14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour Latinoamerica

Toni Hakula teki lajihistoriaa: iski kolme eaglea perättäisillä rei’illä!

Toni Hakulan kolmen perättäisen eaglen kimara voi olla huippugolfissa ainutlaatuinen.

Huippukierros on nostamassa Hakulan PGA Tour Latinoamerica -kiertueen Chilen osakilpailun voittotaisteluun.

Toni Hakula on tehnyt huippugolfin historiaa käynnissä olevassa PGA Tour Latinoamerica -kiertueen Abierto de Chilen osakilpailussa. Hakula iski kilpailun toisella kierroksella uskomattomasti kolme perättäistä eaglea peräkkäisillä par 5 -rei’illä.

Kymmenenneltä reiältä lauantain kierrokselleen lähtenyt Hakula avasi eagle-tilinsä Club de Golf Mapocho -kentän 18. reiältä ja jatkoi hurjaa tahtia myös rei’illä 1 ja 2. Toiselle kierrokselle sijalta 19 lähtenyt Hakula oli yksitoista reikää pelattuaan kierrostaan jo seitsemän alle ja noussut kilpailun jaetulle johtopaikalle.

Golfpisteen toimituksen tiedossa ei ole, että kukaan olisi pystynyt golfin pääkiertueilla kolmeen perättäiseen eagleen ennen Hakulaa.

Bogit rei’illä 3 ja 5 pudottivat Hakulan kärjestä, mutta erinomainen toinen kierros on nostamassa hänet mukaan kilpailun voittokamppailuun. Hakulan toinen kierros on vielä kesken.

Golfpisteen toimituksen tiedossa ei ole, että kukaan olisi pystynyt golfin pääkiertueilla kolmeen perättäiseen eagleen ennen Hakulaa. Lajin historiassa suoritus tuskin on sentään ainutlaatuinen, mutta ennätystä sivuava se saattaa jo hyvinkin olla.

Phil Mickelson oli lähellä tehdä kolme perättäistä eaglea vuoden 2010 Mastersin kolmannelle kierroksella. Tehtyään ensimmäisen eaglensa reiällä 13 Mickelson löi 14. reiällä wedgellä lähestymislyöntinsä sisään. Väylältä lyöty wedge oli lähellä upota eaglen arvoisesti myös Augustan sisääntulon jälkimmäisellä par-viitosella, reiällä 15, pallon pysähtyessä lopulta aivan reiän tuntumaan.

Suomalaiset ovat kunnostautuneet eagle-ennätyksissä ennenkin. Mikko Ilonen teki vuonna 2003 European Tourin Canarias Open de Españan osakilpailussa samalla kierroksella neljä eaglea, mikä sivuaa edelleen kiertueen ennätystä.

PGA Tour Latinoamerica on Yhdysvaltain PGA Tourin satelliittikiertue ja Toni Hakulan pääkiertue. Hakula hakee Latinoamerican kautta pelioikeutta PGA Tourin haastajakiertue Web.com Tourille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje