Pelaatko varmasti sopivalla putterilla? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golf Center - MAINOS - Välineet

Pelaatko varmasti sopivalla putterilla?

Puttityyliisi sovitetulla mailalla säästät kierroksella varmasti lyöntejä, kertoo välineasiantuntija Toni Salakari.

Onko yli 30 putin kierrokset sinullekin arkipäivää? Oletko miettinyt, onko putterisi sinulle oikeastaan edes sopiva, vai oletko valinnut sen ennen kaikkea ulkonäön perusteella?

Monet meistä puttaavat hyvin eri tavoilla. Puttiliikkeessä muutamankin asteen heitot taakse- ja läpiviennin aikana vaikuttavat merkittävästi pallon suuntaan. Kävimme välineasiantuntija Toni Salakarin ja Tapiola Golfissa toimivan puttivalmentaja Henrik Karvisen kanssa läpi tärkeimmät putterin valintaan liittyvät asiat.

  1. Putterin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan perusasiaan. Mailan pituus on ensisijaisen tärkeää. Putteri ei saa olla liian pitkä, mutta ei myöskään liian lyhyt. Puttiliike syntyy kehosta luonnollisemmin, kun maila on oikean pituinen ja lyöntiasento tukeva.
  2. Lavan painotukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Jotkut puttaavat suoralla liikkeellä taakse ja eteen, toisilla putin kaartuva liike on hyvin vahva. Kaikkiin liikeratoihin löytyy sopiva malli. Suurimmalla osalla pelaajista puttiliike on kaartuva.Silmämääräisesti puttiliikkeen erot eivät välttämättä tule esiin, mutta puttianalysaattori huomaa ne. Useimmista putterimalleista on tarjolla myös eri rotaation voimakkuuksiin (lavan sulkeutuminen) sopivat painotukset ja varsikiinnitykset.
  3. Mailan lie -kulma on tärkeä tekijä hyvässä osumassa. Putterin lie -kulmaa voidaan vääntää tarpeen mukaan muutamilla asteilla. Liian matala tai pysty lavan asento vaikuttaa välittömästi pallon lähtösuuntaan.
  4. Puttereissakin on nostokulma! Osumahetkellä putterin nostokulma määrittää pitkälle sen, miten puhtaasti pallo lähtee rullaamaan viheriön pinnassa. Tasaisesti rullaava pallo pysyy hyvin linjassa, myös vauhdin hidastuessa. Jos pallo lähtee putterin lavasta liian ylös tai liikaa maata kohti, alkaa se pomppia.
  5. Gripin koolla on jonkin verran merkitystä. Usein oma mieltymys on kuitenkin oikea valinta. Puttianalysaattori ei tiedä pelaajan käden kokoa, mutta mitoituksesta voi olla apua myös gripin valintaan. Esimerkiksi paksummalla ja / tai painavammalla gripillä puttiliike voi joillain pelaajilla rauhoittua tasaisemmaksi.

Putterimitoitus tuo varmuutta peliin ja säästää lyöntejäsi

Samoista putterimalleista löytyy erilaisia kiinnityksiä, kuten kuvan Odyssey 2-ball -puttereista.

Harrastetason pelaajalla kertyy kierrosta kohti jopa 36 puttia, kaksi puttia griiniä kohti. Jos luku on tätä korkeampi, alkavat kierrostulokset kaatua säännöllisesti puutteisiin puttipelissä.

Putteri on jokaisen pelaajan eniten käytetty maila. Se on samalla maila, jonka valintaan kiinnitetään yleensä vähiten huomiota. Sopiva putteri saa pallon lähtemään ennen kaikkea oikeaan suuntaan, mutta parantaa myös pituuskontrollia. Kuinka monta turhaa puttia sinun tuloskorteissasi on?

Golf Centerin Salakari kertoo, että putterimitoitukset yleistyvät vuosi vuodelta, ja määrä alkaa olla merkittävä. Syy putterimitoituksen kasvavaan suosioon on sama kuin muidenkin mailojen kanssa: Miksi ei hankkisi mailaa, jolla lyö mahdollisimman hyvin ja tasalaatuisesti.

SAM PuttLab on puttaamisen analysointiin suunniteltu mittauslaite, joka on yhteydessä tietokoneeseen. Ohjelma mittaa puttiliikkeen ja piirtää lyöntidatan helposti tulkittavaan muotoon tv-ruudulle, josta pelaaja voi katsoa seurata suoritustaan.

SAM PuttLab -putterimitoitus on kätevä tapa selvittää sinulle juuri oikea kulmarauta. 45 min kestävä analyysi antaa sopivan putterisuosituksen lisäksi monipuolisesti tietoa omasta puttaamisesta.

Putterimitoitus aloitetaan syöttämällä pelaajan oman putterin tiedot analysaattoriin. Putterin lie- ja loft-kulmat tarkistetaan mittalaitteella. Tämän jälkeen aloitetaan puttaaminen. Omalla mailalla putataan seitsemän palloa, jotta tietokone saa tallennettua tarpeelliset tiedot puteista.

Ensimmäisen testin jälkeen syvennytään putin tärkeimpiin arvoihin ja mailan liikerataan. Välineasiantuntija auttaa löytämään laajasta putterivalikoimasta ominaisuuksiltaan mahdollisimman sopivan putterin, jolla testi tehdään uudelleen. Toisen testin jälkeen testien tuloksia verrataan ja tarvittaessa putteria säädetään vastaamaan vielä paremmin puttiliikettä.

Putterimalleista löytyy jotain jokaiselle. Erilaiset puttiliikkeet on huomioitu sekä lapojen muodossa, että painotuksissa.

Monissa tapauksissa pelaajan oma putteri voi osoittautua todelliseksi helmeksi, jossa on vain joitain muutostarpeita. Esimerkiksi varren pituuden muuttaminen tai lapakulmien vääntäminen pari astetta voi tehdä nykyisestä putterista pelaajalle sopivamman. Aina ei tarvitse ostaa uutta putteria.

Voit varata putterimitoituksen Golf Center TAGi:in osoitteessa GOLFCENTER.fi.

Ammattilaisesi välineostoksissa

Me teemme golfvälineiden ostamisesta helpompaa. Välineasiantuntijamme Golf Center TAGi:ssa ja Golf Balance Vantaalla ovat koulutettuja alan ammattilaisia ja osaavat ratkoa jokaisen pelaajan välinehaasteet.

Autamme intohimoisesti jokaista golfin harrastajaa tasoon katsomatta ja myymme markkinoiden parhaita golfvarusteita kilpailukykyisin hinnoin. Voit varata mitoituspalvelun verkkosivuiltamme tai myymälöistämme. Myyjämme auttavat sinua henkilökohtaisesti sopivien välineiden löytämiseksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje