5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Välimäellä komea loppukiri – tehoisku paransi asemia Floridan WGC-kisassa

Sami Välimäellä oli turnauksessa toistamiseen kuuden birdien päivä. Kuva: Getty Images

Collin Morikawa otti vuorostaan komennon turnauksen kärjessä.

Sami Välimäki (+2) pelasi kaksijakoisen kierroksen lauantaina Brandentonissa Floridan länsipuolella jatkuneessa WGC-Workday Championship -kilpailussa. Hän sivusi turnauksen parasta kierrostaan, 72, ja nousi tulosluettelossa jaetulle 57. sijalle.

Välimäki teki birdien Concession Golf Clubin kentän kakkosella, mutta etuysin jatko sujui hieman tahmeasti. Viidennellä reiällä bogin kirjannut ja ulosmenon tuplabogiin päättänyt pelaaja kuittasi toisen kenttäpuoliskon alkajaisiksi birdien. Tätä seurasi välittömästi bogey ja tuplabogey, jonka jälkeen Välimäki syttyi mainioon kiriin.

Hän teki 13. reiällä birdien, ja iski pian kolmen birdien suoran rei’illä 15–17. Tämä jätti hyvän maun, vaikka isossa kuvassa Välimäki ei kierrostaan hehkuttanut.

”Onneksi sain loppuun pari birkkua, mutta haastavaa oli tänäänkin”, hän sanoi.

Välimäen seurassa pelannut Tanskan Rasmus Højgaard (+2) selvitti kierroksen lyönnin verran pienemmällä tuloksella, ja on tuloslistalla seitsemän pykälää suomalaista korkeammalla.

Tulostehtailuun osallistui Pohjois-Amerikassa omassa lajissaan lauantaina myös Sami Välimäen serkku Juuso Välimäki, jonka NHL-seura Calgary Flamesia hän auttoi yhdellä osumallaan 6−3-voittoon Ottawa Senatorsista.

Takaysin alku enteili vielä hallitsevan PGA Championship -mestarin karkumatkaa.

Ensimmäistä WGC-kilpailuaan pelaava Välimäki aloittaa neljännen kierroksen sunnuntaina kello 15.40 Suomen aikaa. Peliseuraa hänelle tekee samassa +4-tilanteessa oleva Espanjan Rafael Cabrera Bello.

Viktor Hovland, Højgaard ja Välimäki ovat kisan ainoat pohjoismaalaiset. Kyseessä on ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun WGC-turnauksen osallistujaluettelossa ei ole yhtään ruotsalaispelaajaa.

Collin Morikawalla on tilaisuus liittyä sunnuntaina niiden 13 pelaajan joukkoon, jotka ovat voittaneet urallaan sekä major- että WGC-kilpailun. Kuva: Getty Images

Kilpailun kärkipaikan otti vuorostaan haltuun kahdeksan reiän jaksossa seitsemän birdieä tehnyt Collin Morikawa (-15), jolla on kahden lyönnin etumatka Billy Horscheliin ja 36 reiän jälkeen johdossa olleeseen Brooks Koepkaan.

Takaysin alku enteili vielä hallitsevan PGA Championship -mestarin karkumatkaa, mutta kaksi yli -tahdissa sujunut kierroksen viimeinen kolmannes puolitti hänen johtonsa. Morikawa oli hyvillään puttipelistään ja Concession Golf Clubilla jäsenenä olevan 12-kertaisen PGA Tour -voittajan Paul Azingerin chippi-vinkistä, joka on ollut avuksi kentän bermudaruoholla.

Viidettä sijaa jakava Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-11) ja sijalla T7 oleva Norjan Viktor Hovland (-10) sivusivat päivän kovinta tulosta, 66. Heidän ohellaan eurooppalaisista top 10:een mahtuu Hovlandin kanssa tasatuloksessa oleva Englannin Matthew Fitzpatrick.

Sommitelmat voivat hyvinkin mennä finaalikierroksella päälaelleen. Mielenkiintoiseksi turnauskentäksi ilmennyt Concession on jo ehtinyt osoittaa, että oikeastaan minkäänlainen johto ei takaa pelaajalle turvaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (10 kpl)

 • eemil retee 61 says:

  Tuli vaan mieleen että montako ihmistä maailmassa harrastaa naisten ja/tai miesten yhdistettyä? 200? Ja montako golffia? 25 miljoonaa? Sami pelaa maailman huippujen kanssa World Golf Cship tour:in kisassa ja Suomen TV täynnä jotain yhdistettyä – eikä sanaakaan missään Samin kisasta. Kummallista.

 • eemil retee 61 says:

  …eikä pelkästään TV vaan myös lehdistö. Ihan OK että Herala onnistui, kaikki peukutus hälle ja se ei ole keltään pois; mutta kuitenkin IMO Samin suoritus että on edes mukana tuolla on kyllä niin kova että ansaitsisi pressi-tilaa myös.

 • golftintti says:

  Toivottavasti kaikki pelaajat eivät tänään valitse punaista paitaa päälleen. Jos Tiger Woods taistelisi hengestään tai olisi kuollut, ymmärtäisi valinnan, mutta tilanteen ollessa toisin, ei todellakaan, henkilöpalvonta menee Usassa äärimmäisyyksiin.

 • Bisa45 says:

  Eemil ei huomioi että suurin osa golfin harrastajista, ei millään pyri huippukisoihin. Sen sijaan monesta nuorena hyppyrimäkeen uskaltaneista pojista ovat myös hiihtäneet ja jos niillä on mahdollisuuksia pyrkineet huippukisoihin. Ja niin ehkä pari kolmesataa kisoihin osallistuvat. Naisista tietenkin on vain kuva nykysestä linjasta.
  Mutta Suomen TV ei valitettavasti pysty näyttämään kovia golfkisoja.
  Maksut ovat liian kovia. Ja ainoastaan majorkisoista tulisi enemmän katsojia kuin nyt MM-kisojen yhdistetystä. Valitettavasti Suomen golfväki ei ole onnistuneet niin helppoon markkinointiin, kuin että golfin Major on tosi kova kisa. Ainakin yhdistettyä kovempi ja myös WGS-kisa. On siis syytettävä omaa porukkaa eikä TV, joka näyttää mitä kansa katselee.

 • Tiiboxi says:

  TV-kanavat tutkivat erittäin tarkasti mitä katsojat haluavat nähdä, ja golf ei todellakaan ole mikään vetonaula. Takavuosina eri kanavat ovat golfia näyttäneet, mutta varsin nopeasti on lähetykset kanavilta poistuneet, koska katsojaluvut ovat olleet heikot ja sellaisiin on lähes mahdoton myydä mainoksia. Urheiluruutu toki näyttää yhden putin ja kertoo sijoituksen.

 • KL1 says:

  Eihän siitä pääse yli eikä ympäri, että golf on erittäin pitkäpiimäistä seurattavaa lähestulkoon mihin muuhun lajiin tahansa verrattuna. Kaiken lisäksi tapahtuma on niin pitkäkestoinen, että televisionti maksaa jopa kolmatta lompsaa ja vain harva innokas edes jaksaa katsoa koko lähetystä. Ei ihme, ettei golfia Suomen televisiossa näytetä.

 • KL1 says:

  Bisa45 kirjoitti: ’Ja ainoastaan majorkisoista tulisi enemmän katsojia kuin nyt MM-kisojen yhdistetystä.’

  Uskallan epäillä tuota. Hiihto ja mäkihyppy ovat Suomessa niin kova sana, että golf jää puoli valovuotta perään.

 • Range says:

  No onhan silläkin toki merkitystä, jos suomalainen on sijoilla plus 50. Ei siitä oikein lehdistö / yleisö jaksa innostua – laji kuin laji.

 • Putti-Possu says:

  varmaan julkis- tai mainosrahoitteisen TV:n kiinnostusta golfiin vähentää merkittävästi se, että golfia on varsin hyvin tarjolla maksukanavilla… eikä siis yleisiä urheilukanavia vaan ihan golfiin erikoistuneita.

  Eli ne, jotka ovat innostuneita seuraamaan yöllä USA:n golfia ilman, että olisivat valmiit hankkimaan maksukanavan ovat melko harvassa – liian harvassa, että kannattaisi siihen panostaa.

 • eemil retee 61 says:

  Kirjoitin yllä ” eikä sanaakaan missään Samin kisasta” eli ei mainittu Urheiluruudussa, lehdistössä tms mitään. En ajatellutkaan että golf-kisoja pitäisi verorahoilla näyttää TVssä.