Wilson suunnitteli pallon pelaajille, joiden silmissä kiiluu 80 lyönnin alitus - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Wilson suunnitteli pallon pelaajille, joiden silmissä kiiluu 80 lyönnin alitus

Tässä on Wilsonin vastaus kahdeksankympin alitusta tavoitteleville golfareille. Kuva: Wilson Golf

Yhtiön mukaan uutuuspallo Triad auttaa lisäämään väylä- ja griiniosumia sekä vähentämään putteja.

Välinevalmistaja Wilson on tehnyt mielenkiintoisen aluevaltauksen, joka saattaa herättää monen klubipelaajan huomion. Se on nimittäin suunnitellut tuloksen 80 alitusta edesauttavan uutuuspallon.

Wilson toisin sanoen on sitä mieltä, että Triadilla pelaava golfari osuu kierroksellaan kolme kertaa useammin väylälle ja viisi kertaa useammin viheriölle sekä pudottaa puttien kokonaismäärää kolmella lyönnillä. Tätähän on pidetty yleisesti kahdeksankympin alituksen veteen piirrettynä lähtökohtana.

Triad on piristävän poikkeava tulokas välinemarkkinoille, jotka täyttyvät vuodesta toiseen yhä pehmeämmän tuntuisista ja paremman kierteen tuottavista sekä pidemmälle lentävistä palloista.

Taustalla on merkin oma T3-teknologia, joka on luotu tarjoamaan parempaa suorituskykyä tiiltä viheriölle. Rakenne mahdollistaa korkean MOI-arvon, joka tuottaa vähemmän spinniä avauksissa ja tarjoaa samalla pidemmän ja vakaamman lentoradan auttaen pitämään pallon paremmin kontrollissa.

MOI-arvosta kuulee harvemmin puhuttavan pallon kohdalla. Saavuttaakseen korkeamman MOI-arvon eli hitausmomentin, Wilsonin insinöörit siirsivät painoa pallon painavammasta osasta, ytimestä, toisaalle. Ratkaisu tasapainotti palloa tuottaen tarkempia lähestymisiä ja suorempia putteja.

Wilson siirsi painoa ytimestä ulommas, mikä tasapainotti palloa. Kuva: Wilson Golf

Pallossa on Wilsonin kaikkien aikojen ohuin valettu uretaanikuori. Sen tehtävänä on tarjota parempaa pitoa viheriöillä sekä lyhyissä että hieman pidemmissä lähestymislyönneissä tarjoten samalla rohkeutta ”hyökätä” lipulle.

Wilsonin mallistossa Triad asettuu paremmille pelaajille suunnatun neliosaisen Staff Model- sekä kaksiosaisen Duo Soft + -pallon välimaastoon.

Triadista on saatavana myös maalaamaton R-versio. Merkin mukaan perinteisten maalikerrosten puuttuminen parantaa pallon aerodynamiikkaa. ”Raw”-pallo värjääntyy hieman käytön myötä, mutta tällä ei pitäisi olla vaikutusta sen suorituskykyyn.

Wilson Triad saapuu merkin jälleenmyyjille helmikuun aikana. Sen suositushinta on 45,00 euroa/tusina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • ArnoldPalmer says:

  ”Wilson uskoo, että Triadilla pelaava golfari osuu kierroksellaan pidemmällä tähtäimellä kolme kertaa useammin väylälle ja viisi kertaa useammin viheriölle sekä pudottaa puttien kokonaismäärää kolmella lyönnillä.”

  Missä kohdassa menee harhaan johtavan markkinoinnin raja? Tietääköhän Amerin väki, että uuden EU direktiivin myötä harhaanjohtavasta markkinoinnista voi pahimmillaan napshtaa sakko, joka on yhtä suuri kuin GDPR sanktiot eli 4% yrityksen liikevaihdosta… Wilsonin väite siis sanoo, että jos lyön 10 väyläosumaa niin Triadilla osumien määrä on 30… 😂😂😂

  • KL1 says:

   Ei suinkaan 30, vaan peräti 40! Ja viheriöosumiakin tulisi minulle samaiset 40, jos niitä nyt tulisi keskimäärin 8.

   Eiköhän tuossa kuitenkin tarkoiteta osumakertojen lisääntymistä. Toisin sanoen nykyiset 10 väyläosumaa olisivat Triadilla 13 ja 10 nykyistä griiniosumaa 15 kappaletta. Hulppeaa liioittelua joka tapauksessa, sanoisin.

 • ArnoldPalmer says:

  Arvasin, että huomaat lipsahduksen elon laskuopissa. Sormet olivat nopeammat kuin ajatus…😆

 • Raaka-Arska1 says:

  Eiköhän se pallo lähde sinne suuntaan minne sen lyö.
  Lisäksi harhaanjohtavasta mainonnasta voi voinee valittaa mutta tuskin saa muuta kuin uudet pallot ilmaiseksi.

  • PG says:

   ”Eiköhän se pallo lähde sinne suuntaan minne sen lyö.”

   Ketjussa ”Pallon lähtösuunta?” nimimerkki ozk kiteytti asian näin:

   ”Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että pallo lähtee lavan osoittamaan suuntaan ja kierteen määrän määrittää lavan asennon ja mailan kulkusuunnan erotus. Osumahetken dynaamisen nostokulman kasvaessa lavan suunnan merkitys vähenee, mutta se on aina lähtösuunnan suurin yksittäinen määrittäjä.”

   Pallo ei siis aina lähde siihen suuntaan kuin lyö. Jos osumassa lyöntisuunta ja lavansuunta poikkeavat toisistaan, pallo saa sivukierrettä ja pallo kaartaa pois lähtösuunnastaan. Pallon MOI-arvon kasvattaminen vähentää sivukierrettä. Samalla pallo saa ”pidemmän ja vakaamman lentoradan auttaen pitämään pallon paremmin kontrollissa”. Myös putit suoristuvat.

   ”Wilson Triad saapuu merkin jälleenmyyjille helmikuun aikana. Sen suositushinta on 45,00 euroa/tusina.”

   Tuskin jaksan odottaa… 😉

 • Palmerin Arska says:

  Eli pallo eliminoi lyöntivirheet. Kova myyntipuhe.

 • PG says:

  @KL1: Totta. Pallo lähtee siihen suuntaan minne sen lyö, ja pallo päätyy siihen paikkaan minne sen on lyönyt. Ja lyöntejä tulee niin monta kuin niitä on lyönyt.

  Kiinalainen juttu, mutta ei ihme, onhan Wilson kiinalainen firma…