20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Vuoden 2023 Solheim Cup pelataan Espanjassa

Carlota Ciganda (vas.) ja Azahara Munoz toivat Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen espanjalaista osaamista edellisessä haasteottelussa. Kuva: Getty Images

Kyseessä on neljäs kerta, kun Euroopan ja USA:n välinen haasteottelu järjestetään Manner-Euroopan puolella.

Ladies European Tour ilmoitti tiistaina, että vuoden 2023 Solheim Cup pelataan Espanjan Andalusiassa sijaitsevalla Finca Cortesin Golf Clubin kentällä. Kyseessä on neljäs kerta, kun Solheim Cup käydään Manner-Euroopan puolella, jossa haasteottelu on aiemmin pelattu vain Ruotsissa ja Saksassa.

”Espanja on intohimoinen golfmaa, jolla on pitkä tausta lahjakkaiden pelaajien kasvattamisessa sekä asiantunteva yleisö”, LET:n toimitusjohtaja Alexandra Armas sanoi.

”Andalusian vahva kulttuuriperintö puolestaan tekee tapahtumasta ainutlaatuisen kokemuksen pelaajille, vieraille ja kaikille mukana oleville.”

Haasteottelun tarkempi päivämäärä on vielä lyömättä lukkoon. Solheim Cupin organisaatio etsii sopivan ajankohdan, joka istuu kisakalenterissa samana syksynä Italiassa pelattavan Ryder Cupin kanssa.

Solheim Cup ja Ryder Cup on pelattu normaalisti vuorovuosina. Käytäntö koki muutoksen, kun PGA of America -järjestö joutui siirtämään Whistling Straitsilla Wisconsinissa syyskuussa pelattavaksi tarkoitetun Ryder Cupin koronapandemian takia vuoteen 2021.

Espanjasta tulee järjestyksessään kuudes Solheim Cupia emännöivä maa. Euroopan ja USA:n välinen ottelu pelattiin ensimmäisen kerran Manner-Euroopan puolella Ruotsissa vuonna 2003 ja toistamiseen vuonna 2007. Kahdeksan vuotta myöhemmin Solheim Cup käytiin Saksassa.

Kaikkiaan seitsemän espanjalaista golfaria on pelannut urallaan Solheim Cupissa kilpailun 30-vuotisessa historiassa. Gleneaglesissa vuoden 2019 Euroopan voitokkaaseen joukkueeseen espanjalaisista kuuluivat Azahara Munoz ja Carlota Ciganda. Vuosien varrella eniten Solheim Cup -edustuksia on kertynyt englantilaisille ja ruotsalaisille.

Solheim Cup pelataan seuraavan kerran Inverness Clubilla Ohiossa syyskuussa 2021.

Korjaus 14.10. klo 20.15: Vuoden 2023 Solheim Cup pelataan Manner-Euroopassa neljännen, eikä kolmannen kerran, kuten uutisessa aiemmin kerrottiin. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje