28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS

Lapin lumossa – Mikko Ilonen jakaa vinkkinsä kokousmatkoille

Mikko Ilonen on golfammattilaisena nähnyt maailmalla monenlaista kohdetta, mutta Pyhälle ja Sunday Morning Resortiin hän palaa yhä uudelleen.

Mistä on hyvät kokousmatkat tehty? Elämyksistä, hyvästä ruuasta ja sellaisista puitteista, joissa ei tarvitse varata puolta tuntia päästäkseen siirtymään sijainnista toiseen. Kun kokousmatkoja, asiakastilaisuuksia ja tyky-reissuja suunnitellaan, huomioon pitää ottaa monenmoista muuttujaa. Mikko Iloselle kokemus on osoittanut, mikä toimii.

”Pelivuosina kiersin todella paljon hotelleja. Hienoja paikkojahan monet olivat, mutta yhteenkään niistä ei ole tullut mentyä peliuran jälkeen takaisin. Pyhälle olen palannut omalla vapaa-ajallani yhä uudestaan”, Ilonen valottaa.

Vau-ilmiöitä ympärillä ja lautasella

Pyhän Sunday Morning Resort on luonnon keskellä omassa rauhassaan, mutta samalla kaikki on riittävän lähellä.

”Ei tarvitse lähteä vaellukselle käydäkseen aamupalalla tai ottaa moottorikelkkaa alle käydäkseen saunarakennuksella”, Mikko Ilonen naurahtaa.

”Jos joutuu varaamaan parikymmentä minuuttia siihen, että siirtyy paikasta toiseen, se nakertaa käytännöllisyyttä. Pyhän Sunday Morning Resortissa tätä ongelmaa ei ole.”

Kun päärakennukseen astuu sisälle, tunnelma nielaisee oikealla tavalla mukanaan.

”Vein erään työn kautta tuntemani ihmisen paikalle. Hän katsoi ympärilleen ja sanoi, että jahas, meidän seuraava johtokunnan kokouksemme onkin sitten täällä. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että myös etätyöskentelytilat ovat tässä kohteessa kohdillaan.”

Sunday Morning Resort tarjoaa hyvin varusteltuja ja viihtyisiä kokoustiloja vierailijoiden käyttöön.

Ilosta miellyttää myös Sunday Morning Resortin tinkimätön asenne ruoan suhteen. Modernia Pohjois-Skandinaavista ruokaa tarjoileva Aihki kattaa pöydän aamiaiselle ja illalliselle. Päärakennuksessa sijaitsevan ravintolan lisäksi tarjolla on rannalla sijaitseva kota, jonne mahtuu 10 henkeä ruokailemaan. Ravintola Pyhän Uula taas tarjoaa Pyhän päärinteen juurella tunturiklassikoita ja bistroherkkuja.

”Sunday Morning Resortissa ravintolamaailma aiheutti välittömän vau-efektin. Pohjoisessa ei aina näin ole, joten tämä tuli todellisena yllätyksenä. Annosten taso on sellaista, jota harvoin näkee isojen kaupunkien ulkopuolella.”

Ravintolan Aihkin keittiömestari suunnittelee korkealaatuisista raaka-aineista valmistettavat ruokalajit sesongeittain.

Virtaa paljusta ja luonnosta

Rantasauna, savusauna, kaksi paljua ja avanto – tai kesäisin järvi, jossa uida. Saunamaailmassa löytyy monenlaista ja hyvä niin, sillä yhden arki on toisen elämys.

”Eteläsuomalaisena minulle on vau-efekti istua paljussa kovassa pakkasessa tähtitaivaan alla. Ulkomaalaisille tämä voi olla vielä isompi elämys. Mutta toisaalta pitää ymmärtää, että tämä saattaa olla vähän arkisempi juttu jollekulle, joka on kotoisin Rovaniemeltä.”

Äänettömät ja päästöttömät sähkömoottorikelkat vievät koko porukan seikkailuille Lapin luontoon.

Pohjoisessa luonto ei lopu kesken. Upea Pyhä-Luoston kansallispuisto levittäytyy Sunday Morning Resortin ulko-ovella ja tarjoaa käytännössä rajattomat mahdollisuudet eri aktiviteeteille. Sähkömoottorikelkat vievät hiljaisesti ja vähäpäästöisesti niin tunturin huipuille kuin pilkki- ja revontulireissuille. Tarjolla on myös lumikenkä- ja fatbike-vuokrausta ja ohjattuja retkiä.

”Vaikka olemme käyneet paljon perheenkin kanssa pohjoisessa, joka kerran tuntuu, että luonnossa olemisesta saa paljon. Siinä on tarjolla energiaa, jota emme ehkä edes itse aina tunnista”, Ilonen pohtii.

Sähkömoottorikelkoilla pääsee valloittamaan tunturin, ihailemaan revontulia tai vaikkapa vierailulle paikalliselle porotilalle.

Mikko Ilosen vinkit yritysten kokousmatkoille

  1. Panosta paikkaan ja muista logistiikka. Riittävän kompakti ja toimiva miljöö, jossa kaikki on lähellä, on aina parempi vaihtoehto kuin liian hajallaan oleva ja paljon siirtymiä edellyttävä kohde.
  2. Älä tingi ruoasta. Elämme aika paljon suun kautta, ruoan suhteen ei voi tehdä kompromisseja.
  3. Elämykset kohdilleen. Kokous- ja asiakasmatkoilta ei pidä palata turhautuneena eikä väsyneenä. Hyvin järjestetyt aktiviteetit luonnossa jäävät aina mieleen.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje