11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Yhtä vaille valmista

Minea Blomqvist on lähellä uusia pelioikeutensa LPGA Tourille. © Getty Images

Mitään ei ole kirkossa kuulutettu, mutta Minea Blomqvistin tilanne naisten Yhdysvaltain kiertueen karsinnoissa näyttää hyvältä. Kun kisaa on pelaamatta yksi kierros, on yhteistuloksessa viisi yli majaileva Blomqvist kolme lyöntiä kortin saavien rajan paremmalla puolella.

Blomqvist pelasi lauantain kierroksensa Legends Coursella. Esitys oli hieman epätasainen, mistä omaa kieltään kertovat viisi bogia kahta birdietä vastaan. Tulos 75 oli sama kuin ensimmäisellä kerralla kyseisellä kentällä.

Blomqvistin otteet eivät ole toistaiseksi häikäisseet, mutta Daytona Beachillä panoksena on vain ja ainoastaan pelioikeus LPGA Tourille. Hän on 54 reiän jälkeen sijalla 19, kun 40 parasta saavat kortin ensi kaudelle.

Karsinnan kärjessä pysyttelee edelleen Christine Song (-10), josta Junthima Gulyanamitta on jäänyt neljä lyöntiä. Jennie Lee (-4) on kolmantena.

Karsintaan startanneista 138 pelaajasta 70 parasta + jaetut pääsivät mukaan viimeiselle kierrokselle. Tähän riitti 72 reiän yhteistulos +12.

Peter

Peter Erofejeff on aloittanut ET:n toisen karsintavaiheen hyvin.

Euroopan kiertueen karsintojen kakkosvaiheessa Espanjassa oli lauantaina vuorossa toiset kierrokset. Costa Ballenassa Peter Erofejeff (70-72) on 19:ntenä ja amatööristatuksella pelaava Miro Veijalainen (73-73) sijalla 42.

Las Colinasissa Antti Ahokas (66-73) jakoi avauskierroksen jälkeen kärkipaikkaa, mutta toinen kierros pudotti hänet 14:nneksi. Samalla kentällä Mikko Korhosen (72-73) peli on ollut oudon vaisua. Hän on vasta sijalla 54.

El Vallessa karsiva Jaakko Mäkitalo on 36 reiän jälkeen niukasti 20 parhaan ulkopuolella (22:s) pelattuaan kierrokset 69 ja 72.

Seung-yul

Seung-yul Noh voi pienistä vastoinkäymisistä huolimatta onnitella jo itseään PGA Tourin kortista. &copy Getty Images

PGA Tourin karsintafinaalissa Seung-yul Noh (-11) nousi jo ykköseksi, mutta neljännen kierroksen loppu oli katastrofaalinen. Hän pelasi Nicklaus Tournament Coursen kaksi viimeistä reikää viisi yli. Tuloksen 72 lyönyt korealainen on kuitenkin kolmantena, ja häntä voi pitää tässä vaiheessa lähes varmana kortin saajana.

Nimekkäällä kaartilla on ollut La Quintassa, Kaliforniassa pelattavassa karsintafinaalissa ongelmia. PGA Tourilta tutuista Vaughn Taylor ja Bob Estes ovat kortissa kiinni, mutta mm. Lee Janzen, Nathan Green, Jeff Maggert, Sam Saunders ja Shaun Micheel saavat jo tosissaan rutistaa kahdella viimeisellä kierroksella.

Tilanteessa par-neljä yli olevien Richard S. Johnsonin, Jason Goren, David Duvalin, Daniel Chopran ja Boo Weekleyn mahdollisuudet ovat enemmän tai vähemmän ohuet. Edellä mainituista Chopra sai tosin kortin pääkiertueelle Nationwide Tourin kautta. Ruotsalainen tavoittelee karsintafinaalista itselleen parempaa kategoriaa ensi kaudelle. Tällä hetkellä viimeiset PGA Tourin kortissa kiinni olevat pelaajat ovat kokonaistilanteessa -5.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Markus Heikkilä says:

    LPGA Tourin karsinnoista sijat 1-20 saivat kategorian 11, sijat 21-30 kategrian 16 ja sijat 31-40 kategorian 20. Minea sai siis LPGA Tourille kategorian 11 sijoitukselle T9. Itse usean muun suomalaiskannattajan kanssa paikan päällä olleena voin vakuuttaa, että keskinkertainen suoritus ei olisi riittänyt. Hän on ainoa suomalaisgolfari, joka koskaan on saavuttanut osallistumisoikeuden maailman kovatasoisimmalle Tourille.