Vain täydellinen putti jää PuttOut-laitteen keskellä olevaan reikään. Kuva: Second Chance Ltd
Välineet |
15.7.2017

PuttOut houkuttelee harjoittelemaan puttia 

Orlandon golfmessuilla tänä vuonna palkittu puttiharjoituslaite on tinkimätön ja tarjoaa yllättävän aidosti pelaajan kaipaaman palautteen.

Maailma on täynnä erilaisia golfin harjoitteluun tarkoitettuja apuvälineitä, joista osa tarjoaa käyttäjilleen enemmän iloa kuin toiset.

Tyypillisimmät harjoitusapuvälineisiin liittyvät ongelmat ovat käytön monimutkaisuus sekä laitteen keskittyminen liian spesifiin yksityiskohtaan. Myös apuvälineen kehno suunnittelu tai ulkoasu voivat olla luotaantyöntäviä tekijöitä.

PuttOut Pressure Trainer -puttiharjoituslaite osoittautui kuuluvansa hyödyllisempään osastoon. Sen vahvuuksia toimivuutensa lisäksi ovat laitteen yksinkertaisuus, pieni koko, edullinen hinta sekä käyttömahdollisuus kotioloissa.

Laitteessa yhdistyy mukavalla tavalla selkeys ja toimivuus – juuri näitä kahta tekijää on usein äärimmäisen vaikeata yhdistää. Kompaktin kokonsa ja taittuvuutensa vuoksi PuttOut ei vie tilaa kotona ja se on helppo kuljettaa bägissä kentälle. Laite ei myöskään vaadi sähköä.

Hyvä apuvälineen pitäisi houkutella pelaajaa ennen kaikkea harjoittelemaan enemmän. Jos treenaamiseen saadaan vielä sisällettyä jonkunlainen tarkoitus, ollaan monen laitteen kohdalla jo voiton puolella.

PuttOut palauttaa hyvät putit ja pudottaa epätarkat reunoilta ulos. Pelaaja saa lisäksi palautetta, kuinka kauas ohi reiän mennyt putti olisi lopulta vierinyt. Tämä on omiaan kiinnittämään huomiota putin nopeuskontrolliin. Reikään jäävä putti kertoo puolestaan täydellisestä suorituksesta.

Pelaajan ei myöskään tarvitse laitetta käyttäessään kytkeä käsiään tai olkapäitään minkäänlaisiin hihnoihin tai härveleihin, minkä vuoksi harjoitus voidaan käynnistää nopeasti ilman ylimääräisiä virityksiä.

Suurin osa golfareista pitää puttiharjoittelua tylsänä ja jopa jotkut ammattilaiset kokevat asian samalla tavalla. Yhdysvaltalainen PGA Tour -pelaaja Charles Howell III myönsi hiljattain eräässä haastattelussa, että tämän uusi puttivalmentaja John Graham palautti luovuutensa avulla kadoksissa olleen ilon hänen puttiharjoitteluunsa.

Puttaamista vältellään ja monet pelaajat juoksevat vain minuutiksi tai kahdeksi harjoitusviheriölle ennen kierrokselle lähtemistä. Jos tämä on rutiininomaista, ei silloin voida edes puhua harjoittelusta.

Yksi PuttOutin toimivuuden salaisuuksista piilee siinä, että pallo palautuu takaisin pelaajalle. Monet golfarit kyllästyvät viheriöllä edestakaisin kävelemiseen ja pallon nostamiseen, minkä vuoksi harjoitteluajasta ollaan valmiita tinkimään.

Laitteen mukana tulee myös ehdotuksia, millä tavalla pelaaja voi haastaa itsensä kehittäviin kisoihin, kuten:

– Yritä upottaa 25 puttia peräkkäin ja aloita uudelleen, jos epäonnistut (etäisyyden voit päättää itse).
– Lisää joka kerta etäisyyttä puolella metrillä, ja aloita alusta, jos missaat yhdenkin putin.
– Laske, kuinka usein saat pallon jäämään reikään (se on tavallista hankalampaa).

Orlandon golfmessuilla tänä vuonna palkittu PuttOut voisi olla yksi ratkaisu, jos kärsit puulta maistuvasta puttiharjoittelusta. Laitteen suositushinta on 34,90 euroa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.