Wilson pisti uusiksi suosikkimallin lavan, jotta se olisi tulta ja tappuraa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS - Välineet - Wilson

Wilson pisti uusiksi suosikkimallin lavan, jotta se olisi tulta ja tappuraa

Pallomarkkinoille Wilson marssittaa Triad-pallon. Sen valmistamisessa on käytetty mullistavaa teknologiaa, jonka ansiosta pallo on täydellisessä tasapainossa.

Jatkumona C300 Forged ja D7 Forged -malleille Wilson esitteli tälle kaudelle uuden D9 Forged -rautamailan. Players distance -kategoriaan sijoittuva D9 Forged soveltuu varsin laajalle käyttäjäkunnalle alhaisen tasoituksen singelipelaajista aina parinkympin tasoituksella pelaavaan kehittyvään harrastajapelaajaan.

Huippumailan ulkonäön ja pehmeän osumatuntuman tarjoavan D9 Forgedin suunnittelussa on käytetty paljon tietokonesimulaatioita, joiden avulla lavan ominaisuudet on optimoitu. Mailan juju piilee lapaan poratuissa rei’issä, joista Wilson käyttää nimeä Power Hole. Reiät on täytetty uretaanilla, joka lisää lyöntipinnan joustavuutta ja antaa sitä kautta pallolle kovemman lähtönopeuden.

Power Hole -tekniikkaa käytetään setin pidemmissä mailoissa lyöntipituuden ja lähtönopeuden maksimoimiseksi. Setin lyhyemmät raudat kasista gap wedgeen ovat normaaleja taottuja mailoja, jotta hallittavuus lähestymislyönneissä olisi parhaalla mahdollisella tasolla.

Hieman turhan matalaa lentokaarta alhaisilla mailanpään nopeuksilla tuottaneen D7 Forged -mallin haasteet on korjattu D9 Forgedissa siirtämällä painopistettä lavassa alaspäin. Muutos on onnistunut: D9 Forged tuottaa aiempaa korkeamman lähtökulman ja pallo lentää pidemmälle.

Wilsonin maahantuojan kokemuksella D9 Forgediin päätyvistä pelaajista noin 70–80 prosenttia tilaa mailansa custom fitattuina. Varsivaihtoehtoina mailaan on saatavilla neljää perusvartta: True Temperin 95-grammainen regular -varsi, saman valmistajan 105-grammaiset S300 ja X100 -varret sekä Recoil Dartin grafiittivarsi.

D9 Forgedin toimivuudesta on saatu näyttöjä ammattilaiskiertueilla asti, kun osa Wilsonin tallipelaajista PGA ja DP World Tourilla on ottanut settiinsä D9 Forgedin rautanelosen. Mailan kaunis muotoilu ja Power Hole -teknologian mukanaan tuoma lisäpituus ovat vakuuttaneet myös tour-pelaajat.

D9 Forgedin suositushinta on 155 euroa/maila.

Tämän kevään Wilson-uutuuksiin lukeutuu myös Triad-pallo. Wilson on ensimmäinen pallovalmistaja maailmassa, joka pystyy sanomaan, että sen pallo on täysin tasapainossa. Mikä sitten tekee Triadista näin mullistavan pallon?

Kolmekerroksisen Triadin teknologia perustuu samaan massan tiheyteen ytimessä, välikuoressa ja kuoressa. Tähän asti palloissa käytetyissä materiaaleissa massan tiheydet ovat vaihdelleet kerrosten välillä, ja jos ydin ei ole ollut täysin keskellä palloa, pallo ei myöskään ole silloin täysin tasapainossa. Triadissa tätä ongelmaa ei ole.

Triadissa painoa on tuotu ytimestä kehälle, jonka ansiosta palloon on saatu suurempi MOI-arvo. Triadissa on myös Wilsonin kaikkien aikojen ohuin uretaanikuori.

Uutuuspallon avulla väyläosumien määrä kasvaa, kun kovissa vauhdeissa pallo spinnaa vähemmän suuremman MOI-arvon ansiosta. Hitaammalla mailanpään nopeudella lyötävissä lähestymislyönneissä ohut uretaanikuori taas pääsee oikeuksiinsa, ja tuottaa suuremman spinnin.

Ja kun on lopulta päästy viheriölle asti, Triad rullaa puteissa tasaisesti, kun ytimessä, välikuoressa ja kuoressa käytetyissä materiaaleissa on sama massan tiheys.

Triad sijoittuu pallokategoriassa hintansa puolesta keskiluokkaan,ja maksaa 45 euroa tusinalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje