[11][17]
Asian Tour - Kilpagolf

Turusta Tourille!

Kalle on virallisesti Tourin mies.

Turun Aura Golfista uransa 90-luvulla aloittaneet Kalle Samooja ja Joonas Granberg loistivat läpi kaksi viikkoisen urakkansa Thaimaassa käydyissä Asian Tourin karsinnoissa. Neljän kierroksen esikarsinta sujui kunnialla, jonka jälkeen edessä oli kuumottava ja kovatasoinen finaalikarsinta. Pitkään yhdessä pelanneet ja harjoitelleet turkulaiset loistivat kylmähermoisuudellaan nostaen itseään tulosluettelossa päivä toisensa jälkeen. Virallisten tuloksien odottaessa vielä valmistumistaan faktaa on kuitenkin turkulaisten sijoittuminen kilpailussa kevyesti 40 parhaan joukkoon. Lopulliset sijoitukset ovat noin sijan 15 hujakoilla. Kalle Samoojan urakka ammattilaisena lähti satumaisesti liikkeelle. Liian usein nuori ammattilainen joutuu hakea paikkaansa Nordic Leaguen ja CT:n kautta pääkiertueelle. Samooja laittoi kuitenkin heti ensimmäisessä kisassaan itsensä pääkiertueelle. Joonas Granberg on kiertänyt ammattilaiskenttiä jo vuodesta 2007. 24-vuotias turkulainen on urallaan voittanut ja menestynyt Suomessa erittäin kovalla prosentilla. CT:n kautta läpimurto European Tourille jäi kuitenkin tekemättä hyvästä jatkoonpääsyprosentista huolimatta. Asian Tour on maailman kolmanneksi rahakkain golfkiertue. Karsinnoista saadulla kortilla ei pääse mukaan suurimpiin kilpailuihin, jotka käydään yhteiskilpailuina ET:n kanssa. Muutamat hyvät sijoitukset alkukaudesta antaisivat kuitenkin hyvän mahdollisuuden näyttöpaikkaan myös maailmantähtien keskellä. Jaakko Mäkitalo pelasi viimeisen kierroksensa tulokseen 68 (-4). Kolmannella kierroksella itsensä ahdinkoon pelannut Mäkitalo jäi kuitenkin harmittavasti lyönnin täydestä pelioikeudesta. 175 pelaajan joukossa sijoitus oli lopulta 43:s. Turkulaisten lausunnot ovat luvassa ansaittujen juhlallisuuksien jälkeen. Kalle Samooja 73,68,68,69: -10 t.16 Joonas Granberg 71,69,68,70: -10 t.16 Jaakko Mäkitalo 70,69,76, 68: -5 t.43 Nikke Tyry