5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][7]
KilpailuaSuomalaista

Puma Phantomcat Nitro+ -kengän pohjista ei pito lopu.

Välineet

Golfpiste seuraa uutuusvälineitä: Listaamme tuoreimmat uutuudet tähän seuranta-artikkeliin

27.02.2024 09:51

Nyt ei pito lopu! Puma pisti golfkengän pohjan uusiksi

Puma tuo markkinoille kaksi uutta golfkenkää. Niistä Avant on ulkonäytöltään hyvin perinteinen kenkä, mutta uutuuden pohjassa on käytetty moderneja, suorituskykyisiä ja kevyitä materiaaleja. Kenkä tarjoaa vanhakantaisen tyylikkään ulkonäön, nykykengän suorituskyvyllä.

Uutuuksista kiinnostavampi on Phantomcat Nitro+. Tämänkin kengän kohdalla pihvi on pohja. Uutuusmalli on suunniteltu nopeasti svingaaville pelaajille, jotka haluavat jalkineiltaan maksimaalisen pidon.


Kiinteäpiikkiset golfkengät ovat jo yleisempiä kuin vaihdettavilla ruusukkeilla varustetut. Ruusukkeelliset tarjoavat kuitenkin yhä keskimäärin paremman pidon. Puman mukaan uutuus yltää pidoltaan samalle tasolle ollen silti hellä viheriöille. Piikit ovat melko lyhyitä ja taipuvat eri suuntiin tarjoten siksi erinomaisen otteen maan pintaan.

Uutuudet ovat kaupoissa vielä helmikuun puolella. Phantomcatin suositushinta on 200 euroa, Avantin 170 euroa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

26.02.2024 16:21

Ping tiukentaa otettaan wedge-markkinoilla

Tarkkasilmäisimmät ovat havainneet kisalähetyksissä yhä useamman ammattilaisen käyttävän Pingin wedgejä. Kiertuepelaajien välineet kiinnostavat yleisöä, ja yhtiö luonnollisesti haluaa huippugolfareiden tuella haukata Titleistin sekä Clevelandin kaltaisilta uranuurtajilta isomman siivun wedge-markkinoilta. Uutuusmallisto kantaa nimeä s159.

HydroPearl 2.0 -viimeistelyn saanut lapa istuu tähdättäessä kauniisti pallon takana ja yleisvaikutelma on siisti. Lavan taustapuoli näyttää minimalistiselta ja kaltevampien versioiden legendaarista Eye 2 -mallia muistuttava muotoilu tuo wedgen ilmeeseen mukavan nostalgisen tuulahduksen.

Hiiliteräksestä valetun lavan etureuna on suora, joka on eduksi täysissä wedge-lyönneissä. Osumapinnan takana oleva insertti, joka on valmistettu elastomeeristä, antaa puolestaan osumaan pehmeämmän tuntuman. Wedgestä on saatavana kaikkiaan 25 erilaista nostokulma/hionta-yhdistelmää.

Ping s159. Kuva: Ping

Saatavana on kaksi uutta hiontaversiota, H ja B. Ensin mainittu on tarkoitettu jyrkemmin palloon tuleville ja jälkimmäinen enemmän pinnasta palloa lyöville pelaajille.

Lavan pyöristetyt urat on tarkkuusjyrsitty, mikä tuottaa palloon tasalaatuisemman spinnin ja kohentaa lyönnin kontrollia. Nostokulmiltaan 54–62-asteisissa versioissa on tiukemmat MicroMax-urat, jotka puraisevat Pingin mukaan tehokkaammin palloon.

Pingin s159-wedgemallisto on jo saapunut merkin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

Teräs: 215,00 euroa
Grafiitti: 225,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.02.2024 12:30

Wilsonilta tyylikkäät ja edulliset taotut raudat

Wilson esitteli helmikuussa Dynapower Forged -raudat, jotka täydentävät merkin uudistuneen rautamalliston. Viime vuonna uudelleen elvytetyllä mallinimellä on nyt saatavissa valettujen rautojen ohella taotut raudat.

Hiiliteräksestä valmistettuja rautoja ilmentää viimeistelty valmistustapa. Osumapinnan paksuus vaihtelee, ja sen tarkoituksena on mahdollistaa suurempi pallonnopeus riippumatta osumakohdasta. Korkea MOI-arvo ja matalalla oleva painopiste lisäävät anteeksiantavuutta ja korkeampi lentorata auttaa palloa pysähtymään paremmin viheriöillä.

Wilson Dynapower Forged. Kuva: Wilson Golf

Uutuudet asettuvat player’s distance -rautojen kategoriaan, jolla on runsaasti tarjontaa. Tyylikkäät mailat vetoavat epäilemättä moniin, siksikin, jos haluaa poiketa markkinoita hallitsevista valtamerkeistä. Raudat on lisäksi hinnoiteltu järkevästi, jolla on aina uusia välineitä valittaessa suuri merkitys.

Taotut Dynapower-raudat saapuvat Wilsonin jälleenmyyjille maaliskuun alussa.

Suositushinnat:

Wilson Dynapower Forged: 145,00 euroa/kpl

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.02.2024 21:31

Mizuno päivitti lippulaivamallistonsa

Mizuno tunnetaan merkkinä, jonka rautoja käyttävät useat ilman välinesopimusta olevat huippupelaajat. Kyseessä onkin yksi maailman arvostetuimmista pienilapaisten taottujen rautamailojen valmistajista.

Yhtiö viittaa sloganillaan ”Nothing Feels Like A Mizuno” osumatuntumaan, jota monet merkin rautoja kokeilleet tai käyttävät ovat kehuneet. Osumatuntuman Mizuno sanoo odotetusti olleen keskiössä, kun merkki lanseerasi uuden Pro Series -rautamallistonsa. Mizuno kutsuu Pro 241-, Pro 243- ja Pro 245 -rautoja hienostuneimmiksi ja tarkimmiksi koskaan valmistamikseen mailoiksi.

Kaikki mallit voi lokeroida ”pelimiesten mailoiksi”. Kolmikosta vaativin on 1025E-teräksestä taottu Pro 241 (muscleback), jonka nikkelikromipinnan alla on muiden versioiden tavoin pehmeä kuparista tehty alusmateriaali. Mizunon mukaan tämä tarjoaa osumassa samanlaisen tuntuman kuin yhtiön 80-luvulla valmistamissa ikonisissa rautamailoissa.

Mizuno Pro 241. Kuva: Mizuno

 

Taotut mailat eivät yksinkertaisen valmistusmenetelmänsä vuoksi liiemmin innovatiivisuudella juhli, mutta 241:n osuma-alueen taakse on koottu nyt enemmän massaa. Se antaa vaikutelman pehmeämmästä osumasta. Lyhyiden rautojen leveämpi yläosa tuottaa poraavamman lentoradan, kun taas kapeammilla pitkillä raudoilla palloa on helpompi työstää.

Myös Pro 243 (cavity back) on täysverinen tour-rauta, mutta hieman helpomman, onttorakenteisen Pro 245:n käyttäjiä löytynee enemmän myös hyvien klubipelaajien joukosta.

Samanaikaisesti uuden Pro Series -malliston ohella Mizuno esitteli Pro Fli-Hi -utility raudan sekä ST Max 230 -draiverin.

Suositushinnat:

Pro 241: 245,00 euroa/kpl
Pro 243: 265,00 euroa/kpl
Pro 245: 285,00 euroa/kpl
Pro Fli-Hi: 305,00 euroa/kpl
ST Max 230: 549,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.02.2024 16:16

FootJoyn uutuuskengät tarjoavat vakautta ja estetiikkaa

FootJoy on päivittänyt yhtiön myydyimpiin kuuluvaa ProSL-kenkämallistoaan, joka on saanut nimeensä yhden kirjaimen lisää. ProSLX-jalkineet vaikuttavat ensisilmäyksellä moderneilta ja samalla esteettisiltä, mikä houkuttelee monia golfareita. Myös sinivalkoisella väriyhdistelmällä riittää Suomessa paljon ystäviä.

Pitoa tarjoaa pohjan PWR TRAX System -rakenne. Se on yhtiön mukaan saanut inspiraationsa kilpa-autojen leveästä alustasta lisäten svingatessa kengän vakautta ulkokehää myöden. Pohjassa oleva X-kuvio levittää pidon laajalle alueelle hilliten yhtiön mukaan myös jalan luisumista kävellessä kentällä hankalammissa paikoissa.

Välipohjassa oleva StratoFoam tuo askeliin mukavuutta ja vähentää joustonsa avulla jalkojen väsymistä. Nilkan ympärillä oleva 3D Molded Collar on puolestaan eräänlainen ”kaulus”, jonka tehtävänä on taata kengän tasainen istuvuus. Kengät saapuvat FootJoyn jälleenmyyjille helmikuun puolivälissä. Hinnoittelun erikoisuus on se, että naisten malli on edullisempi kuin miesten.

Suositushinnat:

ProSLX Carbon: 249,00 euroa
ProSLX (BOA-kiinnitys): 239,00 euroa
ProSLX (miehet): 209,00 euroa
ProSLX (naiset): 189,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.01.2024 12:51

Clevelandin uusissa wedgeissä on uraa ja pitoa koko lavan täydeltä

Cleveland on tuonut wedge-palettiinsa uuden tulokkaan, joka kantaa mallinimeä RTX Full-Face 2. Keskeisin ulkoinen ominaisuus on osumapinnassa kauttaaltaan kannasta kärkeen ulottuvat urat, joiden tarkoituksena on edistää lyönnin kontrollia.

RTX6-mallin tavoin RTX Full-Face 2:n lavan ytimessä on kevyempää metallia, joka mahdollistaa painon uudelleensijoittamisen keskemmälle ja lähemmäksi osumapintaa. Se takaa paitsi paremman tuntuman, myös lisää mailan anteeksiantavuutta ja edistää pallonnopeutta isommalla alueella osumapinnassa.

UltiZip-urat tarjoavat enemmän spinniä ja kontrollia. Uutuusmallissa on nyt kaksi ylimääräistä uraa, joiden tehtävänä on puraista ja pysäyttää pallo entistä nopeammin.

Pohjan muotoilu on optimoitu nostokulmittain. 50–56-asteisissa wedgeissä on samanlainen S-hionta, mutta griinibunkkeriin paremmin soveltuvissa 54–56-asteisissa versioissa on enemmän bouncea. Lob-wedgeissä (58 astetta ja kaltevammat) on käytetty C-hiontaa, joka tarjoaa monipuolisuutta lyötäessä palloa avoimella lavalla.

Cleveland RTX Full-Face 2. Kuva: Cleveland Golf

Yhtiö esitteli samanaikaisesti myös Smart Sole Full-Face -wedget. Niiden leveä pohja auttaa vähentämään duffeja ja parantaa osumaa erilaisilla alustoilla. Näissä versioissa on suurin Clevelandin koskaan valmistama wedgen osumapinta. Lisääntynyt anteeksiantavuus ja isompi osumapinta edistävät johdonmukaisuutta kaikenlaisissa lyönneissä viheriön ympäristössä.

Lavan kaksi alinta uraa on maalattu valkoiseksi. Tämän tarkoitus on auttaa pelaajaa kohdistamaan lapa oikeaan suuntaan. Näissä wedgeissä nostokulmat on määritelty numeroiden sijaan kirjaimilla, C (chipit), G (täydet ja vajaat lähestymiset), S (hiekkalyönnit) ja L (lob-lyönnit).

Uutuus-wedget ovat jo saapuneet Clevelandin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

RTX Full-Face 2 (Tour Satin) 189,00 euroa
RTX Full-Face 2 (Tour Rack) 199,00 euroa
Smart Sole Full-Face (teräs) 169,00 euroa
Smart Sole Full-Face (grafiitti) 179,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.01.2024 13:12

Cobralta toisen sukupolven 3D-tulostetut putterit

Cobra lanseerasi vuosikymmenen alussa kaksi putterimallistoa, joista toisen keskiössä oli 3D-teknologia. Nyt merkki on tuonut markkinoille uuden sukupolven 3D-putterit.

3D-tulostetuissa puttereissa on rakenteensa vuoksi korkeampi MOI eli moment of inertia -arvo, joka määrittelee mailan anteeksiantavuutta. Kun kyseisestä teknologiasta on ajan kuluessa saatu lisää kokemusta, on Cobra onnistunut tekemään 3D-puttereistaan entistä anteeksiantavampia.

Uudessa mallistossa yhtiö keskittynyt myös parempaan tuntumaan, rulliin ja ääneen.

Mallinimiä Agera, Agera RS, Supernova ja Grandsport kantavat 3D-putterit muodostavat sarjan, joista löytyy kahdeksaa erilaista versiota perinteisestä blade-putterista vastapainomalletiin.

Cobra Agera 3D-putteri. Kuva: Cobra Golf

Cobran putterit ovat nousseet 3D-teknologian käyttöönoton myötä markkinoilla kiinnostavimpien kulmarautojen joukkoon. Uutta mallistoa kohtaan odotukset ovat yhtiöllä luonnollisesti korkeammalla. Isona apuna myyntilukujen kasvattamisessa olisi, mikäli merkin tallipelaajien näkyvin hahmo Rickie Fowler ottaisi Cobran 3D-putterin käyttönsä.

3D-puttereiden ohella yhtiö esitteli myös uudistuneen Vintage-malliston (Cuda, Stingray, Nova Widesport ja Sport). Cobran uutuusputterit ovat jo saapuneet merkin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

3D-mallisto: 400,00 euroa
Vintage-mallisto: 280,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.01.2024 09:23

Wilson esitteli klassisen kauniit Staff Model Blade -raudat

Pienikokoinen players-kategorian rauta herättää aina huomiota: joidenkin kohdalla kunnioitusta ja ihastusta, toisilla taas pelkoa. Tälle osastolle kuuluvat Wilsonin uudistuneet Staff Model Blade -raudat, jotka hurmaavat esteettisyydellään.

Simppelin näköiset raudat antavat olettamuksen, ettei mailassa olisi paljon teknologiaa. Se on kuitenkin harhakäsitys. Painopiste on kohdistettu enemmän kärjen suuntaan, mikä laajentaa sweet spotia. Tämä lisää myös anteeksiantavuutta. Lavan tarkkuusjyrsityt urat puolestaan parantavat lyönnin kontrollia ja tarjoavat hallittua spinniä.

True Temperin varsissa on vakiona Golf Priden Z-gripit. Se on positiivinen asia, koska kyseisen valmistajan mallistosta löytyy muitakin hyviä vaihtoehtoja kuin Tour Velvet.

Rautojen ohut yläreuna miellyttää vaativia golfareita, ja hieman perinteistä bladea pidempi lapa lisää sopivasti luottamusta palloon tähdättäessä.

Wilson Staff Model Blade. Kuva: Wilson Golf

Lyönnin muokkaamisessa Staff Model Bladen kaltaiset raudat pääsevät oikeuksiinsa. Yhdistelmärautojen (pidemmissä raudoissa isommat lavat ja lyhyemmissä pienemmät) aikakaudella klassisen oloista blade-settiä onkin vaikea nähdä muiden kuin tarkkalyöntisten kilpapelaajien bägeissä.

Samanaikaisesti lanseerattiin Staff Model CB -raudat, jotka on niin ikään suunnattu paremmille pelaajille. Nämä hieman helpompilyöntiset mailat kiinnostavat erityisesti niitä, jotka haluavat pidemmiltä raudoiltaan enemmän anteeksiantavuutta. Staff Model CB vetoaakin cavity back -versiona hieman laajempaan pelaajakuntaan kuin Staff Model Blade.

Uutuusraudat saapuvat Wilsonin jälleenmyyjille tammikuun aikana.

Suositushinnat:

170,00 euroa/kpl

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

22.01.2024 17:44

Uusi Vokey SM10 -wedge-mallisto lupaa matalampaa lentokaarta ja entistä enemmän spinniä

Titleist on uudistanut vuodelle 2024 huippukiertueilla eniten käytetyn Vokey-wedgen. Uudessa SM10-mallistossa on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa: Jet Black, Tour Chrome sekä Nickel.

Jyrkemmissä nostokulmissa (46–52 astetta) lavan etureuna ovat terävä, kun taas nostavammissa versiossa (56–62) on etureunan osalta päädytty pyöreämpään muotoon. Lapa istuu, kuten Vokeyn wedgeissä on tapana, kauniisti pallon takana antaen lähes lupauksen spinnaavasta ja kontrolloidusta lyönnistä.

SM10-sarjan wedgeissä on uudenlainen muotoilu, joka tuottaa matalamman lentokaaren, paremman tuntuman ja enemmän spinniä. Ominaisuuksien taustalla on muun muassa progressiivinen painopisteen sijoittelu eri nostokulmissa sekä spinniä edistävät Spin Milled -urat.

Osumapinnan urat on muotoiltu yksilöllisesti kullekin versiolle ja nostokulmalle sopiviksi. Lämpökäsittelyllä on puolestaan lisätty urien kestävyyttä.

Titleistin uutuuswedget saapuvat kauppoihin helmikuun puolivälissä. Kuva: Acushnet Company

Vokeyn uutuuswedgejä on saatavana kuudella erilaisella pohjahionnalla. Kun joukkoon lisätään tarjolla olevat nostokulmat ja bouncet, löytyy valikoimista 25 erilaista kombinaatiota. Vaikka vaihtoehtoja on runsaasti, auttaa Titleistin uusi Vokey Fitting App löytämään etsiville sopivimmat mallit.

Vokey SM10 -wedget saapuvat merkin jälleenmyyjille 15. helmikuuta. Suositushinta on 199,00 euroa/kpl.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.01.2024 09:45

Titleist uudisti AVX-pallon, joka tarjoaa provikkaa pehmeämmän vaihtoehdon

Titleistilla on käsissään golfpallojen ykköstuote, Pro V1. Merkin muut pallot eivät kuitenkaan koskaan ole yltäneet samaan suosioon kuin ”provikka”. Ominaisuuksiltaan kaikkein lähimmäs ykköstuotetta asettuva uretaanikuorinen AVX on nyt pistetty kokonaan uusiksi. Uudistuksilla on haettu lyöntipituutta, enemmän kierrettä viheriön läheisyydessä pelattaviin lyönteihin ja pehmeämpää osumatuntumaa; siis niitä ominaisuuksia, joita kaikissa premium-palloissa tavoitellaan ja arvostetaan.

Konepellin alla on kuitenkin aidosti tapahtunut, uusiksi on mennyt pallon ydin, kuori ja dimple-kuviointi – siis ihan koko paketti. Pro V1:een, mihin muuhunkaan, verrattuna AVX lentää matalammalla, spinnaa vähemmän ja tuntuu pehmeämmältä. Juuri pehmeä tuntuma on se tekijä, joka Titleistin mukaan on voittanut puolelleen AVX:n kestofaneja.

Saatavilla on valkoinen ja keltainen versio. Kaupoista uutuus löytyy tammikuun lopussa. Suositushinta on 59,90 euroa tusinalta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

10.01.2024 19:52

Ping esitteli yhtiön kaikkien aikojen anteeksiantavimman draiverin

Ping on luonut maineensa anteeksiantavien draivereiden valmistajana, ja siitä on kyse myös G430-mallistoa täydentävän MAX 10k -uutuuden kohdalla. MOI-arvollaan 10,000 g cm2 yhtiö vie draiverin anteeksiantavuuden äärirajoille.

Monet valmistajat ovat sitä mieltä, että keskittyminen anteeksiantavuuteen on pois pallonnopeudesta ja pituudesta. Tosin myös maailman parhaat pelaajat ovat kiinnostuneita draiverin anteeksiantavuudesta, kunhan sillä ei kompensoida liikaa pallonnopeutta, tuntumaa ja mailan ulkonäköä.

Ping on siirtynyt hitaasti lapoihin, joiden yläosa on hiilikuitua, mutta MAX 10k:ssa sellainen on. Sen myötä on vapautunut painoa, joka on sijoitettu optimaaliseen paikkaan, kun tavoitteena on lisätä mailan MOI-arvoa. Lavan takana on 28-grammainen kiinteä paino. Tämän avulla painopiste on saatu alemmas ja syvemmälle.

Draiveria on saatavana 9, 10,5 ja 12 asteen nostokulmilla (säätövara +-1,5 astetta). Suositushinta on muhkeat 725,00 euroa.

Ping esitteli samanaikaisesti myös players irons -kategoriaan osoitetut taotut Blueprint S- ja Blueprint T -raudat. Suositushinnat: Blueprint T ja S (teräs) 245,00 euroa/kpl ja Blueprint T ja S (grafiitti) 255,00 euroa/kpl.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.01.2024 15:43

TaylorMade lanseerasi laajan tuoteperheen Qi10-uutuuksia

TaylorMade uutuushybridit, väyläpuut ja raudat kantavat nimeä Qi10. Lavoissa ei ole säästelty hiilikuitua. Sen runsas käyttö on mahdollistanut painon sijoittamisen sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Osumapinnat ovat vaihtelevan paksuisia. Eri malleissa ja eri nostokulmissa osumapinta on erilainen. Tavoitteena on ollut luoda jokaiseen mailaan parhaalla mahdollisella tavalla sopiva materiaalin paksuus oikeaan kohtaan.

Saatavilla on kolme mallisarjaa, Qi10, Qi10 Max ja Qi10 Tour. Max-versio on anteeksiantavin ja tour-mallit sopivat vähemmän yllättävästi paremmille pelureille. Perusmallista on saatavilla puu 3, puu 5, puu 7 ja puu 9, sisarmallien valikoimista nostavimmat versiot on karsittu.

Game improvement -kategoriaan solahtavissa rautamailoissa versioita on kaksi, perusmalli ja HL-malli, joka auttaa nostamaan pallon helpommin korkealle.

Suositushinnat:
Qi10 ja Qi10 Max -väyläpuut 379,00 euroa
Qi10 Tour -väyläpuut 479,00 euroa
Qi10 ja Qi10 Max -hybridit 329,00 euroa
Qi10 Tour -hybridit 349,00 euroa
Qi10 raudat: 183,00 euroa/ kpl teräsvartisena ja 200,00 euroa/kpl grafiittivartisena

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

10.01.2024 08:46

Clevelandilta kohtuuhintaisia ja helppolyöntisiä uutuuksia

Cleveland Golf lanseerasi tammikuun alkajaisiksi uuden Launcher XL 2 -draiverin sekä Halo-puut ja -hybridit. Keskiössä on anteeksiantavuus ja lyöntipituus.

Tässäkin uutuudessa avainroolia näyttelee osumapinta. Se on suunniteltu tekoälyn avulla. Sweet spottia on saatu kasvatettua ja sen ulkopuolisillekin osumille luvataan parempi tuliteho vaihtuvan paksuisen materiaalin ansiosta. MOI-arvoa, joka kuvaa anteeksiantavuutta, on myös kasvatettu entisestään. Hoselista löytyy laajat säätömahdollisuudet. Slaissiherkkiä golfareita hellii Launcher XL 2 Draw -malli, joka auttaa suoristamaan lyöntiä.

Clevelandin uutuudet perhepotretissa.

Myös Halo XL puut, hybridit sekä näiden väliin asettuvat Hy-Woodit on suunniteltu anteeksiantavuus ja lyöntipituus edellä. Kuluttajan kannalta kiinnostava tieto on myös hinnoittelu, joka on moneen muuhun merkkiin verrattuna maltillista.

Suositushinnat:

Draiveri: 479,00 euroa
Väyläpuut: 299,00 euroa
Hy-Wood: 289,00 euroa
Hybridit: 269,00 euroaUutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 17. helmikuuta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

09.01.2024 16:44

Callawaylta uusi Paradym Ai Smoke -mallisto

Callaway Golf esitteli marraskuussa Odysseyn uuden Ai-One-putterimalliston ja vuoden alkajaisiksi oli Paradym Ai Smoke -puiden ja rautojen lanseerauksen vuoro.

Yhtiö käyttää draiverissa, väyläpuissa ja hybrideissä uutta Ai Smart Face -osumapintaa. Sen valmistuksessa on hyödynnetty massadataa, koneoppista ja tekoälyä perustuen 250 000 golfarin svingin yksityiskohtiin.

Sekä draivereita että väyläpuita on tarjolla neljää mallia: Ai Smoke MAX, MAX D, Triple Diamond ja MAX Fast. Hybridien ja rautojen mallit ovat: Ai Smoke MAX, MAX HL ja MAX Fast.

Suositushinnat:

Draiveri: 629,00 euroa
Väyläpuut: 399,00 euroa
Hybridit: 339,00 euroa
Raudat, teräs: 999,00 euroa (6 kpl)
Raudat, grafiitti: 1150,00 euroa (6 kpl)

Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 26. tammikuuta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.01.2024 16:44

Callawaylta uusi Paradym Ai Smoke -mallisto

Callaway Golf esitteli marraskuussa Odysseyn uuden Ai-One-putterimalliston ja vuoden alkajaisiksi oli Paradym Ai Smoke -puiden ja rautojen lanseerauksen vuoro.

Yhtiö käyttää draiverissa, väyläpuissa ja hybrideissä uutta Ai Smart Face -osumapintaa. Sen valmistuksessa on hyödynnetty massadataa, koneoppista ja tekoälyä perustuen 250 000 golfarin svingin yksityiskohtiin.

Sekä draivereita että väyläpuita on tarjolla neljää mallia: Ai Smoke MAX, MAX D, Triple Diamond ja MAX Fast. Hybridien ja rautojen mallit ovat: Ai Smoke MAX, MAX HL ja MAX Fast.

Suositushinnat:

Draiveri: 629,00 euroa
Väyläpuut: 399,00 euroa
Hybridit: 339,00 euroa
Raudat, teräs: 999,00 euroa (6 kpl)
Raudat, grafiitti: 1150,00 euroa (6 kpl)

Uutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 26. tammikuuta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.01.2024 08:46

Clevelandilta kohtuuhintaisia ja helppolyöntisiä uutuuksia

Cleveland Golf lanseerasi tammikuun alkajaisiksi uuden Launcher XL 2 -draiverin sekä Halo-puut ja -hybridit. Keskiössä on anteeksiantavuus ja lyöntipituus.

Tässäkin uutuudessa avainroolia näyttelee osumapinta. Se on suunniteltu tekoälyn avulla. Sweet spottia on saatu kasvatettua ja sen ulkopuolisillekin osumille luvataan parempi tuliteho vaihtuvan paksuisen materiaalin ansiosta. MOI-arvoa, joka kuvaa anteeksiantavuutta, on myös kasvatettu entisestään. Hoselista löytyy laajat säätömahdollisuudet. Slaissiherkkiä golfareita hellii Launcher XL 2 Draw -malli, joka auttaa suoristamaan lyöntiä.

Clevelandin uutuudet perhepotretissa.

Myös Halo XL puut, hybridit sekä näiden väliin asettuvat Hy-Woodit on suunniteltu anteeksiantavuus ja lyöntipituus edellä. Kuluttajan kannalta kiinnostava tieto on myös hinnoittelu, joka on moneen muuhun merkkiin verrattuna maltillista.

Suositushinnat:

Draiveri: 479,00 euroa
Väyläpuut: 299,00 euroa
Hy-Wood: 289,00 euroa
Hybridit: 269,00 euroaUutuudet saapuvat merkin jälleenmyyjille 17. helmikuuta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

10.01.2024 15:43

TaylorMade lanseerasi laajan tuoteperheen Qi10-uutuuksia

TaylorMade uutuushybridit, väyläpuut ja raudat kantavat nimeä Qi10. Lavoissa ei ole säästelty hiilikuitua. Sen runsas käyttö on mahdollistanut painon sijoittamisen sinne, missä siitä on eniten hyötyä. Osumapinnat ovat vaihtelevan paksuisia. Eri malleissa ja eri nostokulmissa osumapinta on erilainen. Tavoitteena on ollut luoda jokaiseen mailaan parhaalla mahdollisella tavalla sopiva materiaalin paksuus oikeaan kohtaan.

Saatavilla on kolme mallisarjaa, Qi10, Qi10 Max ja Qi10 Tour. Max-versio on anteeksiantavin ja tour-mallit sopivat vähemmän yllättävästi paremmille pelureille. Perusmallista on saatavilla puu 3, puu 5, puu 7 ja puu 9, sisarmallien valikoimista nostavimmat versiot on karsittu.

Game improvement -kategoriaan solahtavissa rautamailoissa versioita on kaksi, perusmalli ja HL-malli, joka auttaa nostamaan pallon helpommin korkealle.

Suositushinnat:
Qi10 ja Qi10 Max -väyläpuut 379,00 euroa
Qi10 Tour -väyläpuut 479,00 euroa
Qi10 ja Qi10 Max -hybridit 329,00 euroa
Qi10 Tour -hybridit 349,00 euroa
Qi10 raudat: 183,00 euroa/ kpl teräsvartisena ja 200,00 euroa/kpl grafiittivartisena

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

10.01.2024 19:52

Ping esitteli yhtiön kaikkien aikojen anteeksiantavimman draiverin

Ping on luonut maineensa anteeksiantavien draivereiden valmistajana, ja siitä on kyse myös G430-mallistoa täydentävän MAX 10k -uutuuden kohdalla. MOI-arvollaan 10,000 g cm2 yhtiö vie draiverin anteeksiantavuuden äärirajoille.

Monet valmistajat ovat sitä mieltä, että keskittyminen anteeksiantavuuteen on pois pallonnopeudesta ja pituudesta. Tosin myös maailman parhaat pelaajat ovat kiinnostuneita draiverin anteeksiantavuudesta, kunhan sillä ei kompensoida liikaa pallonnopeutta, tuntumaa ja mailan ulkonäköä.

Ping on siirtynyt hitaasti lapoihin, joiden yläosa on hiilikuitua, mutta MAX 10k:ssa sellainen on. Sen myötä on vapautunut painoa, joka on sijoitettu optimaaliseen paikkaan, kun tavoitteena on lisätä mailan MOI-arvoa. Lavan takana on 28-grammainen kiinteä paino. Tämän avulla painopiste on saatu alemmas ja syvemmälle.

Draiveria on saatavana 9, 10,5 ja 12 asteen nostokulmilla (säätövara +-1,5 astetta). Suositushinta on muhkeat 725,00 euroa.

Ping esitteli samanaikaisesti myös players irons -kategoriaan osoitetut taotut Blueprint S- ja Blueprint T -raudat. Suositushinnat: Blueprint T ja S (teräs) 245,00 euroa/kpl ja Blueprint T ja S (grafiitti) 255,00 euroa/kpl.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

18.01.2024 09:45

Titleist uudisti AVX-pallon, joka tarjoaa provikkaa pehmeämmän vaihtoehdon

Titleistilla on käsissään golfpallojen ykköstuote, Pro V1. Merkin muut pallot eivät kuitenkaan koskaan ole yltäneet samaan suosioon kuin ”provikka”. Ominaisuuksiltaan kaikkein lähimmäs ykköstuotetta asettuva uretaanikuorinen AVX on nyt pistetty kokonaan uusiksi. Uudistuksilla on haettu lyöntipituutta, enemmän kierrettä viheriön läheisyydessä pelattaviin lyönteihin ja pehmeämpää osumatuntumaa; siis niitä ominaisuuksia, joita kaikissa premium-palloissa tavoitellaan ja arvostetaan.

Konepellin alla on kuitenkin aidosti tapahtunut, uusiksi on mennyt pallon ydin, kuori ja dimple-kuviointi – siis ihan koko paketti. Pro V1:een, mihin muuhunkaan, verrattuna AVX lentää matalammalla, spinnaa vähemmän ja tuntuu pehmeämmältä. Juuri pehmeä tuntuma on se tekijä, joka Titleistin mukaan on voittanut puolelleen AVX:n kestofaneja.

Saatavilla on valkoinen ja keltainen versio. Kaupoista uutuus löytyy tammikuun lopussa. Suositushinta on 59,90 euroa tusinalta.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

22.01.2024 17:44

Uusi Vokey SM10 -wedge-mallisto lupaa matalampaa lentokaarta ja entistä enemmän spinniä

Titleist on uudistanut vuodelle 2024 huippukiertueilla eniten käytetyn Vokey-wedgen. Uudessa SM10-mallistossa on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa: Jet Black, Tour Chrome sekä Nickel.

Jyrkemmissä nostokulmissa (46–52 astetta) lavan etureuna ovat terävä, kun taas nostavammissa versiossa (56–62) on etureunan osalta päädytty pyöreämpään muotoon. Lapa istuu, kuten Vokeyn wedgeissä on tapana, kauniisti pallon takana antaen lähes lupauksen spinnaavasta ja kontrolloidusta lyönnistä.

SM10-sarjan wedgeissä on uudenlainen muotoilu, joka tuottaa matalamman lentokaaren, paremman tuntuman ja enemmän spinniä. Ominaisuuksien taustalla on muun muassa progressiivinen painopisteen sijoittelu eri nostokulmissa sekä spinniä edistävät Spin Milled -urat.

Osumapinnan urat on muotoiltu yksilöllisesti kullekin versiolle ja nostokulmalle sopiviksi. Lämpökäsittelyllä on puolestaan lisätty urien kestävyyttä.

Titleistin uutuuswedget saapuvat kauppoihin helmikuun puolivälissä. Kuva: Acushnet Company

Vokeyn uutuuswedgejä on saatavana kuudella erilaisella pohjahionnalla. Kun joukkoon lisätään tarjolla olevat nostokulmat ja bouncet, löytyy valikoimista 25 erilaista kombinaatiota. Vaikka vaihtoehtoja on runsaasti, auttaa Titleistin uusi Vokey Fitting App löytämään etsiville sopivimmat mallit.

Vokey SM10 -wedget saapuvat merkin jälleenmyyjille 15. helmikuuta. Suositushinta on 199,00 euroa/kpl.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.01.2024 09:23

Wilson esitteli klassisen kauniit Staff Model Blade -raudat

Pienikokoinen players-kategorian rauta herättää aina huomiota: joidenkin kohdalla kunnioitusta ja ihastusta, toisilla taas pelkoa. Tälle osastolle kuuluvat Wilsonin uudistuneet Staff Model Blade -raudat, jotka hurmaavat esteettisyydellään.

Simppelin näköiset raudat antavat olettamuksen, ettei mailassa olisi paljon teknologiaa. Se on kuitenkin harhakäsitys. Painopiste on kohdistettu enemmän kärjen suuntaan, mikä laajentaa sweet spotia. Tämä lisää myös anteeksiantavuutta. Lavan tarkkuusjyrsityt urat puolestaan parantavat lyönnin kontrollia ja tarjoavat hallittua spinniä.

True Temperin varsissa on vakiona Golf Priden Z-gripit. Se on positiivinen asia, koska kyseisen valmistajan mallistosta löytyy muitakin hyviä vaihtoehtoja kuin Tour Velvet.

Rautojen ohut yläreuna miellyttää vaativia golfareita, ja hieman perinteistä bladea pidempi lapa lisää sopivasti luottamusta palloon tähdättäessä.

Wilson Staff Model Blade. Kuva: Wilson Golf

Lyönnin muokkaamisessa Staff Model Bladen kaltaiset raudat pääsevät oikeuksiinsa. Yhdistelmärautojen (pidemmissä raudoissa isommat lavat ja lyhyemmissä pienemmät) aikakaudella klassisen oloista blade-settiä onkin vaikea nähdä muiden kuin tarkkalyöntisten kilpapelaajien bägeissä.

Samanaikaisesti lanseerattiin Staff Model CB -raudat, jotka on niin ikään suunnattu paremmille pelaajille. Nämä hieman helpompilyöntiset mailat kiinnostavat erityisesti niitä, jotka haluavat pidemmiltä raudoiltaan enemmän anteeksiantavuutta. Staff Model CB vetoaakin cavity back -versiona hieman laajempaan pelaajakuntaan kuin Staff Model Blade.

Uutuusraudat saapuvat Wilsonin jälleenmyyjille tammikuun aikana.

Suositushinnat:

170,00 euroa/kpl

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

24.01.2024 13:12

Cobralta toisen sukupolven 3D-tulostetut putterit

Cobra lanseerasi vuosikymmenen alussa kaksi putterimallistoa, joista toisen keskiössä oli 3D-teknologia. Nyt merkki on tuonut markkinoille uuden sukupolven 3D-putterit.

3D-tulostetuissa puttereissa on rakenteensa vuoksi korkeampi MOI eli moment of inertia -arvo, joka määrittelee mailan anteeksiantavuutta. Kun kyseisestä teknologiasta on ajan kuluessa saatu lisää kokemusta, on Cobra onnistunut tekemään 3D-puttereistaan entistä anteeksiantavampia.

Uudessa mallistossa yhtiö keskittynyt myös parempaan tuntumaan, rulliin ja ääneen.

Mallinimiä Agera, Agera RS, Supernova ja Grandsport kantavat 3D-putterit muodostavat sarjan, joista löytyy kahdeksaa erilaista versiota perinteisestä blade-putterista vastapainomalletiin.

Cobra Agera 3D-putteri. Kuva: Cobra Golf

Cobran putterit ovat nousseet 3D-teknologian käyttöönoton myötä markkinoilla kiinnostavimpien kulmarautojen joukkoon. Uutta mallistoa kohtaan odotukset ovat yhtiöllä luonnollisesti korkeammalla. Isona apuna myyntilukujen kasvattamisessa olisi, mikäli merkin tallipelaajien näkyvin hahmo Rickie Fowler ottaisi Cobran 3D-putterin käyttönsä.

3D-puttereiden ohella yhtiö esitteli myös uudistuneen Vintage-malliston (Cuda, Stingray, Nova Widesport ja Sport). Cobran uutuusputterit ovat jo saapuneet merkin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

3D-mallisto: 400,00 euroa
Vintage-mallisto: 280,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

25.01.2024 12:51

Clevelandin uusissa wedgeissä on uraa ja pitoa koko lavan täydeltä

Cleveland on tuonut wedge-palettiinsa uuden tulokkaan, joka kantaa mallinimeä RTX Full-Face 2. Keskeisin ulkoinen ominaisuus on osumapinnassa kauttaaltaan kannasta kärkeen ulottuvat urat, joiden tarkoituksena on edistää lyönnin kontrollia.

RTX6-mallin tavoin RTX Full-Face 2:n lavan ytimessä on kevyempää metallia, joka mahdollistaa painon uudelleensijoittamisen keskemmälle ja lähemmäksi osumapintaa. Se takaa paitsi paremman tuntuman, myös lisää mailan anteeksiantavuutta ja edistää pallonnopeutta isommalla alueella osumapinnassa.

UltiZip-urat tarjoavat enemmän spinniä ja kontrollia. Uutuusmallissa on nyt kaksi ylimääräistä uraa, joiden tehtävänä on puraista ja pysäyttää pallo entistä nopeammin.

Pohjan muotoilu on optimoitu nostokulmittain. 50–56-asteisissa wedgeissä on samanlainen S-hionta, mutta griinibunkkeriin paremmin soveltuvissa 54–56-asteisissa versioissa on enemmän bouncea. Lob-wedgeissä (58 astetta ja kaltevammat) on käytetty C-hiontaa, joka tarjoaa monipuolisuutta lyötäessä palloa avoimella lavalla.

Cleveland RTX Full-Face 2. Kuva: Cleveland Golf

Yhtiö esitteli samanaikaisesti myös Smart Sole Full-Face -wedget. Niiden leveä pohja auttaa vähentämään duffeja ja parantaa osumaa erilaisilla alustoilla. Näissä versioissa on suurin Clevelandin koskaan valmistama wedgen osumapinta. Lisääntynyt anteeksiantavuus ja isompi osumapinta edistävät johdonmukaisuutta kaikenlaisissa lyönneissä viheriön ympäristössä.

Lavan kaksi alinta uraa on maalattu valkoiseksi. Tämän tarkoitus on auttaa pelaajaa kohdistamaan lapa oikeaan suuntaan. Näissä wedgeissä nostokulmat on määritelty numeroiden sijaan kirjaimilla, C (chipit), G (täydet ja vajaat lähestymiset), S (hiekkalyönnit) ja L (lob-lyönnit).

Uutuus-wedget ovat jo saapuneet Clevelandin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

RTX Full-Face 2 (Tour Satin) 189,00 euroa
RTX Full-Face 2 (Tour Rack) 199,00 euroa
Smart Sole Full-Face (teräs) 169,00 euroa
Smart Sole Full-Face (grafiitti) 179,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.02.2024 16:16

FootJoyn uutuuskengät tarjoavat vakautta ja estetiikkaa

FootJoy on päivittänyt yhtiön myydyimpiin kuuluvaa ProSL-kenkämallistoaan, joka on saanut nimeensä yhden kirjaimen lisää. ProSLX-jalkineet vaikuttavat ensisilmäyksellä moderneilta ja samalla esteettisiltä, mikä houkuttelee monia golfareita. Myös sinivalkoisella väriyhdistelmällä riittää Suomessa paljon ystäviä.

Pitoa tarjoaa pohjan PWR TRAX System -rakenne. Se on yhtiön mukaan saanut inspiraationsa kilpa-autojen leveästä alustasta lisäten svingatessa kengän vakautta ulkokehää myöden. Pohjassa oleva X-kuvio levittää pidon laajalle alueelle hilliten yhtiön mukaan myös jalan luisumista kävellessä kentällä hankalammissa paikoissa.

Välipohjassa oleva StratoFoam tuo askeliin mukavuutta ja vähentää joustonsa avulla jalkojen väsymistä. Nilkan ympärillä oleva 3D Molded Collar on puolestaan eräänlainen ”kaulus”, jonka tehtävänä on taata kengän tasainen istuvuus. Kengät saapuvat FootJoyn jälleenmyyjille helmikuun puolivälissä. Hinnoittelun erikoisuus on se, että naisten malli on edullisempi kuin miesten.

Suositushinnat:

ProSLX Carbon: 249,00 euroa
ProSLX (BOA-kiinnitys): 239,00 euroa
ProSLX (miehet): 209,00 euroa
ProSLX (naiset): 189,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.02.2024 21:31

Mizuno päivitti lippulaivamallistonsa

Mizuno tunnetaan merkkinä, jonka rautoja käyttävät useat ilman välinesopimusta olevat huippupelaajat. Kyseessä onkin yksi maailman arvostetuimmista pienilapaisten taottujen rautamailojen valmistajista.

Yhtiö viittaa sloganillaan ”Nothing Feels Like A Mizuno” osumatuntumaan, jota monet merkin rautoja kokeilleet tai käyttävät ovat kehuneet. Osumatuntuman Mizuno sanoo odotetusti olleen keskiössä, kun merkki lanseerasi uuden Pro Series -rautamallistonsa. Mizuno kutsuu Pro 241-, Pro 243- ja Pro 245 -rautoja hienostuneimmiksi ja tarkimmiksi koskaan valmistamikseen mailoiksi.

Kaikki mallit voi lokeroida ”pelimiesten mailoiksi”. Kolmikosta vaativin on 1025E-teräksestä taottu Pro 241 (muscleback), jonka nikkelikromipinnan alla on muiden versioiden tavoin pehmeä kuparista tehty alusmateriaali. Mizunon mukaan tämä tarjoaa osumassa samanlaisen tuntuman kuin yhtiön 80-luvulla valmistamissa ikonisissa rautamailoissa.

Mizuno Pro 241. Kuva: Mizuno

 

Taotut mailat eivät yksinkertaisen valmistusmenetelmänsä vuoksi liiemmin innovatiivisuudella juhli, mutta 241:n osuma-alueen taakse on koottu nyt enemmän massaa. Se antaa vaikutelman pehmeämmästä osumasta. Lyhyiden rautojen leveämpi yläosa tuottaa poraavamman lentoradan, kun taas kapeammilla pitkillä raudoilla palloa on helpompi työstää.

Myös Pro 243 (cavity back) on täysverinen tour-rauta, mutta hieman helpomman, onttorakenteisen Pro 245:n käyttäjiä löytynee enemmän myös hyvien klubipelaajien joukosta.

Samanaikaisesti uuden Pro Series -malliston ohella Mizuno esitteli Pro Fli-Hi -utility raudan sekä ST Max 230 -draiverin.

Suositushinnat:

Pro 241: 245,00 euroa/kpl
Pro 243: 265,00 euroa/kpl
Pro 245: 285,00 euroa/kpl
Pro Fli-Hi: 305,00 euroa/kpl
ST Max 230: 549,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.02.2024 12:30

Wilsonilta tyylikkäät ja edulliset taotut raudat

Wilson esitteli helmikuussa Dynapower Forged -raudat, jotka täydentävät merkin uudistuneen rautamalliston. Viime vuonna uudelleen elvytetyllä mallinimellä on nyt saatavissa valettujen rautojen ohella taotut raudat.

Hiiliteräksestä valmistettuja rautoja ilmentää viimeistelty valmistustapa. Osumapinnan paksuus vaihtelee, ja sen tarkoituksena on mahdollistaa suurempi pallonnopeus riippumatta osumakohdasta. Korkea MOI-arvo ja matalalla oleva painopiste lisäävät anteeksiantavuutta ja korkeampi lentorata auttaa palloa pysähtymään paremmin viheriöillä.

Wilson Dynapower Forged. Kuva: Wilson Golf

Uutuudet asettuvat player’s distance -rautojen kategoriaan, jolla on runsaasti tarjontaa. Tyylikkäät mailat vetoavat epäilemättä moniin, siksikin, jos haluaa poiketa markkinoita hallitsevista valtamerkeistä. Raudat on lisäksi hinnoiteltu järkevästi, jolla on aina uusia välineitä valittaessa suuri merkitys.

Taotut Dynapower-raudat saapuvat Wilsonin jälleenmyyjille maaliskuun alussa.

Suositushinnat:

Wilson Dynapower Forged: 145,00 euroa/kpl

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

26.02.2024 16:21

Ping tiukentaa otettaan wedge-markkinoilla

Tarkkasilmäisimmät ovat havainneet kisalähetyksissä yhä useamman ammattilaisen käyttävän Pingin wedgejä. Kiertuepelaajien välineet kiinnostavat yleisöä, ja yhtiö luonnollisesti haluaa huippugolfareiden tuella haukata Titleistin sekä Clevelandin kaltaisilta uranuurtajilta isomman siivun wedge-markkinoilta. Uutuusmallisto kantaa nimeä s159.

HydroPearl 2.0 -viimeistelyn saanut lapa istuu tähdättäessä kauniisti pallon takana ja yleisvaikutelma on siisti. Lavan taustapuoli näyttää minimalistiselta ja kaltevampien versioiden legendaarista Eye 2 -mallia muistuttava muotoilu tuo wedgen ilmeeseen mukavan nostalgisen tuulahduksen.

Hiiliteräksestä valetun lavan etureuna on suora, joka on eduksi täysissä wedge-lyönneissä. Osumapinnan takana oleva insertti, joka on valmistettu elastomeeristä, antaa puolestaan osumaan pehmeämmän tuntuman. Wedgestä on saatavana kaikkiaan 25 erilaista nostokulma/hionta-yhdistelmää.

Ping s159. Kuva: Ping

Saatavana on kaksi uutta hiontaversiota, H ja B. Ensin mainittu on tarkoitettu jyrkemmin palloon tuleville ja jälkimmäinen enemmän pinnasta palloa lyöville pelaajille.

Lavan pyöristetyt urat on tarkkuusjyrsitty, mikä tuottaa palloon tasalaatuisemman spinnin ja kohentaa lyönnin kontrollia. Nostokulmiltaan 54–62-asteisissa versioissa on tiukemmat MicroMax-urat, jotka puraisevat Pingin mukaan tehokkaammin palloon.

Pingin s159-wedgemallisto on jo saapunut merkin jälleenmyyjille.

Suositushinnat:

Teräs: 215,00 euroa
Grafiitti: 225,00 euroa

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

27.02.2024 09:51

Nyt ei pito lopu! Puma pisti golfkengän pohjan uusiksi

Puma tuo markkinoille kaksi uutta golfkenkää. Niistä Avant on ulkonäytöltään hyvin perinteinen kenkä, mutta uutuuden pohjassa on käytetty moderneja, suorituskykyisiä ja kevyitä materiaaleja. Kenkä tarjoaa vanhakantaisen tyylikkään ulkonäön, nykykengän suorituskyvyllä.

Uutuuksista kiinnostavampi on Phantomcat Nitro+. Tämänkin kengän kohdalla pihvi on pohja. Uutuusmalli on suunniteltu nopeasti svingaaville pelaajille, jotka haluavat jalkineiltaan maksimaalisen pidon.


Kiinteäpiikkiset golfkengät ovat jo yleisempiä kuin vaihdettavilla ruusukkeilla varustetut. Ruusukkeelliset tarjoavat kuitenkin yhä keskimäärin paremman pidon. Puman mukaan uutuus yltää pidoltaan samalle tasolle ollen silti hellä viheriöille. Piikit ovat melko lyhyitä ja taipuvat eri suuntiin tarjoten siksi erinomaisen otteen maan pintaan.

Uutuudet ovat kaupoissa vielä helmikuun puolella. Phantomcatin suositushinta on 200 euroa, Avantin 170 euroa.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje