemuksena se on loistava. Kaksi ensimmäistä reikää eivät vielä liikoja lupaa, mutta odottaminen palkitaan. Loppukierros on elämys!
Irlannin Amen Corneriksi kutsuttu reikien 14–16 jakso – par 3 – par 5 – par 3 – on äärettömän kaunis. Jokaisella reiällä on vettä ja estetiikka on huipussaan. Sielunsa silmin voi nähdä hobittien käyskentelevän 15 griinin takana olevan ikiaikaisen talon vierustalla.
Kentällä on muutama ällistyttävän kaunis väylä, jossa hobittitaloja muistuttavat mökit ja pieni joki luovat ajattoman tunnelman. Muutama lyhyt par-nelonen rikkoo hyvin kaavaa, mutta pääsääntöisesti tiiltä pitää lyödä palloa pitkälle. Onneksi tilaa on paljon. Lay out toimii Montgomerieta paremmin eikä sunnuntaigolfareita varten ole tarvinnut kikkailla raffin pituuksilla.