[13][17]

Tiia Koiviston vaikea jakso päättyi Sveitsissä kovaan sijoitukseen

Tiia Koivisto pelasi pitkästä aikaa vahvan kilpailun. Kuva: Tristan Jones/LET

Kärkisijoilla ollut Emily Penttilä joutui antamaan sunnuntaina periksi, ja mahtui niukasti 20 parhaan joukkoon.

Tiia Koivisto (-6) esitti loistavan loppukirin Sveitsissä käydyn LET-turnauksen kolmannella kierroksella. Hän pelasi Swiss Ladies Openissa sunnuntaina tuloksen 66, ja nousi sijalta 34 jaetulle kymmenennelle tilalle.

Koivisto oli kierrostaan yhden alle, kunnes hän tykitti seitsemän viimeisen reiän aikana neljä birdieä. Päätöspäivän peli sujui mäntsäläläiseltä kauttaaltaan tasapainoisesti, eikä hänelle kirjattu ainuttakaan bogia.

”Stediä (vakaata) pallonlyömistä koko kisa, ja tällä kertaa ei tullut juuri hävittyä putin kanssa. Meinasi mennä tunteisiin, kun taas kävi huono draw. Pelattiin iltapäivällä viimeiset 10 reikää todella kovassa tuulessa. Satoi jotain hiekkaa, ja meni valkoset kamat ihan törkyiseksi. Onnistuin tänään kääntämään ärsytyksen positiiviseksi energiaksi”, Koivisto sanoi.

Golfpark Holzhäusernin kentällä pelattu kilpailu päätti Koiviston nihkeän jakson Ladies European Tourilla. Hän saapui Sveitsiin allaan neljä peräkkäistä karsiutumista, ja kauden kymmenestä kisasta vain kolmessa tie oli vienyt jatkokierroksille. Top 10 -sijoitus oli Koivistolla seitsemäs LET-kiertueella.

Emily Penttilä (-5) oli kahden kierroksen jälkeen neljäntenä, mutta pelissä ei ollut sunnuntaina edellispäivän kaltaista otetta. Tulos 72 pudotti Penttilän sijalla T19.

Kolmas jatkoon edennyt suomalainen, Elina Nummenpää (+5) jakoi 57. sijan. Linda Osala karsiutui. Pariisin olympiakarsinnan selvittäneet Ursula Wikström ja Noora Komulainen sekä Sanna Nuutinen eivät olleet mukana Sveitsin turnauksessa.

Swiss Ladies Openin paremmuus ratkaistiin playoffissa Englannin Alice Hewsonin ja Intian Tvesa Malikin (-11) kesken. Hewson teki ensimmäisellä uusintareiällä birdien, ja se oli Malikille liikaa. Irlannin Lauren Walsh ja Espanjan Fatima Fernandez Cano (-10) jäivät lyönnin päähän uusinnasta.

Voitto oli Hewsonin toinen LET-kiertueella. Ensimmäinen tuli yli neljä vuotta sitten Etelä-Afrikassa.

Lue seuraavaksi: Suomalaisilla hieno panos Tshekin turnauksessa – Wikström sinetöi paikkansa olympialaisiin