5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Välimäen WGC-debyytti toi 64. sijan – ennätyksellinen Morikawa omaa luokkaansa   

Sami Välimäki antoi itselleen risuja suorituksesta WGC-Workday Championship -kilpailussa. Kuva: Getty Images

Collin Morikawa nousi jakamaan Tiger Woodsin kanssa hienoa meriittiä Floridassa.

Sami Välimäki pelasi Floridan länsipuolella Bradentonissa käydyn WGC-Workday Championshipin neljäntenä päivänä heikoimman tuloksensa, 77. Hän menetti tulosluettelossa sunnuntaina sijoitustaan seitsemän pykälää ja päätyi lopulta jaetulle 64. tilalle.

Välimäen ainoat parista poikenneet reikätulokset etuysillä olivat ykkösen ja nelosen bogit. Concenssion Golf Clubin kentän toisella puoliskolla tapahtumia riitti enemmän, mutta hän ei välttynyt virheiltä sielläkään.

Päivän kolmas bogey tuli 12. reiällä ja sisääntulon puolivälissä par-kolmosella lipsahtanut tuplapar söi tulosta kovalla kädellä. Välimäki paikkaili tämän jälkeen tilannetta kahdella peräkkäisellä birdiellä, kunnes päätti kierroksensa bogiin.

Hän kiitteli kilpailun jälkeen kisaviikon tarjoamaa kokemusta, mutta peräänkuulutti itseltään jatkossa parempia suorituksia.

”Hieno viikko oli, vaikka golf oli superhuonoa. Pelaajana pitää kehittyä, jos täällä meinaa pärjätä. Joka pelin osa-aluetta tarvitsee saada vietyä eteenpäin”, kokonaistulokseen 297 (+9) päätynyt ja vajaat 34 000 dollaria tienannut Välimäki sanoi.

Turnauksen päätöspäivänä Välimäen kanssa pelannut Espanjan Rafael Cabrera Bello (+7) käytti sunnuntain kierrokseen kaksi lyöntiä ensin mainittua vähemmän, ja sijoittui 59:nneksi.

Turnauksen voittaneelle Collin Morikawalle 27 lyöntiä hävinneen Välimäen uralla on tapahtunut lyhyessä ajassa paljon. Hän oppi voittamisen salaisuuden ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Saksan kiertueella, ja debyyttikausi European Tourilla toi voiton, vuoden parhaan tulokkaan nimityksen sekä kovan sijoituksen (11:s) rankingissa.

Jälkimmäisen johto kesti vain silmänräpäyksen, kun Morikawa alkoi tehdä pesäeroa muihin kuumalla putterillaan.

Nyt tilastoissa ovat myös osallistuminen major-kilpailuun ja WGC-turnaukseen. Maailman kirkkaimmille tähdille tarkoitetuissa kisoissa hän on maksanut oppirahoja, mutta kokemukset ovat arvokkaita, kun Välimäki rakentaa peliinsä uusia ulottuvuuksia seuraavaa tasoa varten.

Collin Morikawa (-18) ei päästänyt sunnuntain ratkaisuhetkillä pahimpia kilpakumppaneitaan uhittelemaan voittoaan: eroa toisen sijan jakaneisiin Viktor Hovlandiin, Brooks Koepkaan ja Billy Horscheliin kertyi kolme lyöntiä.

Hehkeästi ovat sujuneet Collin Morikawan ammattilaisuran ensimmäiset reilut 1,5 vuotta. Kuva: Getty Images

Kalifornialainen lähti sunnuntaihin kahden lyönnin johtoasemasta, mutta menetti paalupaikkansa jo viidennellä reiällä Horschelille. Jälkimmäisen johto kesti vain silmänräpäyksen, kun Morikawa alkoi tehdä pesäeroa muihin kuumalla putterillaan. Voittotaistelun kannalta tärkein yksittäinen onnistuminen taisi birdietehtailun lomassa kuitenkin olla 12. reiän nelimetrinen par-putti.

Hovland nousi vielä lyönnin päähän, mutta norjalaisen takaa-ajo hiipui reikien 14−16 aikana tulleiden kahden bogin myötä.

Reilut 1,8 miljoonaa taalaa palkintorahaa kuitannut Morikawa, 24, pelasi kierroksen viimeisen kolmanneksen kuin kaiken nähnyt ja kokenut tähtipelaaja tehtyään loppusuoralla ilman turhia riskejä parin toisensa perään.

Voitto oli kesällä 2019 ammattilaiseksi siirtyneen Morikawan neljäs PGA Tourilla. Morikawa nousi tuoreella menestyksellään hienoon seuraan, sillä hänestä tuli Tiger Woodsin ohella kautta aikain toinen alle 25-vuotias pelaaja, joka on pystynyt voittamaan sekä majorin että WGC-kilpailun.

Hovlandin ohella eurooppalaisista top 10:een ylsi kuudennen sijan jakanut Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-12). Välimäki nousi pohjoismaalaisten keskinäisessä kisassa toiseksi, Tanskan Rasmus Højgaaardin (+12/67:s) pelattua viimeisellä kierroksella päivän heikoimman tuloksen, 82. Viikko oli pohjoismaalaisittain myös poikkeuksellinen, sillä WGC-kilpailussa ei ollut yhtään ruotsalaispelaajaa ensimmäisen kerran 20 vuoteen.

Morikawa nousi maailmanlistan tuoreessa päivityksessä jo neljännelle sijalle. Välimäki menetti listalla asemiaan ollen nyt sijalla 84.

Seuraava WGC-kilpailu, Match Play, pelataan maaliskuun viimeisellä viikolla Texasissa Austin Country Clubilla. Reikäpeliturnaukseen päästäkseen Välimäen pitäisi olla kahden viikon kuluttua päivitettävällä maailmanlistalla 64 parhaan joukossa. Tämä edellyttää isoa menestystä European Tourin seuraavassa, Qatarissa 11.−14.3. pelattavassa kilpailussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • D raivaaja says:

    Mistähän löytyisi se kadonnut ote ja itseluottamus , joka oli vuoden tulokkaalla ja vuoden urheilijalla. Tänä talvena peli täysin kadoksissa eikä selvitettyjä cut-rajoja. WGC kisassa pelastuksena ja palkkana 34 000 $ vain se , että ei ollut karsintaa. Auttaisiko urheilupsykologia vai tiivis harjoitustauko valmentajan kanssa ? Tulee jo mieleen Hattu-Tapion Challenge Tourin voitto ja suuret odotukset ET:llä, jotka eivät ole koskaan toteutuneet, ainakaan vielä ?