18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

US Openissa japanilaiskomento

Mika Miyazato johtaa US Women's Openia 36 reiän jälkeen. © Getty Images

Colorado Springsissä pelattava naisten Yhdysvaltain avoin mestaruusturnaus keskeytyi iltapäivällä paikallista aikaa hankalan sään vuoksi. Tässä vaiheessa vain 19 pelaajaa oli ehtinyt aloittaa päivän varsinaisen kierroksen. Kisaa on tarkoitus jatkaa sunnuntai-aamuna klo 6.45 ryhmillä, jotka tulevat pysymään muuttumattomina turnauksen loppuun saakka.

Kisan kärjessä on Mika Miyazato, joka pelasi toisella kierroksella tuloksen 67. Tilanteessa -5 oleva japanilainen esiintyy US Women’s Openissa kolmatta kertaa parhaan sijoituksen (57:s) ollessa vuodelta 2009. Hyvävireinen Mika Miyazato on yksi niistä neljästä pelaajasta, jotka ovat sijoittuneet kauden kahdessa aikaisemmassa major-turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon.

Japanilaisten kaksoisjohdon Colorado Springsissä varmistaa Ai Miyazato, joka on lyönnin Mikaa jäljessä. Vaikka kaksikko on kotoisin Okinawasta, he eivät ole sukua keskenään.

Jo lapsesta saakka toisensa tunteneet pelaajat ovat innoissaan saadessaan pelata sunnuntaina saman major-turnauksen johtopallossa.

”On aina hauskaa pelata hänen kanssaan, mutta odotan sitä erityisesti juuri tässä kilpailussa”, Ai Miyazato sanoi.

US Women’s Openin johtopallon kolmantena lenkkinä starttaa Etelä-Korean I.K. Kim, joka on tilanteessa kolme alle. Päivän toiseksi ja kolmanneksi viimeisessä ryhmässä on ainoastaan yhdysvaltalaisia pelaajia. Neljättä sijaa jakavien Stacy Lewisin (-1) ja Ryann O’Toolen (-1) seuraksi sunnuntai-aamun lähtöön liittyy myös Lizette Salas (par).

Kotiyleisö odottaa myös Salasin kanssa kuudetta sijaa jakavilta Paula Creamerilta, Angela Stanfordilta ja Wendy Wardilta vielä nousua turnauksen voittotaisteluun.

Broadmoorin East Course on osoittautunut kahden kierroksen aikana pelaajille todelliseksi testiksi, sillä toistaiseksi vain viisi pelaajaa on alle parin. Kilpailun cut-rajaksi muodostui +7, jonka mm. Michelle Wie selvitti pitkän birdieputtinsa ansiosta viimeisellä reiällä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje