Täyssähköinen EQE puhuttelee kaikkia aisteja – äänettömästi - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS - Mercedes

Täyssähköinen EQE puhuttelee kaikkia aisteja – äänettömästi

Mercedes-EQ-malliston uusin tulokas on EQE. Äänettömästi etenevä ja paikallisesti päästötön täyssähköauto on kuin kotonaan golfkenttien vehreissä maisemissa.

EQE perustuu malliston lippulaivan EQS:n tapaan Mercedeksen kokonaan uuteen täyssähköautojen perusrakenteeseen. Myös sen muotokieli noudattelee samaa sulavalinjaista linjaa. Hintaluokaltaan EQE asettuu alemmas ja on siten useamman autoilijan ulottuvilla. Mitä kaikkea rahalla sitten saa ja miten hyvin EQE taipuu golfaajan tarpeisiin?

EQE:ssä riittää virtaa pidemmillekin pelimatkoille

EQE tarjoaa yhdellä latauksella jopa 639 km:n toimintamatkan. Se tarkoittaa, että lähikenttien lisäksi sillä pääsee pelaamaan vaikka toiselle puolelle Suomea. Lisävirtaakin saa tarvittaessa matkan aikana helposti, sillä julkisten latauspisteiden verkosto on Suomessa jo varsin kattava ja kasvaa koko ajan. Esimerkiksi DC-suurteholatausasemilla EQE:n lataaminen 10 % varaustasosta 80 % varaustasoon onnistuu parhaimmillaan n. puolessa tunnissa.*

EQE:tä, kuten kaikkia sähköisiä autoja, kannattaa ladata aina kun mahdollista. Siitä tulee nopeasti luonteva tapa ja näin auto on aina valmiina pitkillekin matkoille. Säännöllinen lataaminen tapahtuu yleensä kotona yön yli tai työpaikalla päivän aikana. Sen voi tehdä vakiovarustukseen kuuluvilla latauskaapeleilla tilapäisesti 230 V pistorasiasta, mutta suositeltavampi ja nopeampi tapa on tehdä se erikseen tilattavalla ja asennettavalla Mercedes-Benz Wallbox Home -latauslaitteella.

Myös useilta suomalaisilta golfkentiltä löytyy tänä päivänä latausmahdollisuus. Kun kentälle tullessa laittaa EQE:n AC-lataukseen, esimerkiksi 4 tunnin kierroksen jälkeen autoon on tullut jopa 250 kilometriä lisää toimintamatkaa**. Jos tarjolla on pikalatausasema, kilometrejä latautuu vielä paljon tehokkaammin.

EQE rentouttaa ennen ja jälkeen pelin

Ajaminen EQE:llä on sanalla sanoen nautinnollista. Kiihtyvyys nollasta sataan onnistuu mallista riippuen 3,3-7,2 sekunnissa, mutta kuten sanottu, perille ei ole kiire päästä.

Modernit sisätilat, huippuunsa hiottu laatu ja moottorin äänettömyys tekevät vaikutuksen jo ensi istumalta. Korkealuokkainen äänentoistojärjestelmä ja omien mieltymysten mukaisesti muokattava tunnelmavalaistus tuovat oman lisänsä yhtä aikaa innostavaan ja rentouttavaan kokemukseen.

EQE tarjoaa runsaasti erilaisia innovatiivisia ratkaisuja, jotka tekevät ajamisesta helppoa ja turvallista. Auton toimintoja ohjataan MBUX-käyttöliittymällä, joka toimii sekä kosketuksella että puheohjauksella. Intuitiivisena se oppii tuntemaan kuljettajan tarpeita ja toiveita. Valittavana on myös koko kojelaudan levyinen MBUX Hyperscreen -näyttö, joka koostuu LCD-kuljettajanäytöstä sekä modernilla OLED-teknologialla toteutetuista keskusnäytöstä ja matkustajan näytöstä.

Täyssähköisiä autoja yhä useampaan lähtöön

Mercedes-EQ-mallisto sisältää 6 mallia. EQE:n lisäksi tarjolla on kompakti katumaasturi EQA, monipuolisesti muunneltava EQB jopa seitsemälle hengelle, ylellinen ja nelivetoinen EQC, malliston lippulaiva EQS ja jopa kahdeksan hengen tila-auto EQV.

Mallisto tarjoaa jo nyt vaihtoehtoja moneen lähtöön ja jatkossa valinnanvara vain kasvaa. Seuraavassa artikkelissa esittelemme uuden EQB-mallin.

*Perustuu WLTP-mittaustavan mukaiseen EQE 350+ -mallin energiankulutukseen ja 170 kilowatin lataustehoon tasavirtalatauslaitteella.
**Perustuu WLTP-mittaustavan mukaiseen EQE 350+ -mallin energiankulutukseen ja 11 kilowatin lataustehoon vaihtovirtalatauslaitteella.

EQE pähkinänkuoressa

 • Toimintamatka yhdellä latauksella jopa 639 km
 • Nopea ladata 200 kW pikalatausliitännällä
 • Akkutakuu 10 vuotta / 250 000 km
 • Oppiva, puheohjattava MBUX-käyttöliittymä
 • MBUX lisätty todellisuus navigointijärjestelmään
 • 141 cm leveä MBUX Hyperscreen -näyttö (vakiona 4MATIC-mallissa)
 • Nelipyöräohjaus (vakiona 4MATIC-mallissa)
 • LED High Performance -ajovalot
 • Aktiivinen pysäköinti-, kaista- ja jarruavustin
 • Tunnelmavalaistus
 • 19” kevytmetallivanteet
 • Saatavana myös nelivetoisena
 • EQE-mallisto alk. 78 500 €
 • Vapaa autoetu alk. 1 020 €/kk

Lue lisää EQE-mallista: www.mercedes-benz.fi/eqe

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje