18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tigerin draivi kateissa

Tiger Woodsille jäi torstain esityksestään iso tahra korvien väliin nimenomaan avausten osalta © Getty Images

Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei vihreää takkia kannata asetella vielä kenenkään harteille. Silti torstain peliesitykset ennakkosuosikkien osalta kertoivat jo paljon.

Tiger Woods (72) 6/14 oli kisan toiseksi heikoin väyläosumissa. Avaukset olivat väliin niin villejä, että paketin kasaan parsiminen kolmelle viimeiselle vaatii osaamista. Kierroksen jälkeen hän suuntasi odotetusti rangelle. Tulos 72 oli kokonaisesitykseen nähden varsin hyvä.

”Tiedän miten tätä kenttää pitää pelata.Löin muutamia heikkoja suorituksia, silti pysyin hyvin pelisuunnitelmassa ja keskittyneenä. Kierroksesta jäi positiivisiakin tuntemuksia”, Woods kiteytti tunnelmansa.

Phil Mickelson (74) 8/18 oli häntäpäässä viheriöosumissa. Ongelmat lähtivät hänelläkin heikoista draiveista. Kahdeksan viimeistä reikää hän taisteli tulokseen kaksi alle ja antoi merkin taistelutahdostaan. Vasuri on kuitenkin selkeästi selkä seinää vasten. Perjantaina pitäisi tapahtua, mikäli seitsemän lyönnin ero kärkeen kasvaa, ovat mahdollisuudet voittoon enää pienet.

”Viheriöt ovat pehmeitä ja se auttaa olemaan aggressiivisempi lähestymissä”, Mickelson tietää 19 aiemman Mastersin kokemuksella. Torstaina peli oli hänen osaltaan sellaista puuroa ilman kuumia lähestymisiä, että perjantaina pitäisi todellakin tapahtua erilaisia asioita. Kuten saada tulikuumia lähestymisiä lipullle

Rory McIloryn (71) esitys kulki laidasta toiseen. Avausväylän tupla sotki pasmoja,nuorukainen joutui puolustuskannalle, mutta kahden viimeisen reiän birkut nostivat hänet tulokseen 71. Woodsin tavoin väyläosumia oli vain kuusi. McIlroy puhui ennen kisaa rentouden merkityksestä. Sitä ei ollut juuri nähtävissä, jännittyneisyys paistoi läpi.

Tilastot puhuvat Lee Westwoodin puolesta

Lee

Lee Westwoodin kirittämän vuoden 2000 voittaja Vijay Singh rakensi kierrostuloksen 71 &copy Getty Images

Lee Westwoodin (67) peli oli huipuista aivan omalla tasollaan. Englantilainen missasi vain kaksi väylää 12/14, birdietä hän pääsi puttaamaan 16 kertaa. Woodsilla ja McIlroylla vastaava määrä oli 12, Mickelsonilla kahdeksan.

Westwood ei kierroksen jälkeen salailllut tyytyväisyyttään esitykseensä.

”Pelasin erinomaisesti, löin paljon väyliä, viheriöitä ja pääsin hyvistä paikoista upottamaan putteja. Koko vuosi on tuntunut pelin osalta hyvältä”, kaudella 2010 kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtanut Westwood kertoi. Tuolloin hän jäi viimeisenä päivänä Phil Mickelsonin jyräämäksi.

Westwood on sijoittunut yhdeksässä viimeisessä majorissaan viidesti toiseksi tai kolmanneksi.Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, takaa-ajajilla voi olla ihmettelemistä. Westwoodin akilleen kantapää, valju puttipeli ratkaisuhetkillä on luonnollisesti iso kysymysmerkki.

Kun suosikeilta lasketaan Mastersin viimeiset yhdeksän kierrosta, ovat Lee Westwood ja Tiger Woods omilla luvuillaan. Westy on pelannut vuosina 2010-2012 vain yhden kierroksen yli parin.

Westwoodin saldo on 23 alle parin, Woodsin (-22) lyönnin heikompi. Phil Mickelson (-15) on selkeästi takana, samoin Charl Schwartzel (-12). Luke Donaldila (-2) ja Rory McIlroylla (+3) on yhden karsiutumisen vuoksi otettu mukaan vain seitsemän kierrosta. Kun tähän ynnätään mukaan Westwoodin selkeä johto muihin suosikkeihin, on pöytä katettu hänelle viikonloppua varten.

Toinen päivä muuttaa totutusti vielä paljon tuloslistan kärkeä. Aiemmissa kolmessa Mastersissaan karsiutunut Louis Oosthuizen (68) omaa pelin ja kokemuksen jolla hän voi olla kova luu myös sunnuntaina. Potentiaalisten voittajien lista on pitkä.

Keegan

Keegan Bradley on saanut Phil MIckelsonilta nuotit Augustan kentän kesyttämiseen. Kuva harjoituspäivältä &copy Getty Images

Henkilökohtaisesti nostaisin tästä asetelmasta esille Westwoodin pahimmiksi uhkaajiks Woodsin ja Mickelsonin lisäksii Oosthuizenin, Keegan Bradleyn ja Jason Dufnerin. Woodsin ja Mickelsonin osalta perjantai on hyvinkin ratkaiseva päivä.Paineensietokyky on totisesti koetuksella.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)