Ursula Wikström luottaa Eurooppaan Solheim Cupissa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Ursula Wikström luottaa Eurooppaan Solheim Cupissa

Kapteeni Catriona Matthews (alh. kesk.) luotsaa Euroopan 12 pelaajan ryhmää Skotlannin Gleneaglesissa. Kuva Getty Images.

Eurooppa on ollut Skotlannin maaperällä tähän asti voittamaton.

Järjestyksessään kuudestoista Euroopan ja Yhdysvaltojen välinen naisten reikäpeliottelu, Solheim Cup, alkaa ensi perjantaina Skotlannissa. Pelipaikkana on Gleneaglesin komea PGA Centenary, kenttä joka tunnetaan erityisesti vuoden 2014 Ryder Cup -areenana.

”Hieno, hyvä kenttä, jossa lyöntimitasta tulee olemaan paljon hyötyä. Sopii hyvin reikäpeliin”, sanoo Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa vieraillut Suomen naisten ykköspelaaja Ursula Wikström.

Hän pelasi samalla kentällä viime vuonna European Golf Team Championship -joukkuekilpailussa Noora Komulaisen parina.

Ottelu käynnistyy perjantaina aamupäivällä neljällä foursome-ottelulla. Iltapäivällä ovat vuorossa nelipallo-ottelut. Lauantaina mennään samoilla pelimuodoilla, mutta päinvastaisessa järjestyksessä. Kohtaaminen huipentuu sunnuntaina kahteentoista kaksinpeliotteluun.

Paperilla kaksi edellistä Solheim Cupia voittanut Yhdysvallat on selvä suosikki. Sillä on marssittaa Skotlantiin viisi naista maailmanlistan 20 parhaan joukosta. Ryhmän etukäteen vahvimpia nimiä ovat maailmanlistan kolmonen Lexi Thompson, Kordan kovat sisarukset Nelly ja Jessica, vuoden 2017 Women’s PGA Championshipin voittaja Danielle Kang sekä vahvassa vireessä loppukaudella ollut Lizette Salas.

Viidestätoista pelatussa Solheim Cupissa vierasjoukkue on yltänyt voittoon vain neljästi.

Yhdysvallat koki pienen viime hetken takaiskun entisen maailmanlistan ykkösen Stacy Lewisin jouduttua vetäytymään pelaavasta kokoonpanosta selkävaivojensa takia. Lewisin korvaa joukkueessa melko tuntematon mutta hyvän kauden pelannut Ally McDonald.

Euroopan tusina on sekoitus uuden sukupolven eurooppalaislupauksia ja jo hieman kokeneempia pelaajia.

”Caroline Hedwallilla on järjetön Solheim Cup -rekordi (8 voittoa, 4 tappiota, 1 tasapeli). Molemmat espanjalaiset ovat pelanneet hyvän kauden ja pitkälyöntinen Anne van Dam on fiilispelaaja, joka tulee varmasti syttymään reikäpeleihin”, Wikström arvioi Euroopan joukkuetta.

Eurooppalaisista maailmanlistan 20 joukkoon mahtuu ainoastaan Espanjan Carlota Ciganda, mutta nuoret englantilaiset Bronte Law, Charlie Hull ja Georgia Hall kipuavat jo määrätietoisesti rankingin portaita ylöspäin.

Melkoinen yllätysvalinta Euroopan joukkueeseen oli kapteeni Catriona Matthewsilta villin kortin saanut Norjan 38-vuotias Suzann Pettersen. Kaksinkertaisen major-voittajan meriitit toki tiedetään, mutta Pettersen on pelannut marraskuusta 2017 lähtien ainoastaan kaksi kilpailua saatuaan lapsen viime vuoden elokuussa. Maailmanlistalla Pettersen on pudonnut peräti sijalle 665.

Jos Yhdysvaltain pelaajamateriaali onkin etukäteen vahvempi, Euroopalla on puolellaan kotikenttäetu. Viidessätoista pelatussa Solheim Cupissa vierasjoukkue on yltänyt voittoon vain neljä kertaa, Yhdysvallat kolmesti ja Eurooppa kerran.

Skotlannin maaperällä ottelu pelataan nyt kolmatta kertaa. Eurooppa on vienyt nimiinsä molemmat aiemmat kohtaamiset, vuonna 2000 Loch Lomondissa ja vuonna 1992 Dalmahoy Country Clubilla.

Ursula Wikström tuntee hyvin monta Euroopan joukkueen pelaajaa ja luottaa vanhan mantereen voimaan.

”Eurooppa on tänä vuonna niin kova, että kyllä se vie voiton”, Wikström ennakoi.

Kuuntele alta koko Kisaviikko-podcast. Lähetyksessä mukana myös Golf GameBookin Emilia Ottelan puhelinhaastattelu. Ottela on osa kolmen golfhullun suomalaisnaisen ryhmää, joka päätti lähteä katsomaan Solheim Cupia paikan päälle Skotlantiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)