-
JulkaisijaArtikkelit
-
Tuolla ihan mielenkiintoinen budjettiluokan pallotuttavuus testissä. Vertailukohtana ollut Titun lippulaiva. KLIK
Onko jollain ihan käytännön kokemusta kyseisestä pallista?
Monet Private Label -tuotteet ovat varsin laadukkaita ja hinta on usein merkittävästikin alhaisempi kuin brändituotteilla. Tähän on montakin syytä lähtien suurten kauppaketjujen kuristusotteesta tavarantoimittajiin päätyen PL-tuotteiden olemattomiin markkinointi- ja lähes olemattomiin tuotekehityskustannuksiin, joiden vuoksi tavarantoimittajatkin voivat myydä alhaisemmalla hinnalla ja silti tehdä tiliä.
Kirkland on Costco-halpisketjun merkki, eikä sitä ainakaan toistaiseksi taida saada muualta. Pallot tekee E-Korealainen Nassau.
Jos kyseessä on Nassaun tekemä pallo, onko Kirkland Signature joku näistä vai onko se nimenomaan vain Costco:lle valmistettu malli?
Tai sitten tämä?
http://www.nassaugolf.co.uk/golf-balls/nassau-quattro/Jaa-a, näiden kysymysten parissa PL-tuotteita harkitseva kuluttaja yleensä painii… 😉
P.S. En halua olla skeptinen, mutta valitettavan usein ns. puolueettomienkin testien takaa löytyy rahoittaja…
Aivan toiselta käyttötavaroiden puolelta kokemusta aikanaan hankkineena arvelisin, että useimmiten PL-tuote on edes pikkaisen jotakin muuta kuin mikään saman yrityksen valmistama brändituote, ihan ko. yrityksen ja sen edustaman brändin uskottavuuden kannalta.
Hämmästyisin, jos merkittävän suuri ja markkinoilta miljardeja tai edes satoja miljoonia tahkoava yritys sortuisi myymään täsmälleen samaa tuotetta sekä omana huippubrändinään että PL-tuotteena. Uskottavuus kun rapisee käsittämättömän nopeasti.
Toisaalta… markkinoilla alakynnessä oman brändinsä huonon arvostuksen kanssa kamppaileva yhtiö voisi kenties käyttää merkittävän suuren kauppaketjun PL-tuotetta uskottavuutensa lisäämiseen ikään kuin ilman riskiä… hmmmm… eipä sitä voi koskaan tietää…
Ei kai tuossa testissä ajateltukaan, että pallot olisivat samanlaisia?
Ja kun testin alussa oli pallot aukileikattuina, siitäkin näkyi, että ovat erilaisia.Noissa kaupan omissa merkeissä voi myös olla, että tällä viikolla ne ovat hiukan eri tavaraa, kuin ensi viikolla. Ei se varmaan pitäisi olla niin, mutta tuskin siitä brändi paljon pilaantuu – siis houkutus voi olla.
Ehkäpä tähän testiin on sattunut tulemaan erinomaisia palloja?muistan kun ”Tekniikan Rakennusmaailma” -lehti joskus vuosia sitten testasi ruuvinvääntimen kärkiä.
Testin voitti Bilteman kärki, joka maksoi 1/10 siitä mitä kalleimmat.
Lehdessä todettiin, että nyt on luultavasti käynyt silleen että Biltema oli saanut syystä tai toisesta parempaa tavaraa myyntiin, kuin mitä olivat tarkoittaneet ostaa. Toimittajalta ollut halvat kärjet loppu?
Tai sitten Biltema oli itse joutunut jonkun takia ostamaan kalliita hyviä, ja laittamaan halpojen paketteihin.Yksihän mitä noissa ei testata, on kestävyys.
Useinhan on esim työkaluissa niin, että 30 euron ruuvinväännin voi olla ihan yhtä tehokas ja samat toiminnot kuin 300 euron koneessa.
Eron saattaa huomata vasta sitten, jos ruuvaa 7 tuntia päivässä kuukauden ajan.
Halpa kone voi olla jo ennen sitä entinen, ja/tai akut loppu.Toisaalta en tiedä onko golfpallojen kestävyys yleensäkään ongelma?
Itselleni todellakaan ei, kun niitä hukkuu sen verran taajaan..Nyt on valitettavasti todettava, ettei Kuuman Putterin viestistä oikein saanut tolkkua…
Sain hyvinkin tolkkua Kuuman Putterin hyvästä analogista työkaluihin ja ylipäätään testeihin! Hyvin haettu vertaus!
Onhan vanha totuus, että testeihin viedään monessakin tuotekategoriassa erikseen testejä varten tehtyjä ”special-tuotteita”. Joku voi muistaa Nokian Renkaiden casen muutaman vuoden takaa ja monet monet muut.
Mutta tässä Costcon tapauksessa syy on puhtaasti kaupallinen. Jokainen tavaranvalmistaja haluaa tuotteensa myyntiin näille super-super ketjuille. Sieltä kun tulee tilaus 10 000 000 palloa 1 000 000 erissä, niin ei siinä kauan asiaa mietitä. Vaikka tilaaja saneleekin ehdot ja jopa sisäänostohinnan, niin silti. Toki valmistaja katsoo, että heillekkin jää katetta. Kauppoja helpottaa aina kun ostaja suostuu rahoittamaan tilauksensa siltä osin, että riskiä valmistajalle ei tule.
Mutta vaikka hinta on halpa, niin ei Nassaulla ole varaa myydä halvinta paskaa, koska kaupan käynti loppuu nopesti. Siksi he toimittavat ihan laadukasta palloa.
Muistaako joku vuosia taakse, kun Biltemassa myytyjä palloja kehuttiin Suomessa testeissä? Niitä löyty puskista ja raffeista vielä vuosien jälkeenkin.
Veikkaan, että Nassau isona valmistajana tekee palloja PL-merkkeinä monillekkin ostajille ja en pitäisi ihan kaukaisena ajatuksena, että sieltä voi tulla ihan Premium-merkkejäkin muille tuotemerkeille.
Ei sun tartte enää omistaa koko tehdasta jos haluat alkaa pallo-brändiksi! Tilaat ne Kiinasta tai Nassaulta!
Kirkland Signature on Costco:n tuotenimi, jonka tarkoitus on tarjota halpisketjussa laadukasta, ’yhtä hyvää kuin paras kansallinen’ tuotetta halvempaan hintaan.
Kirklandin pallot on myyty USAssa loppuun, seuraava erä tulee myyntiin 22.12 ja niitä pystyy ostamaan max 24 pakettia kerrallaan.
Ebay:ssä on palloja myynnissä jopa kolminkertaiseen hintaan.
Tämä GolfDigestin uutisissa.
Taitaa pallolla olla kohta keräilyarvoa!Ei nyt ihan 24 pakettia, vaan 24 palloa…
No tietty nyt kun tarkistin vielä kerran, osto-oikeus on 2 24 pallon pakettia…
On kyllä aikoihin eletty!No tietty nyt kun tarkistin vielä kerran, osto-oikeus on 2 24 pallon pakettia…
On kyllä aikoihin eletty!Ostorajoitukset suosittujen/halpojen tuotteiden kohdalla ovat erittäin yleisiä, etenkin jos kyseessä on joko yksittäinen erä tai saatavuusongelma (kuten ilmeisesti tässä tapauksessa).
Pallo näyttää käyvän hyvin kaupaksi. Kysymys ei ehkä olekaan siitä, mitä erikoista tässä pallossa on. Olisiko kyse enemmän siitä onko Pro V1:ssä mitään erikoista, joka puolustaisi sen hinnoittelua ja suosiota rivipelaajien keskuudessa.
Klubipelaaja: Olisiko kyse enemmän siitä onko Pro V1:ssä mitään erikoista, joka puolustaisi sen hinnoittelua ja suosiota rivipelaajien keskuudessa.
Rivipelaajan on usein aika vaikea tietää/tuntea, mikä on paras pallo juuri hänelle. PGA-pelaajan lyönti eroaa niin paljon rivipelaajasta, että siitä on mahdoton tehdä johtopäätöksiä. Viime kesänä kävin pallo fittauksessa ja Bridgestonen RXS osoittautui paremmaksi kuin ProV1, mutta olisiko sillä ollut vaikutusta, että testin järjestäjä oli Bridgestonen maahantuoja. Sitten kokeilin kentällä pelaamalla 4 eri pallomerkillä avauksia ja lähestymislyöntejä – ja lyönnit vaihtelivat sen verran, että pallojen erot olivat ihan satunnaisia.
Lähestymislyönneissä wedgellä 100m huomaan sellaisen eron, että ProV1 tai Z-Star tai tuo RXS pysähtyy griinille tai spinnaa jopa taaksepäin, kun vastaavasti ”halvemmat” pallot pomppaavat eteenpäin. Eli jos kaipaan spinniä, ProV1 (ja kaiketi myös Kirkland) on paras valinta.
Minulla kuitenkin ProV1 tai vastaava on myös herkempi sivukierteelle, joten halvemmalla pallolla lentorata on suorempi. Ehkä tästä johtuen, olen pelannut viime vuosien parhaat kierrokset Srixonin AD333:lla – syystä tai toisesta.
Kirkland pallon on tehnyt tyyppi joka aikaisemmin työstenteli Pro v1 tiimissä Titleistilla.
On se hienoa, että jossain saa hyviä palloja halvalla!
Meillä täällä Suomessakin on toivoa – ehkä pallot joskus ilmestyvät järvipalloina Suomenkin markkinoille, niin päästään kokeilemaan.P-P toi tuossa muutama oleellisen pallonvalintaan liittyvän asian. Tästä voisi jatkaa vielä muutamalla kommentilla:
– useimmilla ”rivipelaajilla” lyöntien hajonta on niin suuri, ettei pallon merkitystä ole kovin helppoa tunnistaa
– tilastollisesti toivotusti suoraan meneviä lyöntejä on kierroksella 30 – 60 (pelitaidoista riippuen)
– kaukaa tapahtuvia lähestymisiä, joissa pallon pysähtyminen griinille on oleellista, on sen sijaan usein vain muutama, etenkin kun lyöntimitassakin on vaihteluaEli suorempaan lentävä pallo olisi useimmille rivipelaajille hyödyllisempi, niin onnistumisen, tuloksen kuin pelinopeudenkin vuoksi.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)