27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Teemu Putkonen oli Asian Tourin ykkönen griiniosumatilastossa, mutta joutuu hakemaan työpaikkaa keskiviikkona alkavista karsinnoista

Teemu Putkosella on Hua Hinin karsintakilpailussa vain yksi tavoite: vahvaan kategoriaan oikeuttava kortti syvälle taskuun.

Akilleen kantapäätään, lähipeliä, tehostetusti harjoitellut Putkonen on saanut Thaimaahan tuekseen ja caddiekseen valmentaja Petteri Nykyn.

Asian Tourin karsintafinaali käynnistyy keskiviikkona Hua Hinissä Thaimaassa. Suomalaisista tähän Lake View Resort and Golf Clubin kahdella kentällä pelattavaan viisipäiväiseen kilpailuun osallistuu Teemu Putkonen.

Putkosella on golfkeskuksesta hyviä muistoja, sillä hän sijoittui AT:n edellisessä karsintafinaalissa top 10:een, ja sai vahvan kategorian kiertueelle. Kausi ei kuitenkaan sujunut tuloksellisesti toivotulla tavalla ja hänen oli lähdettävä hakemaan uutta vauhtia karsinnoista.

”Valmistelut alkaa olla loppusuoralla. Huomenna vielä kevyet harjoittelut ja keskiviikkona kisaan”, Putkonen kertoi tiistai-iltana.

Putkosen kisakuntoa hiomaan tiistaiaamuna saapui valmentaja Petteri Nykky, joka toimii myös hänen caddienaan turnauksessa.

”Saan siitä hyvät vibat, kun meillä synkkaa hyvin yhteen.”

Hän pelasi viime kaudella 13 kilpailua AT:lla, ja sijoittui rankingissa 97:nneksi. Joukkoon mahtui hyviä esityksiä, mutta usein vahvan alun jälkeen Putkonen ei saanut pidettyä virettä yllä koko kilpailun ajan.

”Viime vuosi oli todella hyvä kehityksen kannalta, vaikka toivottua tulosta ei vielä tullut. Tästä hyvänä esimerkkinä griiniosumatilasto, jonka parhaana sain lautasen kauden päätteeksi. Lähipeli ei kuitenkaan ollut sillä tasolla, millä olisin sen halunnut olla, ja jouduin takaisin karsintoihin.”

Putkonen oli luottavainen tärkeän koitoksen alla. Harjoituksissa huomio on ollut tiukasti lähipelin parantamisessa, ja merkit ovat olleet hyviä.

”Nyt on takana muutama kuukausi hyviä treenejä ja lähipeli on menossa oikeaan suuntaan. Innolla odotan, että pääsen taas kisailemaan”, hän sanoi.

Petteri Nykky (keskellä) sparraa Teemu Putkosta hyviin otteisiin karsinnoissa.

Pelaaminen AT:lla on yhä enemmän alkanut kiinnostaa ammattilaisia eri puolilla maailma. Asian Tourin kilpailut avaavat hyviä näkymiä isommille kiertueille, muun muassa AT:n ja European Tourin yhteisturnausten kautta.

Euroopasta on 21 pelaajaa tavoittelemassa korttia. Eniten on thaimaalaisia ja korealaisia, molempia 40. Yhdysvaltalaisiakin osallistujaluettelosta löytyy 32. Tasokkaassa joukossa on myös toistakymmentä Asian Tourilla kilpailun voittanutta pelaajaa.

Korkein maailmanlistasijoitus, 116:s, on Japanin Rikuya Hoshinolla. Kisan kuopus on taiwanilaisamatööri Chen Ting-yu, 18, joka on 34 vuotta karsintafinaalin ikäpresidenttiä Myanmarin Zaw Moeta, 52, nuorempi.

AT:n karsintafinaaliin osallistuu kaikkiaan 244 pelaajaa, joista 35 parasta ja samaan tulokseen yltäneet saavat kortin kaudeksi 2020. Kilpailun ensimmäinen cut asetetaan 36 reiän jälkeen, ja 140 parasta – ja samassa tuloksessa olevat – jatkavat kahdelle seuraavalle kierrokselle. 72 reiän jälkeen on vuorossa toinen cut, jossa tuloslistan 70 ensimmäistä – ja samassa tuloksessa olevat – jatkavat päätöskierrokselle.

Kaikilla karsintafinaaliin päässeillä on automaattinen pelioikeus haastajakiertueelle, Asian Development Tourille, kaudeksi 2020.

Suomalaisista Janne Kaske sijoittui viime kauden AT-rankingissa 26:nneksi säilyttäen korttinsa tälle vuodelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje