24.11.–1.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Yliopistogolf

Tia Teinikedolle toinen voitto jenkkien kovassa yliopistosarjassa

Tia Teiniketo nousi voittoon tekemällä koulunsa kierrosennätyksen päätöspäivänä.

University of Alabama at Birminghamissa opiskeleva Tia Teiniketo otti college-golf uransa toisen voiton 19.–21.10. pelatussa Callaway Gardens Invite -kilpailussa. Teinikedon opinahjo kilpailee NCAA:n ykkösdivisioonassa, jossa taso on kova.

Teiniketo pelasi teki kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa yhteistuloksen -6 (70- 71-66).

Voitto irtosi lyönnin erolla Mercer Universityn Tracy Rodrigueziin. Viimeiselle kierrokselle suomalainen lähti kahden lyönnin takaa-ajoasemasta, mutta nousi kärkeen tekemällä ensimmäisen 12 reiän aikana 6 birdieä. Huippukierroksen ainoa bogey syntyi 16. reiälle ja päätösväylälle tultaessa Teiniketo johti kilpailua lyönnillä.

”Viimeinen reikä meni jännäksi, kun oikealle kääntyvällä dogleg par 4:llä avaukseni meni oikealle metsään. Jouduin chippaamaan pallon sieltä pois ja kolmas lyönti lähti 85 metrin päästä lipusta vesiesteen yli. Pallo jäi 2 metrin päähän lipusta ja par-putti kiepsahti onnekkaasti reiän alareunasta kuppiin”, Teiniketo kertoo.

University of Alabama at Birmingham sijoittui kilpailussa kuudenneksi. Päätösväylän kova tulos, 66 (-5) oli myös hänen yliopistonsa uusi 18 reiän kierrosennätyksen. Viime syksyltä Teinikedolla on halussaan myös UAB:n 36:n (135) ja 54:n (204) reiän ennätykset.

Teinikedon yliopistogolfin piti olla paketissa jo viime keväänä, mutta kevään kisojen peruuntumisen vuoksi pelaajille myönnettiin heidän niin halutessaan yksi ylimääräinen edustusvuosi.

UAB:n valmentaja Ryan Ashburn pyysi Teiniketoa jäämään lisävuodeksi opiskelemaan ja edustamaan koulunsa joukkuetta. Suomalainen päätti jäädä, vaikka se tarkoitti sitä, ettei hän pystynyt tulemaan kesäksi Suomeen, koska maahantulosta syksyllä ei ollut varmuutta. Koululle ratkaisu oli erinomainen, sillä voittonsa lisäksi Teiniketo nappasi pelaamissaan kisoissa sijoitukset T8, T2 ja T26.

Kesän Teiniketo vietti tuttavaperheen luona Chattanoogassa Tennesseessä. Hän valmistui keväällä bachelor degreellä Business management -koulutusohjelmasta. Kuluvana vuonna Teiniketo suorittaa bachelor degreen Marketing managementistä. Pelit yliopistosarjassa jatkuvat vasta helmikuussa.

Tulokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje