26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS

Vierumäki Finnish Challenge mahdollistaa nousun pääkiertueelle

Vierumäki Golf Club Oy:n toimitusjohtaja Jan Ruoho (vas.) katselee Matias Honkalan avausta Vierumäen CT-kisassa.

Vierumäen Challenge Tour -kilpailun yhteistyökumppanit pääsevät nauttimaan monipuolisista palvelupaketeista. Myös kotimainen kilpagolf kiittää.

Haastajakiertueen kotimaan osakilpailu on koko suomalaisen golfyhteisön yhteinen asia. Se on se punainen lanka ja henkinen perusta, jonka varaan menestystä ja onnistumisia haastajakiertueen Vierumäki Finnish Challengessa on vuodesta 2016 lähtien haettu.

Ja onhan sitä tullut. Huippuhetki koettiin, kun Kim Koivu juhli runsaan kotiyleisön edessä voittoa kesällä 2018. Sen lisäksi promoottori on jokaisella kaudella voinut kilpailun ansiosta tarjota 50 näytön paikkaa eri puolilla maailmaa kotimaisen kilpagolfin nouseville tähdille ja urallaan uutta nousua hakeville pelaajille.

Aasian kiertueelta Eurooppaan palannut Kalle Samooja käytti aikoinaan tilaisuutensa, ja myös Tapio Pulkkanen on jaellut pääkiertuepaikastaan vuolasta kiitosta Vierumäen suuntaan. Moni muukin on saanut arvokasta kokemusta ja myötätuulta maanosan terävimmän kärjen tavoittamiseen.

Samoojan viesti oli yksiselitteinen TV-haastattelussa parisen vuotta sitten.

”Se on ammattilaisgolfille tärkein asia, mitä Suomesta löytyy tällä hetkellä. Mitkään organisaatiot tai muut teot eivät tue suomalaista ammattilaisgolfia niin paljon kuin Vierumäki Finnish Challenge -kilpailu.”

Pääkiertueen osakilpailu on luonnollisesti suurempi show, mutta pelaajakehityksen näkökulmasta haastajakiertue rökittää isonveljen 6–0. Parhaimmillaan Vierumäen kilpailuun on päässyt mukaan 25 suomalaispelaajaa, osa amatöörejä, mittaamaan omaa tasoaan.

Pelaajat kilpailevat Vierumäellä 250 000 euron palkintopotista, ja kokonaisbudjetti kasvaa vuosittain noin puoleen miljoonaan. Taloudellinen palapeli ei olisi mahdollinen ilman opetus- ja kulttuuriministeriön ja lukuisten hengessä mukana olevien yhteistyökumppaneiden tukea.

Kumppanuuden monet ulottuvuudet

Kumppanihankinnassa Vierumäellä on hallussaan sellaisia valttikortteja, joita muualta on vaikea löytää. Sijainti on erinomainen, ja Suomen Urheiluopiston puitteet tarjoavat palvelukokonaisuuden, josta kumppanikandidaatit voivat poimia mieleisensä paketin.

”Monet yritykset ovat oivaltaneet, että Vierumäelle on helppo keskittää toimintoja, jotka kalenterivuoden aikana joka tapauksessa toteutettaisiin”, myyntipäällikkö Ville Hautala kiittelee.

Vierumäen kaksi kenttää ja muut palvelut mahdollistavat työn, golfin ja muun vapaa-ajan joustavan yhdistämisen. Golfin ohella voi kokeilla vaikkapa tennistä tai padelia, ja iltaohjelmaakin löytyy useana päivänä viikossa. Majoitusvaihtoehtoja on laidasta laitaan.

Berner on Hautalan mukaan erinomainen esimerkki siitä, kuinka Vierumäen palveluita voidaan kumppanuuden merkeissä monipuolisesti yhdistellä.

”Berner järjestää meillä pro-amin yhteydessä kokouksen ja majoittuu paikan päällä samassa hotellissa kilpailijoiden kanssa. Siinä pääsee haistelemaan tunnelmaa ihan tapahtuman ytimessä. Lisäksi kokonaisuuteen sisältyy VIP-lippuja kilpailuun, rentoutumista elämyksellisessä savusaunassa, pelilippuja Cooke-kentälle ja niin edelleen.”

Toimitusjohtaja Antti Korpiniemi Berneriltä kertoo olleensa niin tyytyväinen kumppanuuden antiin, että halusi sopia jatkosta heti viimevuotisen pro-amin jälkeisenä aamuna.

”Sellaisetkin asiakkaat suorastaan vaativat päästä Vierumäelle, joita muihin järjestämiimme tilaisuuksiin ei tahdo saada innostettua mukaan”, Korpiniemi kiittelee.

Nokian Renkaiden kanssa solmittu jatkosopimus painottaa Hautalan mukaan hieman enemmän näkyvyyselementtejä.

”Renkaat lyöntipaikkojen tiimerkkeinä näkyvät laajalti aina kansainvälisiä TV-lähetyksiä myöten. Ja viimeistään VIP-vieraita ja muuta yleisöä kilpailupäivinä kenttäravintolana palveleva Motorhome-rekka tekee yrityksen läsnäolon tiettäväksi tuhansille katsojille.”

Oman väen ja VIP-asiakkaansa Nokian Renkaat majoittaa kentän vierustan Chalet-lomahuoneistoihin. Niistä käsin voi halutessaan seurata omassa rauhassa tapahtumia kilpailun avaus- ja päätösväylillä. Lisäksi Nokian Renkailla on edustus pro-am-kilpailussa ja oma yritystapahtuma Cooke-kentällä kilpailun jälkeisellä viikolla. Osanottajat pääsevät haastamaan kentän Challenge Tour -virityksin.

Vierumäki Golf Club Oy:n toimitusjohtaja Jan Ruoho on ollut kilpailun primus motor alusta alkaen. Kilpailijoilta, kiertueen johdolta, Suomen Golfliitolta, Heinolan kaupungilta ja muilta yhteistyökumppaneilta tullut kiittävä palaute on saanut jatkamaan vuosi vuodelta eteenpäin.

”Ponnistelemme jatkuvasti sen eteen, että kokonaisuus palvelisi kaikkia osapuolia kilpailu kilpailulta paremmin. Elokuussa meillä on tarjota uutuuksina muun muassa Golf-Studiosin Trackman-teltta ja lauantaikierroksen jälkeen järjestettävä lähestymislyöntikilpailu. Lauantaina voi lisäksi tulla kuulemaan ilmaiskonserttia. Golfin ystäville Euroopan huippujen otteet kentällä voivat silti olla edelleen sitä parasta viihdettä läpi koko kilpailuviikon – jo harjoituspäivistä lähtien.”

Tilaa Golfpisteen uutiskirje