11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Välineiden kotimainen verkkokauppa vielä pientä

Kotimaisten nettikauppojen hinnat ovat kansainvälisesti kilpailukykyisiä. Esimerkiksi Cobran AMP -draiverin saa Suomesta 60 euroa edullisemmin kuin Englannista.

Suomalaiset golfarit eivät osta välineitään kotimaisista verkkokaupoista. Nettikaupan osuus välinemyymäläketjujen kokonaismyynnistä on erittäin pieni. Asia käy ilmi tekemästämme kyselystä, johon saimme vastauksen neljältä merkittävältä ketjulta. ”Verkkokauppa tuo myynnistämme hyvin minimaalisen osan tällä hetkellä”, vastaa Peltomäki Golfin toimitusjohtaja Juha-Pekka Peltomäki. ”Verkkokaupan vuosittainen myynti on noin pari prosenttia kokonaismyynnistä”, kertoo GolfPointin Rolf Salonaho. Golf Centerin Panu Parviaisen mukaan nettikauppa on ”vielä pientä”. Samoilla linjoilla on Golf Balancen Toni Järvinen: ”Se tuo suhteellisen pienen osan kokonaismyynnistämme, mutta kasvaa joka vuosi.” Jos myynti on tällaisella tasolla, on syytä kysyä, miksi välineketjut ylipäätään ylläpitävät kauppaa myös internetissä? Syitä on kaksi: pääkaupunkiseudulla toimivat ketjut haluavat palvella myös muualla asuvia ja tarjota kuluttajille mahdollisuuden tutustua tuotteisiin ja valikoimiin netissä. ”Verkkokauppa toimii hyvänä käyntikorttina myymälöihin heille, jotka asuvat niiden lähettyvillä. Verkkokaupan kautta löytää myös uusia asiakkaita, jotka eivät välttämättä myymälöissämme kävisi esimerkiksi pitkän välimatkan takia”, Golfpointin Salonaho kiteyttää.

Nettikauppojen valikoimat yltävät harvoin myymälöiden valikoimien tasolle. Kuva Golf Centeristä.

Nettikauppojen valikoimat yltävät harvoin myymälöiden valikoimien tasolle. Kuva Golf Centeristä.

Valikoima niukempi kuin myymälöissä Toisin kuin voisi kuvitella, kotimaisten välineketjujen nettikauppoissa valikoima on niukempi kuin niiden myymälöissä – monessa tapauksessa huomattavasti niukempi. Kyselyyn vastanneista ketjuista monipuolisin nettivalikoima on Golf Centerillä. ”Nettikauppamme valikoima on pääpiirteissään sama kuin kivijalkaliikkeissä. Kaikki verkossa myytävät tuotteet ovat saatavilla ja tutustuttavissa ainakin jossain liikkeessämme”, Panu Parviainen kertoo. Muilla valikoima on niukempi. ”Verkossa on näytillä vain murto-osa myymälämme tuotteista. Tämä johtuu siitä, että olemme hyvin custom-painotteinen yritys ja haluamme analyysien kautta varmistaa, että myymämme välineet varmasti sopivat asiakkaillemme. Haluamme asiakkaat siis fyysisesti liikkeeseemme testaamaan ja keskustelemaan eri vaihtoehdoista”, Juha-Pekka Peltomäki perustelee. Käytännössä kaikki ketjut panostavat netissä erilaisten erikois- tai kampanjatuotteiden myyntiin. Esimerkiksi Golf Centerin Golfoutlet.fi on monille golfareille tuttu demomailojen ja muiden poistotuotteiden nettikauppa. Nyt Golf Center myy netissä myös golfmatkoja Ongolf.fi-palvelussa. Myös Peltomäki Golf myy verkossa poistuvia malleja, samoin erilaisia erikoistuotteita. ”Verkkokauppamme on tarkoitettu golfareille, jotka etsivät poistotuotteita huokeaan hintaan tai vaihtoehtoisesti erikoistuotteita, kuten vaikkapa Swingbyte-analysaattoreita, joita on vaikeasti saatavilla muualta”, Juha-Pekka Peltomäki markkinoi. ”Meillä verkossa myytävät tuotteet ovat yleensä ns. massatuotteita, kuten palloja, joita on helppo ostaa ja myydä verkon kautta. Se on asiakkaalle tuttu tuote ja kauppiaan on helppo pitää huolta varastosaldosta”, Golfpointin Rolf Salonaho huomauttaa. Hintapoimintoja Vaikka kotimaisten nettikauppojen valikoimat ovat yleensä niukat, tuotteiden hinnoissa ei ole valittamista. Eilen keskiviikkona tehty pistokoe osoittaa, että käytännössä kaikissa tapauksissa tuote kannattaa ostaa suomalaisesta verkkokaupasta. Esimerkiksi Cobra AMP -draiverin saa Golf Balancen ja Golf Centerin nettikaupoista 179 eurolla. Päälle tulee noin 15 euron toimituskulut. Englantilaisessa Direct Golf UK:ssa sama maila maksaa 236 euroa + noin 19 euron toimituskulut. Suuren amerikkalaisketjun Golfsmithin nettikaupassa hinta on 156 euroa, mutta toimituskulut nousevat noin 45 euroon. Lisäksi kokonaishintaa nostavat 23 prosentin arvonlisävero ja 2,7 prosentin tullimaksu. Nike Golfin VR Pro Combo CB -rautasetti (4-PW) maksaa Peltomäki Golfissa 620 € ja Golf Centerissä 699 €. Onlinegolf.co.uk-nettikaupassa Englannissa setti maksaa 641 €. Toimitus on näin arvokkaassa tuotteessa ilmainen ja kaupantekijäisiksi saa VR Pro Combo -wedgen. Amerikkalaisessa Golfsmithissä setin hinta on 708 € Tusinan paketti Titleistin Pro V1 -palloja maksaa Golf Centerissä ja Golf Balancessa 55 €. Onlinegolf.co.uk:sta kokonaishinnaksi kuluineen tulee 57,40 € ja Golfstoreeurope.comista 58 €. Janne Knuuti

Golf Centerin verkkokauppa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)