21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

Vesittyykö Mastersin avauskierros rajuilman takia?

Vuoden 2020 kilpailussa sade runteli Augustaa sunnuntaina. Kuva: GettyImages.

Sääennuste povaa Augustaan torstaille kurjaa keliä ja ensimmäisen kierroksen alkua on siirretty myöhäisemmäksi.

Huhtikuun alussa Yhdysvaltojen Georgiassa paistaa aina aurinko. Valitettavasti lähes yhtä usein sataa rankasti ja tuulee navakasti. Tämän Mastersin katsojat ovat saaneet usein huomata, eikä kurjalta keliltä todennäköisesti vältytä tänäkään vuonna.

Kunhan viikonlopulle päästään, ennusteessa lukee ” Sunny and pleasant”, eli aurinkoista ja miellyttävää. Lämpöä on 25–30 astetta, eikä tuulikaan tuiverra.

Alku on kuitenkin hankalampi. Ensimmäisenä kisapäivänä Augustaan oli pitkään luvassa rajua vesisadetta, mutta tuoreimman ennusteen mukaan sadekertymä jää niin vähäiseksi, ettei se tule aiheuttamaan ongelmia pelaamiselle. Sen verran sade kuitenkin jo säikäytti, että järjestäjät ilmoittivat torstaina siirtävänsä kisan alkua ainakin tunnilla myöhemmäksi.

Sadetta suurempi uhka on kuitenkin tuuli. Se nousee torstaina 8–9 metriin sekunnissa ja puuskissa mittari pyörähtää peritä 17 metriin sekunnissa. Augustan nopeilla viheriöillä pallo ei takuulla tule pysymään paikallaan moisessa puhurissa, joten nähtäväksi jää, miten nopeiksi viheiör uskalletaan virittää ja pystytäänkö ylipäänsä kisaamaan.

Toisena kisapäivänä perjantaina vettä ei enää pitäisi sadella, mutta tuulimittari kieppuu yhä hurjissa lukemissa. Sen jälkeen helpottaa.

Kisan kannalta kaksinaiset sääolot voivat olla hyväkin asia. Ainakin ne lisäävät mielenkiintoa sitä kautta, että olosuhteet eivät ole ennakoitavat ja tasalaatuiset, vaan kenttä voi niin sanotusti pelata hyvinkin erilaisena sunnuntaina kuin vaikkapa torstaina.

Pelaajilta vaaditaan nyt sopeutumista. Siitähän golfissa toisaalta onkin kyse, onhan kyseessä sentään ulkoilmapeli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje