5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

McIlroy loppukirillä WGC-kisan kärkeen – vilppisyytöksissä kieriskelevä Patrick Reed top 10:ssä

Rory McIlroyn putteri oli kuuma torstain kierroksen loppusuoralla. Kuva: Getty Images

Viime vuoden voittaja pilasi mahdollisuutensa heti ensimmäisellä kierroksella.

Tulos 65 takasi Rory McIlroylle paalupaikan Mexico Cityssä käynnistyneen WGC-sarjan turnauksen avauskierroksella. Maailman ykkösen loppurutistus oli torstaina mainio, sillä neljän viimeisen reiän jaksossa tulleet kolme birdieä toivat hänelle kahden lyönnin etumatkan seuraaviin.

Päivän toisella reiällä eaglen tehneen McIlroyn esitys oli kaikin puolin virtaviivainen. Viiden birdien lisäksi pohjoisirlantilaiselle merkittiin yksi bogey 13. reiällä (kentän nelonen). Lopun onnistumisissa nousi vahvasti esiin puttipeli: birdiet upposivat yhteensä 15,3 metrin eli keskimäärin 3,8 metrin etäisyydeltä.

McIlroy on Mexico Championshipissä revanssimielellä, sillä viimevuotisessa kärkitaistelussa ero voiton vieneeseen Dustin Johnsoniin pääsi venymään viiteen lyöntiin. Myös edellinen viikko jätti McIlroylle hampaankoloon, sillä Los Angelesin kisan viimeiselle kierrokselle suosikkina lähtenyt pelaaja joutui tyytymään vaisun esityksen jälkeen viidenteen sijaan.

McIlroy jahtaa Meksikossa uransa neljättä ja toista peräkkäistä voittoaan WGC-sarjassa. Edellinen tuli loka-marraskuun vaihteessa Kiinassa käydyssä HSBC Champions -kilpailussa.

”Tulin viime vuonna lyödyksi, mutta en varsinaisesti hävinnyt. Pelasin silloin hyvin, mutta toivottavasti pystyn parantamaan tänä vuonna yhdellä sijalla”, McIlroy sanoi.

Jos oli McIlroyn puttipeli kohdallaan oikealla hetkellä, sitä se oli myös kakkostilaa Justin Thomasin kanssa jakavalla Bubba Watsonilla. Vasuri käytti 67 lyönnin kierroksellaan vain 21 puttia. Hän karsiutui yllättäen viime viikolla Los Angelesissa, missä on voittanut kolmesti sitten vuoden 2014. Torstaina näytti taas lupaavalta, sillä viiden birdien ohella Watsonille kirjattiin yksi bogey

Avauskierroksella monella huippupelaajalla oli vaikeuksia päästellä kaikilla sylintereillään, sillä 72 mukana olevasta kilpailijasta vain 14 onnistui alittamaan Club de Golf Chapultepec -kentän parin.

Epäonnistujien joukkoon kuului voittoa puolustava Dustin Johnson, joka avasi pelin tuloksella 76. Sijaa 62 jakavalla yhdysvaltalaisella on 11 lyöntiä matkaa kärkeen, joten tilanne voiton uusimisen kannalta näyttää lähes toivottomalta. Vain yhden birdien tehnyt DJ on dominoinut Meksikon WGC-kisojen lyhyen historian aikana, sillä tilastoista löytyy voitto myös vuodelta 2017.

Sanoin jo sen mitä minulla oli sanottavaa Bahaman tapauksesta kyseisen kierroksen jälkeen.

Kaikki torstaina kuutosella alkavan tuloksen pelanneet mahtuivat 18 reiän jälkeen kymmenen joukkoon. Yksi heistä on muun muassa englantilaisten, Tyrrell Hattonin, Paul Caseyn ja Lee Westwoodin kanssa kahdeksatta sijaa jakava USA:n Patrick Reed.

Patrick Reed nostettiin jälleen tikun nokkaan. Kuva: Getty Images

Reed on viime aikoina ollut esillä monenlaisen sopan hämmentäjänä ja häntä syytetty myös vilpistä kilpailutilanteissa. Joulukuussa hän näytti kuvamateriaalin perusteella parantavan Hero World Challenge -kilpailussa pallonsa asemaa hiekassa, ja tällä viikolla pitkäaikainen golflähetysten tv-kommentaattori Peter Kostis heitti lisää vettä kiukaalle.

Liikkuvana kenttäkommentaattorina tutuksi tullut Kostis kertoi haastattelussa nähneensä Reedin parantaneen pallonsa asemaa kilpailuissa neljä kertaa. Reediltä tiedusteltiin asiaa Meksikon turnauksessa ensimmäisen kierroksen jälkeen.

”Sanoin jo sen mitä minulla oli sanottavaa Bahaman tapauksesta kyseisen kierroksen jälkeen. Nyt minun tavoitteenani on vain pelata hyvää golfia ja yrittää voittaa turnaus”, Reed kertoi ottamatta kantaa Kostisin väittämään.

Tällä viikolla Brooks Koepka sanoi SiriusXM PGA Tour -radiolähetyksessä, että ”Reed rakensi Bahamalla hiekkalinnaa”.

”Pidin kolme kuukautta taukoa golfista, ja voin vakuuttaa, että sellaisenkin paussin jälkeen huomaan, mikäli mailani koskettaa hiekkaa. Videolta näkyy selvästi mitä hän puuhasi”, hän totesi.

Paljon poisjääntejä

Koepka on yksi kolmesta maailmanlistan top 10 -pelaajasta, jotka sivuuttivat tämän viikon huipputurnauksen: väliviikon pitävät hänen ohellaan myös Patrick Cantlay ja Tiger Woods, edellinen tosin vamman vuoksi. Muita Meksikosta poisjääneitä ovat Justin Rose, Rickie Fowler, Jason Day ja Henrik Stenson.

Tätä voidaan pitää hieman yllättävänä, sillä rajoitetun ”fieldin” kilpailussa ei ole karsintaa, lisäksi jaossa on kunnon tukku maailmanlistan, FedEx Cupin ja olympiakarsinnan pisteitä. Mainituista Koepka, Fowler, Rose ja Stenson eivät ole aiemmissa Meksikon kisoissa saavuttaneet mainittavaa menestystä, millä on varmasti osasyynsä sivuuttamiseen. Day puolestaan ei ole koskaan edes pelannut kyseisessä turnauksessa. Woods muun muassa kertoi Los Angelesin kisan jälkeen pelinsä olevan hieman sivuraiteilla, lisäksi korkeassa ilmanalassa pelattavat turnaukset eivät kuulu hänen suosikkeihinsa.

Myös Meksikon kisan aikataulu tuo omat haasteensa. Genesis Openissa oli yhdeksän pelaajaa OWGR-listan top 10:stä ollen tällä mittapuulla tasokkain PGA Tourin ”runkosarjan” kilpailu sitten vuoden 2007. Mukana olleista moni pelaa seuraavan kerran mieluummin Floridassa (Honda Classic ja Arnold Palmer Invitational) ennen samassa osavaltiossa käytävää, viidenneksi majoriksikin kutsuttua The Playersiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)