21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Masters

"Tuloksen olisi kuulunut olla -4:n paikkeilla", Tyrrell Hatton pisti tuloksensa hitaan ryhmän ja munattomien toimitsijoiden piikkiin

Pitkä odottaminen oli Tyrrell Hattonille myrkkyä. Kuva: Getty Images

Golfkenttien kuumakalle poltti perjantaina päreensä Augustassa.

Tyrrell Hatton tunnetaan kilpakentillä helposti malttinsa menettävänä tyyppinä. Perjantaina hän tuskaantui Augustassa hitaasti edenneeseen peliryhmään, ja syytti tähän liittyen kisakoneistoa siitä, ettei ole turnauksen kärkipäässä.

Mastersin puolivälissä 24. sijaa jakava Hatton (+2) hermostui, kun edellä mennyttä Patrick Reedin, Sungjae Imin ja Kurt Kitayaman muodostamaa ryhmää ei laitettu ajoissa syyniin lähes viiden tunnin mittaiseksi venyneellä toisella kierroksella.

”Todella heikko suoritus toimitsijoilta. Kesti 32 reikää ennen kuin he ottivat ryhmän aikatarkkailuun. Eilen ryhmä jäi 1,5 väylää jälkeen edellä menevistä (Bubba Watson, Nicolai Højgaard ja Adam Schenk) ja tänään homma meni ihan brutaaliksi.”

”Heitä (edellä mennyttä ryhmää) ei tietysti haitannut, kun ei tarvinnut odottaa edessä ketään. Me sen sijaan seisoimme tiillä ja väylillä. Oli todella vaikea pitää omasta rytmistä kiinni”, kaksi ensimmäistä kierrosta Keegan Bradleyn ja Matthieu Pavonin kanssa pelannut Hatton jyrisi.

Ymmärrän, että jos jollain tiukalla väylällä vähän jää tahdista, mutta kun se oli tätä samaa jokaisella reiällä.

Englantilainen kertoi huomauttaneensa asiasta kilpailun toimitsijaa toisen kierroksen kahdeksannella reiällä.

”Me seisoimme kahdeksannella väylällä odottamassa toisia lyöntejä, kun he pyörivät edessä. Samanaikaisesti heidän edellään pelannut ryhmä löi jo avauksiaan 10. väylän tiillä.”

”Täällä on pieni kilpailijamäärä (89 pelaajaa). Silloin ei tällaista pitäisi voida päästä syntymään. Ymmärrän, että jos jollain tiukalla väylällä vähän jää tahdista, mutta kun se oli tätä samaa jokaisella reiällä. Se on turhauttavaa.”

Hidas ryhmä asetettiin lopulta aikatarkkailuun 13. reiällä.

Hatton palasi perjantaina jatkamaan kesken jäänyttä avauskierrosta 15. reiältä tilanteessa -3. Hän pelasi lopun kolme yli eli tulokseksi muodostui 72 (par). Toisen kierroksen tuloksella 74 hän varmisti jatkopaikan Mastersissa neljännen kerran peräkkäin.

”Ensimmäinen kierros oli luultavasti yksi parhaista, jonka olen pelannut täällä. Tuloksen olisi kuulunut olla -4:n paikkeilla.”

Hattonin ryhmän muista jäsenistä Ranskan Matthieu Pavon (-1) oli kolmikon kunkku jakaen kahdeksatta sijaa. USA:n Keegan Bradley (+5) on sijalla T44.

Nykyään LIV-kiertueella pelaava Hatton liittyy lauantain kierroksella Tiger Woodsin (+1) seuraan. 

Lue seuraavaksi: Tiger Woods ennätysten kimpussa – joukko voittajasuosikkeja lähti Mastersissa laulukuoroon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)