11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

USA:lla kokenut joukkue Solheim Cupissa

Sherri Steinhauer (vas.) ja joukkueessa pelaava Julie Inkster (oik.) toimivat Julie Inksterin apulaiskapteeneina Irlannissa © Getty Images

Sherri

USA:n joukkue lähtee selkeänä suosikkina syyskuun 23-25 päivinä Irlannissa pidettävään otteluun. Vuoden 2009 loppunumerot olivat USA:lle 16-12, yhteensä 11:sta ottelusarjasta Eurooppa on voittanut vain kolme, kaikki kotonaan.

Rosie Jonesin nimeämään tusinaan pääsi kymmenen pelaajaa rankingpisteiden perusteella. Maailmanlistan kolmonen Cristie Kerr on ennakkoon kovin tähti, Nabisco voittaja Stacy Lewis ainoa hallitseva major-voittaja. Muukin joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Joukkueen ja kisan historian vanhin pelaaja tulee olemaan 1960 syntynyt Julie Inkster. Hengenluonnissa isossa roolissa on varmasti pippurinen Christina Kim, joka muodosti 2009 ottelusarjassa toimivan duon Michelle Wien kanssa.

Stacy

Muut pelaajat ovat Morgan Pressel, Angela Stanford, Paula Creamer, Brittany Lincicome, Brittany Lang, sekä kapteenin valintoina Vicky Hurst ja ensimmäistä kauttaan LPGA Tourilla pelaava Ryann O’Toole.

”Tämä on upeaa. Halusin varmistaa paikkani suoraan pisteillä ja onnistuin. Solheim Cup oli selkeä loppukauden maali ja odotan jo kisaa suurella mielenkiinnolla”, totesi Stacy Lewis joukkueen nimeämisen yhteydessä.

Euroopan joukkueeseen ovat paikkansa jo varmistaneet jo LET:n pisteiden kautta Melissa Reid, Laura Davies, Suzann Pettersen ja ensikertalaisena Hollannin Christel Boeljon. Neljä pelaajaa tulee World Rankingin kautta, kapteeni Alison Nicholas nimeää llisäksi peräti neljä pelaajaa villeillä korteilla tulevana maanantaina.

Teemu Tyry

Solheim Cup

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje