USA nousi tasoihin Solheim Cupissa – luvassa kiehtova loppuhuipennus - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

USA nousi tasoihin Solheim Cupissa – luvassa kiehtova loppuhuipennus

Anne Van Dam (vas.) ja Suzann Pettersen iloitsevat reikävoittoa iltapäivän nelipallo-ottelussaan. Kuva: Getty Images

Hidas pelaaminen ilmensi pelitapahtumia myös toisena päivänä.

Euroopan ja USA:n joukkueet lähtevät kutkuttavasta 8–8-tasatilanteesta Solheim Cupin päätöspäivään. Skotlannin Gleneaglesissa pelattavaa haasteottelua on alusta alkaen ilmentänyt mielenkiintoiset käänteet, lauantain neljästä nelipallo-ottelusta kolmen edettyä aina 18. reiälle saakka.

Kotijoukkueen ainoan voittopisteen iltapäivällä toi kaksikko Georgia Hall-Celine Boutier. Kokonainen piste oli tarjolla myös Caroline Massonille ja Jodi Ewart Shadoffille, mutta ensin mainittu epäonnistui 18. reiällä alle kaksimetrisessä voittoputissaan.

Iltapäivän otteluita varjosti jälleen hidas eteneminen. Matsit joutuivat tarkkailun alle ensimmäisen yhdeksikön kestettyä jokaisen ottelun kohdalla peräti kolme tuntia.

Hitaan pelin taustalla olivat ainakin osittain vaativat olosuhteet, tuulen puhallettua lauantaina ajoittain myrskylukemissa. Se aiheutti muun muassa pallojen putoamista tiin päältä ja vaappumista viheriöillä. Tästä huolimatta sekä Euroopan Carlota Ciganda että USA:n Lizette Salas saivat viimeisessä ottelussa huomautuksen hitaasta pelistä 13. reiällä.

Salas kumppaninaan Danielle Kang ratkaisivat pelin edukseen 17. reiän birdiellään PGA Centenary -kentällä. Matsia oli käyty tässä vaiheessa viisi tuntia ja 35 minuuttia.

Aamupäivän nelinpeleissä molemmat yhdistelmät voittivat kaksi ottelua.

”Kova taistelupäivä. Kaksi ensimmäistä päivää ovat osoittaneet kuinka lähellä nämä joukkueet ovat toisiaan. Sunnuntain osalta momentum ratkaisee, kumpaan suuntaan vaaka kallistuu”, Euroopan joukkueen kapteeni Catriona Matthew sanoi.

Sunnuntaina kello 13.40 Suomen aikaa käynnistyvissä kaksinpeleissä on jaossa 12 pistettä, joten kaikki on tässä vaiheessa enemmän kuin auki. USA tarvitsee puolustavana mestarina kuusi pistettä pitääkseen Solheim Cupin itsellään myös seuraavat kaksi vuotta. Euroopalta vaaditaan haasteottelun voittoon puoli pistettä enemmän.

Sunnuntain kaksinpelit:

Danielle Kang vs. Carlota Ciganda
Nelly Korda vs. Caroline Hedwall
Lexi Thompson vs. Georgia Hall
Annie Park vs. Celine Boutier
Angel Yin vs. Azahara Munoz
Megan Khang vs. Charley Hull
Lizette Salas vs. Anne Van Dam
Jessica Korda vs. Caroline Masson
Brittany Altomare vs. Jodi Ewart Shadoff
Marina Alex vs. Suzann Pettersen
Ally McDonald vs. Bronte Law
Morgan Pressel vs. Anna Nordqvist

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje