11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Tiger jää pois Openista

Tiger Woods irvisteli yhdeksän reiän ajan Playersissa. PGA Championshipiin on aikaa reilu kuukausi © Getty Images

Tiger

Uransa 15:tta majoria kesäkuusta 2008 metsästäneen Tiger Woodsin vaikeudet jatkuvat. Mastersissa uudelleen loukkaantunut polvi on päähuolenaihe. Mestari kokeili pelaamista Players Championshipissa. Oltuaan yhdeksän reiän jälkeen kuusi yli hän keskeytti.

”Playersiin osallistuminen oli virhe. Olen kovin pahoillani siitä, että en pääse Openiin ja olen tämän ilmoittanut myös kisan järjestäjille. Lääkärini ovat suositellleet lepoa ja nyt haluan saada itseni täyteen kuntoon ennen kentille palaamista”, Woods viestitti nettisivuillaan.

Edellisestä major-voitosta on siis aikaa jo yli kolme vuotta. Woodsin uran ”piikeistä” näyttävin ajoittui alkukesästä 1999 vuoden 2001 Mastersiin. Hän voitti kahdeksasta majorista viisi joista neljä peräkkäin ja oli kerran kolmas, viides sekä kymmenes.

Tigerin poissaolosta johtuen ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin Openin suosikkien listan kärkipään ovat miehittäneet eurooppalaispelaajat. Rory McIlroy, Lee Westwood, Luke Donald ja Martin Kaymer ovat vedonlyöntitoimistojen listalla ennen ensimmäistä USA:n pelaajaa, Openissa erittäin vaisusti esiintynyttä Phil Mickelsonia. Vasuri hakee monien muiden huippujen tavoin tuntumaa links-kenttään viikonloppuna Scottish Openissa.

Legendat taas yhdessä

Gary

Etelä-Afrikan kautta aikojen suurin pelaaja Gary Player saa huhtikuussa odotetun kunniatehtävän Augustassa. Hän tulee Arnold Palmerin ja Jack Nicklauksen rinnalle Mastersin Honorary Starteriksi. Torstaiaamun draivi on näyttävin viikon ohjelmanumeroista, mutta paljon muutakin virallista ja epävirallista ohjelmaa on luvassa.

Player voitti Mastersin kolmasti vuosina 1961,1964 ja 1978 jolloin hän oli jo 42-vuotias. Player on voittanut urallaan enemmän yksittäisiä ammattilaiskilpailuja kuin kukaan muu päätoureilla pelanneista, yhteensä 153 vuosien 1955-1997 välillä.

Kun Masters 2012 käynnistyy, kunniastartterien keski-ikä on yli 77 vuotta. Nicklaus (72-v) on nuorin, ainoana kolmikosta edelleen silloin tällöin kilpaileva Player (76-v) keskimmäinen ja yleisön suurin suosikki Arnold Palmer (82-v) vanhin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje