[24][26]

Ursula Wikströmillä huippupäivä Irlannin avoimissa

Ursula Wikströmin otteissa oli torstaina ruutia. Kuva: Tristan Jones/LET

Wikström kirjasi torstain kierroksella seitsemän birdieä.

Ursula Wikström esitti Women’s Irish Openin ensimmäisellä kierroksella kauden parasta peliään. Hän täräytti Ladies European Tourin ohjelmaan kuuluvassa kilpailussa tuloksen 68 (-5), ja on jaetulla kärkipaikalla, kun muutamilla ryhmillä on kierros vielä kesken.

Wikström oli terävänä heti kierroksen alussa. Hän käynnisti urakkansa kahdella birdiellä, ja oli 12 reiän jälkeen jo tilanteessa -6. Kentän viimeinen kolmannes sujui yksi yli, ja kisaa yksinkin johtanut Wikström sai kaksi muuta pelaajaa rinnalleen.

”Putti upposi tänään ja lyönnit olivat riittävän hyviä. Oli myös helpon tuntuista pelata, kun ei ollut myrskytuulta ja tuisketta”, Wikström sanoi viitaten parin  edellisen kilpailun kokemuksiin.

Vantaalainen otti kesäkuussa Tshekin kilpailussa kauden ensimmäisen top 10 -sijoituksen, mutta muuten on ollut hankalampaa. Carton Housen O’ Meara -kentällä Wikström pelasi pariin suhteutettuna vuoden tähän asti kovimman avauskierroksensa.

Wikströmin kanssa samassa -5-tuloksessa ovat Italian Alessandra Fanali ja Espanjan Luna Sobron Galmes (16 reikää).

Muiden suomalaisten tulokset uhkaavat jäädä plussan puolelle. Noora Komulainen (+1) ja Tiia Koivisto (+1/15 reikää) jakavat 61. sijaa. Emily Penttilä (+2), Elina Nummenpää (+2), Sanna Nuutinen (+4/17 reikää) sekä Linda Osala (+5) eivät mahdu 80 parhaan joukkoon.