23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäellä upea lopetus Irish Openissa – ruotsalaislupaukset jatkoivat voittotehtailuaan

Sami Välimäki pelasi Irlannissa hyvän turnauksen. Kuva: Getty Images

Ruotsalaiset ovat terästäytyneet huippugolfissa vakuuttavalla tavalla pienen notkahduksen jälkeen.

Sami Välimäki (-8) jatkoi nousujohteisia otteitaan Dublinin länsipuolella Straffanissa käydyssä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi perinteisen Irish Openin päätöspäivänä tuloksen 69 sijoittuen jaetulle 23. tilalle.

Top 30:n ulkopuolella 54 reiän jälkeen ollut Välimäki aloitti sunnuntaina kahdella bogilla, mutta esitti päivän edetessä loistavaa peliä. Hän oli kierrostaan kaksi alle, kunnes oikealla karheikkoon mennyt 16. reiän avaus johti bogiin.

Välimäellä oli vielä yksi ässä hihassaan, kun hän laittoi K Clubin kentän 18:lla (par 5) hienosti lähes 13-metrisen eagle-putin sisään. Tällä onnistumisella hän sinetöi kymmenen pykälää korkeamman sijoituksen tuloslistalla.

Hän oli tyytyväinen pallonlyömiseensä, mutta kulmarauta ei ollut Irlannissa tarpeeksi lämmin.

”Hyvää parannusta lähestymisiin viikon edetessä. Myös draivaaminen oli hyvää. Puttaaminen jätti parantamisen varaa ja siksi en pystynyt taistelemaan voitosta”, Välimäki kertoi.

Kyseessä oli lähes 54 000 euroa tienanneen Välimäen paras sijoitus pelaamissaan Irlannin avoimissa mestaruusturnauksissa.

Tapio Pulkkanen (-4) oli pelaamassa kilpailun kovinta tulostaan oltuaan kierrostaan takasuoralla kolme alle. Tämän jälkeen tuli noin 1,5 tunnin ukkoskeskeytys. joka tuntui katkaisseen Pulkkasen momentumin. Hän päätti kentälle palattuaan 71 lyönnin kierroksen kahteen peräkkäiseen bogiin.

”Kisasta jäi paljon hyvää taskuun. Lyönti alkoi olla paremmin uomissaan, varsinkin kaksi viimeistä päivää. Sijoitus ei lämmitä juurikaan, mutta uskon olevani oikealla tiellä tällä hetkellä”, 54. sijaa jakanut Pulkkanen sanoi.

Long olisi voinut lyödä rohkeammankin lähestymisen takavasemmalla olleelle lipulle.

Turnauksen kolmas suomalainen, Kalle Samooja karsiutui viikonlopun kierroksilta.

Vincent Norrmanin loppukiri toi makean voiton K Clubilla. Kuva: Getty Images

Syyskuun alku yhtä ruotsalaisjuhlaa

Irish Openin voitti sunnuntain kovimman tuloksen, 65, pelannut Vincent Norrman (-14). Eroa toiseksi sijoittuneeseen Saksan Hurly Longiin kertyi yksi lyönti.

Norrman sai pidemmän aikaa maalissa seurata, miten pelaaja toisensa jälkeen hiipui voittotaistelusta. Kaikki jäi kärkiryhmässä pelanneen Longin mahdollisen eaglen varaan 18. reiällä, mutta hän joutui tyytymään birdieen. Long olisi voinut lyödä rohkeammankin lähestymisen takavasemmalla olleelle lipulle, mutta hän valitsi riskittömämmän vaihtoehdon ja sijoitti pallonsa keskelle viheriötä.

Long saattoi tehdä viisaasti, sillä hän käy taistelua kortin säilyttämisestä ensi kaudeksi. Yltiöpäinen kakkoslyönti olisi voinut koitua pisteitä janoavalle pelaajalle kalliiksi.

Voitto oli jouluaattona vuonna 1997 syntyneelle Norrmanille uran ja kauden toinen DP World Tourilla. Ensimmäinen tuli vajaat kaksi kuukautta sitten Yhdysvaltain Kentuckyssa pelatussa Barracuda Championshipissä, joka kuuluu myös PGA Tourin ohjelmaan.

LPGA Tourilla pelaavan Frida Kinhultin kanssa seurusteleva Norrman pelasi erinomaisen college-golfuran Georgia Southwestern State- ja Florida State -yliopistojen joukkueissa. Tukholmalaistaustainen pelaaja siirtyi ammattilaiseksi kesäkuussa 2021, joten kehitys on ollut nopeaa.

Irlannissa 951 000 euroa palkintorahaa tienannut Norrman nousi tuoreen menestyksen myötä Race to Dubai -listalla seitsemänneksi ja on kapuamassa maailmanlistalla 76. sijalle.

Voitto oli ruotsalaisille toinen peräkkäinen DP World Tourilla. Ludvig Åberg juhli viikko sitten Sveitsin kisan ykköstilaa, jolla hän käytännössä varmisti villin kortin syys-lokakuun vaihteessa pelattavaan Ryder Cupiin.

Ruotsalaiset ovat voittaneet neljä DPWT-kilpailua kuluvalla kaudella. Länsinaapurin huippugolf ehti viettää tovin suvantovaihetta, mutta uudet nimet ovat nousseet vahvasti estradille. Ruotsin miehet saivat raavittua kolmen edellisen kauden aikana yhteensä vain yhden voiton. Nyt tilanne näyttää huomattavasti valoisammalta.

Voittoja ruotsalaisilla on koossa DP World Tourilla hulppeat 118. Ensimmäinen tuli Ove Sellbergin toimesta Walesissa vuonna 1986.

Kilpailun suurin yllätys oli ennakkosuosikki Rory McIlroyn (-9) hiipuminen sunnuntaina. Kierroksen alku oli hyvä, mutta lopullisesti pohjoisirlantilainen notkahti voittotaistelusta lyötyään 16. reiällä kaksi palloa veteen. Vaatimaton tulos 74 pudotti tähtipelaajan kolmannelta sijalta 16:nneksi.

Lue seuraavaksi: Samoojalle top 20 -sijoitus Sveitsissä – Åberg nousi voitollaan jo lähelle Ryder Cup -paikkaa