24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Bushnell toi huippuversionsa tärkeimmät ominaisuudet uudistuneeseen Tour V -sarjaan

hot-list-banner

Bushnell Tour V5 -etäisyysmittari antaa tarkan etäisyyden aina 1100 metriin saakka. Kuvassa malliston Shift-versio. Kuva: Bushnell Golf      

Tuhti magneettikiinnitys takaa etäisyysmittarin paikallaan pysymisen kärryissä tai golfautossa.

Edellisen vuosikymmenen puitteissa paikkansa etäisyysmittareiden myyntitilaston kärjessä vakiinnuttanut Bushnell on tuonut suosittuun Tour V -sarjaansa uudet versiot tämän kauden markkinoille. Viidennen sukupolven laser-etäisyysmittarit kantavat nimeä Tour V5 ja Tour V5 Shift.

Uutena ominaisuutena on yhtiön lippulaivamallista Pro XE:stä tuttu visuaalinen JOLT-toiminto, jossa näytön ympärille ilmestyy punainen valorengas, kun pelaaja mittaa etäisyyden lippuun. Samalla laite värähtelee varmistaen, että näytössä oleva etäisyys on lukittu oikeaan kohteeseen.

Tour V -sarjan uutuuksissa on nyt myös BITE-magneettikiinnitys, jolla kiikari on kätevä kiinnittää kärryihin tai golfautoon.

Kalliimmassa, Tour V5 Shift -mallissa oleva slope-ominaisuus ottaa huomioon myös korkeuserot. Ominaisuuden saa kytkettyä pois päältä, jolloin laitetta on mahdollista käyttää myös kilpailuissa.

”Tour V5 -sarjan etäisyysmittareissa on nyt yhtä pykälää suurempi eli 6-kertainen tarkennus. Laitteen optiikkaa on myös paranneltu, ja näyttö on kirkkaampi”, Bushnellin etäisyysmittareita maahan tuovan Normark Suomi Oy:n tuotepäällikkö Juha Suokas sanoi.

Etäisyysmittareiden keskeisin luotettavuuteen liittyvä kysymys nopean tarkennuksen ohella on, löytääkö laite lipun, vain jotain muuta.

”On harmillista, jos tulet antaneeksi mailavalintaa vieressä miettivälle kaverillesi etäisyyden, joka on mitattu esimerkiksi viheriön takana olevaan puuhun. Tour V5 -mittarissa ei sellaista vaaraa ole.”

Bushnellin malliston edullisinkin versio on ulkoasuaan myöden premium-tason laite. Joiltakin valmistajilta saattaa löytyä lähes tuplasti huokeampia malleja, mutta näiden luotettavuus on iso kysymysmerkki.

”Tour V5 -sarjan etäisyysmittarit ovat vesitiiviitä, mutta sitä ei kuitenkaan kannata jättää bägiin, mikäli kyseessä ei ole vesitiivis bägi. Muussa tapauksessa laitteen sisään saattaa ajan kuluessa kertyä kosteutta, mikä voi vahingoittaa sen ominaisuuksia. Pro XE -mallissa vedenpitävyys on 100-prosenttinen”, Suokas kertoi.

Uusista malleista Tour V5 Shfitin saatavuus on toistaiseksi niukka. Maahantuoja odottelee uutta erää, joka toimitetaan mahdollisimman nopeasti merkin jälleenmyyjille − todennäköisesti heinäkuun aikana.

Bushnell Tour V5 -etäisyysmittarin suositushinta on 379,00 euroa, Tour V5 Shift -versiolla hintaa on sata euroa enemmän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje