18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Vijay Singh omilla luvuillaan

Vijay Singh alitti perjantaina ainoana 70 lyönnin rajan. © Getty Images

Kuin yöllä ja päivällä oli olosuhteilla eroa, kun PGA Championshipin toinen kierros käynnistyi perjantaina Etelä-Carolinassa. Kiawah Islandin Ocean Course oli pelaajien mielestä avauspäivän leppoisassa säässä kaikkien helpoimmillaan, kunnes uuden aamun koitettua mielipiteet vaihtuivat päinvastaisiksi. Kova tuuli teki kentän luonteesta juuri sellaisen kuin sen suunnittelija Pete Dye haluaakin: täysin ennalta aavistamattoman ja mahdollisimman rankaisevan.

Toisen kierroksen ainoasta kuutosella alkavasta tuloksesta vastasi 49-vuotias Vijay Singh. Entinen maailman ykkönen pelasi viisi birdietä ja kaksi bogia sisältäneen kierroksensa 69 lyönnillä ja siirtyi kokonaistilanteeseen -4. Sillä heltiää kisassa jaettu kärkipaikka Tiger Woodsin ja Carl Petterssonin kanssa.

Woods johti kisaa yksin ennen viimeistä reikää, mutta kolme puttia 18. reiällä muuttivat asetelmia. Muuten hänen esityksensä oli kauttaaltaan ryhdikäs: tulos 71 jakoi päivän toiseksi parasta Ian Poulterin ja Phil Mickelsonin kanssa. Woods sanoi ottaneensa tietoisia riskejä avaustensa linjoissa, mutta valitteli saman strategian seuranneen viheriöille saakka.

Tiger ei ehkä omasta mielestään ollut puttipelissään parhaimmillaan, mutta hänellä oli muutamissa pyörähtäneissä lähiputeissa onneakin. Niin tai näin, 23/36 griiniä yhdellä putilla selvittäneenä hänen pelinsä on sisältänyt toistaiseksi kaikki voittoon riittävät elementit.

”Meillä on vielä pitkä matka edessämme”, Woods sanoi. ”En tiedä minkälaista säätä lauantaiksi on luvattu, mutta jos se on tämänkaltaista koko viikonlopun, tästä on tulossa rankkaa. Palloa voi olla vaikeaa saada reikien lähelle.”

Ian Poulter nousi ilahduttavasti neljänneksi, vaikka kaksi puttia viimeisellä reiällä olisivatkin riittäneet paalupaikalle Singhin, Woodsin ja Pettersson kanssa. Muista eurooppalaisista Rory McIlroy sekä yllättäen Jamie Donaldson jakavat viidettä sijaa, kahden lyönnin päässä kärjestä.

Ian Poulter onnistui toisella kierroksella.  &copy Getty Images

Ian Poulter onnistui toisella kierroksella. &copy Getty Images

”Tällaisessa säässä ei voi pelata hyökkäävästi”, McIlroy sanoi. ”Lipun paikalla ei ole merkitystä, on vain yritettävä lyödä palloa johonkin kohtaan griinille. Aion pitää pelisuunnitelmastani kiinni, katsotaan kuinka tämä edistyy.”

Vahinkoja sattuu kentällä tähtipelaajillekin. Tästä osoituksena käy McIlroyn täydellinen black out eräällä sisääntulon reiällä, missä hän sai yhdeksänmetristä birdieputtiaan vain kolme metriä eteenpäin: seurauksena kolmen putin griini ja bogi.

Monet olivat sitä mieltä, että mm. McIlroyn pelaama tulos 75 vastasi ”päivän paria”. Perjantain kierroskeskiarvo 78.11 oli lähes viisi lyöntiä heikompi kuin ensimmäisenä päivänä. Mm. Paul Casey, Jason Day, Rickie Fowler, Nick Watney ja Alexander Noren kuuluivat niiden 41 pelaajan runsaaseen joukkoon, jotka löivät kasilla alkavan kierrostuloksen.

Seitsemättä sijaa jakavat Aaron Baddeley, Adam Scott. Blake Adams ja TrevorImmelman ovat loput kokonaistilanteessa alle parin olevat pelaajat.

Ocean Course on sikäli poikkeuksellinen links-kenttä, että se ei salli samanlaista links-tyyppistä lyöntien työstämistä kuin yleensä. Lähestymiset on syytä lähettää korkeina, ei rullaavina kuten ”rantakentillä” yleensä on tapana. Tässä kenties yksi syy, miksi maailmanlistan ykkönen Luke Donald (66:s) ja Lee Westwood (mc.) olivat kahdella ensimmäisellä kierroksella enemmän tai vähemmän kuutamolla.

”Täällä on aivan turha miettiä tulosta etukäteen”, Singh sanoi lehdistölle. ”On edettävä lyönti ja reikä kerrallaan, ettei sotke peliään.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Antti says:

    Pohjois-Irlannin Michael Hoey pelasi muuten aamupäivällä päivän toiseksi parhaan tuloksen (70), mutta diskattiin myöhemmin väärän tuloskortin allekirjoittamisesta. Oli unohtanut laittaa hiekan takaisin pallonsa päälle tarkistettuaan, että se oli hänen. Ukko kävi itse kertomassa jälkeenpäin virheestään toimitsijoille, ryhdikkäästi tehty!