Täyssähköinen EQB kätkee sisäänsä neljä golfbägiä ja tarjoaa uusia ulottuvuuksia - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS - Mercedes

Täyssähköinen EQB kätkee sisäänsä neljä golfbägiä ja tarjoaa uusia ulottuvuuksia

5-paikkaisessa muodossa EQB:n tavaratilaan mahtuu 4 golfbägiä. Näin sen golfbägi-indeksi on 80. EQB:n toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 468 km. Sillä voi siis tehdä pidempiäkin pelireissuja.

Jos olet kuvitellut sähköautot epäkäytännöllisiksi esimerkiksi harrastuksia ajatellen, viimeistään nyt on aika päivittää näkemykset. Mercedeksen täyssähköinen EQB tarjoaa pitkän toimintamatkan lisäksi muunneltavat tilat jopa seitsemälle hengelle.

Mercedeksen täyssähköinen katumaasturi EQB on kaikin puolin edistyksellinen auto. Se näkyy ja tuntuu niin teknologisissa ja tilankäytöllisissä ratkaisuissa kuin varustelussakin. Tarjolla on erittäin onnistunut yhdistelmä käytännöllisyyttä ja ylellisyyttä valinnan mukaan etu- tai nelivetoisena mallina.

Perinteisen etusäleikön sijaan EQB:n keulalla on umpinainen etupaneeli.

Tilaa ja monikäyttöisyyttä tyylikkäässä muodossa

EQB istuu luontevasti golfkentän parkkipaikalle. Äänettömästi kulkevan auton muotoilu on tyylikästä ja itsevarmaa, muttei silmiinpistävän huomiota herättävää. Tarkkasilmäisempi huomaa, että perinteisen etusäleikön sijaan keulalla on umpinainen etupaneeli, sillä sähköautossa ei tarvita ilmanottoaukkoja.

EQB:n voi valita 5-paikkaisen lisäksi myös 7-paikkaisena. Lisäpenkit sopivat parhaiten alle 165-senttisille ja niissä on isofix-kiinnikkeet lastenistuimille. Takapenkkiä – tai 7-paikkaisen mallin keskimmäistä penkkiriviä – voi siirtää 14 cm pituussuunnassa. Näin saa kasvatettua tarpeen mukaan tavaratilaa tai matkustajien jalkatilaa. Kaikki takapenkit saa myös taitettua alas tasaiseksi lattiaksi, jolloin tavaratilaa on enimmillään jopa 1 710 litraa. 5-paikkaisessa muodossa EQB:n tavaratilaan mahtuu 4 golfbägiä. Näin sen golfbägi-indeksi on 80.

EQB:n voi valita 5-paikkaisen lisäksi myös 7-paikkaisena.

EQB sopii pidemmillekin pelireissuille

EQB:n toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 468 km. Sillä voi siis tehdä pidempiäkin pelireissuja. Jos lähtee useamman päivän matkalle, auton lataaminen onnistuu tien päällä kätevästi esimerkiksi ruokatauon aikana. DC-pikalatauspisteillä EQB:n lataaminen 10 % varaustasosta 80 % varaustasoon vie parhaimmillaan vain noin puoli tuntia.*

Julkisten latauspisteiden määrä kasvaa kovaa vauhtia Suomessa. Myös moni golfkenttä tarjoaa latausmahdollisuuden. Pelaamiseen menevä aika kannattaakin hyödyntää. Vaikka kyse olisi DC-pikalatauspistettä hitaammasta AC-latauspisteestä, 4 tunnin kierroksen aikana EQB:hen saa jopa 300 kilometriä lisää toimintamatkaa**.

Isot ja tyylikäät näytöt sekä sisätilojen upea tunnelmavalaistus tekevät vaikutuksen heti ensi-istumalla.

Nautintoa kaikille aisteille

Miksi nauttia vasta kentällä, kun voi nauttia jo matkasta sinne. EQB edustaa muiden Mercedeksen täyssähköautojen tapaan huippuluokan laatua ja alan uusinta teknologiaa.

Isot ja tyylikäät näytöt sekä sisätilojen upea tunnelmavalaistus tekevät vaikutuksen heti ensi-istumalla. Auton toimintoja ohjataan intuitiivisella MBUX-käyttöliittymällä, joka toimii sekä kosketuksella että puheohjauksella. Käyttöliittymä on erittäin kätevä ja älykäs, ja se oppii jopa tuntemaan kuljettajan tarpeita ja toiveita.

Muutenkin varustelu on varsin runsas ja tarjolla on erilaisia mukavuutta ja turvallisuutta lisääviä avustinjärjestelmiä. Ja mikä parasta – ajamisen hiljaisuus ja paikallinen päästöttömyys kruunaavat nautinnon.

Täyssähköisiä autoja yhä useampaan lähtöön

Mercedes-EQ-mallisto tarjoaa vaihtoehtoja moneen lähtöön ja jatkossa valinnanvara vain kasvaa. EQB:n lisäksi valittavana on kompakti katumaasturi EQA, ylellinen ja nelivetoinen EQC, urheilullinen sedanmalli EQE, malliston lippulaiva EQS ja jopa kahdeksan hengen tila-auto EQV.

*Perustuu WLTP-mittaustavan mukaiseen EQB 250 -mallin energiankulutukseen ja 100 kilowatin lataustehoon tasavirtalatauslaitteella.
**Perustuu WLTP-mittaustavan mukaiseen EQB 250 -mallin energiankulutukseen ja 11 kilowatin lataustehoon vaihtovirtalatauslaitteella.

EQB pähkinänkuoressa

 • Monipuolisesti muunneltava katumaasturi 5-7 hengelle
 • Toimintamatka yhdellä latauksella jopa 468 km
 • Nopea ladata 100 kW:n DC-pikalatausliitännällä
 • 11 kW:n sisäinen laturi AC-lataukseen
 • Akkutakuu 8 vuotta / 160 000 km
 • Oppiva, puheohjattava MBUX-käyttöliittymä
 • LED High Performance -ajovalot
 • Kovalevynavigointi
 • Peruutuskamera
 • Keyless-Go-avaimeton järjestelmä
 • Tunnelmavalaistus
 • Säädettävät takaistuimet
 • Easy-Pack-takaluukku
 • Progressive-paketti (mm. 18″ kevytmetallivanteet)
 • Advanced-paketti (mm. 10,25” medianäyttö, pysäköintipaketti)
 • Saatavana myös nelivetoisena
 • EQB-mallisto alk. 59 100 €
 • Vapaa autoetu alk. 750 €/kk

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje