Mizunon JPX923 voi hyvinkin olla markkinoiden monipuolisin rautamallisto - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mizunon JPX923 voi hyvinkin olla markkinoiden monipuolisin rautamallisto

Mizunon uusi JPX923-sarja on modernin suunnittelun tyylinäyte, jossa yhdistyvät tunnokkuus, suorituskyky sekä monipuolisuus.

Custom fittauksen yleistyessä hurjaa vauhtia etsivät pelaajat yhä enenevissä määrin juuri heille parhaiten soveltuvia mailoja. Yksi ei toimi kaikille ja tästä syystä valmistajien mallistot pursuavat erityyppisiä vaihtoehtoja. Näin on myös Mizunolla, jonka kauden 2023 rautamallistosta löytyy laskentatavasta riippuen vähintään kahdeksan eri mallia.

Ensi kaudelle uudistuva JPX-mallisto on Mizunon kahdesta rautamailamallistosta monipuolisempi. Siinä missä kolme lapamallia sisältävän PRO-malliston kaikki mallit ovat suunnattu edistyneimmille pelaajille, löytyy uudesta JPX923-mallistosta maila jokaisen tarpeeseen.

JPX923 Tour on täysverinen ammattipelaajan maila, joka on kuitenkin hienokseltaan anteeksiantavampi kuin puhdas blade. JPX Tour on PRO-sarja mukaan laskettuna Mizunon pelatuin lapa ammattilaispelaajien keskuudessa.

Grain Flow -taonnalla valmistetussa, kuparikerroksella tunnokkuutta tuovassa lavassa on entistä kapeampi yläreuna etenkin edistyneemmän pelaajan silmää miellyttääkseen. Helpotusta mailaan tuo lavan koko, joka kasvaa kohti pidempiä rautoja.

JPX923 Forged tulee todennäköisesti olemaan uuden malliston suosikki. Ainakin se puhuttelee laajinta käyttäjäkuntaa. Players distance -kategoriaan kuuluva lapa on anteeksiantava, muttei liian suuri pelotellakseen pois estetiikannälkäistä kuluttajaa.

Pitkissä raudoissa käytetystä erittäin vahvasta kromi-molybdeeni-teräksestä (Chromoly) valmistettu lapa on ohuempi ja kimmoisampi kuin koskaan, tuoden lyönteihin lisää mittaa ja helppokäyttöisyyttä. Nimensä mukaisesti JPX923 Forged on valmistettu takomalla, jotta tuntuma olisi paras mahdollinen. Käyttäjäkunta ulottuu scratch-pelaajasta aina hyvään bogeypelaajaan saakka.

JPX923-sarjan Tour-, Forged- ja Hot Metal -mallit.

JPX923 Hot Metal tuo helppoutta ja tulivoimaa korkeampitasoituksellisen pelaajan arkeen. Hot Metal on Mizunon kaikista rautamailoista anteeksiantavin. Nickel Chromoly -seoksesta valmistettu lapa tuottaa palloon kovimmat lähtönopeudet, mikä yhdessä lavan matalan painopisteen kanssa auttaa palloa lentämään pidemmälle, mutta etenkin korkeammalle, paremman pysähtymisvoiman aikaansaamiseksi.

Hot Metal -lapamalleja on yhteensä kolme: Hot Metal, Hot Metal Pro ja Hot Metal HL. Listan ensimmäinen on perusmalli ja Pro on sen kanssa samoilla nostokulmilla, mutta pienemmällä lavalla ja offsetillä varustettu sisar.

Uutena tuoteperheeseen tulee Hot Metal HL (High Lauch), joka perusmallia 2–3 astetta nostavammilla nostokulmillaan helpottaa palloon ilmaan saamista entisestään, tuoden samalla yhden vaihtoehdon lisää fittausprosessiin.

JPX Fli-Hi kruunaa upean tuoteperheen pitkien rautojen korvaajiksi suunnitelluilla hybridimailoilla. Fli-Hi -malliston hybridit varustetaan pääsääntöisesti samalla varrella (myös teräs) kuin mitä olet rautasettiisi ottamassa ja näin ollen ne sulautuvat täydellisesti korvaamaan haastavampia pidempiä rautoja. Fli-Hi -hybrideistä löytyy malli rautanelosesta aina rautaseiskan korvaajaksi asti. Fli-Hi -hybridit sopivat ennen kaikkea niille, jotka mieltävät hybrideillä lyömisen pitkillä raudoilla lyömistä helpommaksi.

Monesta eri mallista valitseminen saattaa tuntua hankalalta, mutta onneksi päätöstä ei tarvitse, eikä välttämättä kannatakaan tehdä itse. Hyvin varustelluista jälleenmyyntiliikkeistä löytyvä Mizunon Shaft Optimizer 3D -työkalu ehdottaa jo muutaman lyönnin perusteella sinulle sopivinta kombinaatiota, mikä helpottaa valintaa huomattavasti.

Vasemmalta lyövien suurin ystävä Mizuno ei edelleenkään ole, sillä Tour-, Hot Metal HL- sekä Fli-Hi -mallit ovat saatavilla vain oikeakätisille.

Suositushinnat per maila:
Tour/Forged/Hot Metal Pro/Fli-Hi: 195€
Hot Metal/Hot Metal HL: 175€

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)