18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Thompson teki historiaa

Lexi Thompsonin oli vaikeaa pitää tunteensa kurissa matkallaan kohti viimeistä reikää. © Getty Images

Lexi Thompsonista tuli sunnuntaina LPGA:n nuorin turnausvoittaja kiertueen 61-vuotisessa historiassa. 16-vuotias Thompson valloitti Alabamassa pelatun Navistar LPGA Classicin suvereenisti ennen Tiffany Johia. Hän päätyi 72 reiän turnauksessa yhteistulokseen -17.

Aikaisempaa ennätystä piti hallussaan Marlene Hagge, joka ehti pysytellä tilaston kärjessä lähes 60 vuotta. 18-vuotias Hagge voitti vuonna 1952 yhden kierroksen kilpailuna pelatun Sarasota Openin. Useamman kuin yhden kierroksen kilpailun entinen ennätys oli Paula Creamerillä, joka muutamia kuukausia ennen 19. syntymäpäiväänsä voitti Sybase Classicin vuonna 2005.

Thompson on jo tottunut ennätystentekijä, sillä hän pääsi karsinnoista US Women’s Openiin kautta aikain nuorimpana pelaajana vuonna 2007. Tuolloin Thompson oli vain 12-vuotias. Samana vuonna hän voitti Westerfield Junior PGA Championshipin – tämänkin turnauksen ”ikäennätystä” yhä hallussaan pitäen.

Golf on isossa roolissa Thompsonin perheessä. Lexin veljistä 28-vuotias Nicholas pelasi kolme edellistä kautta PGA Tourilla, mutta hakee nyt uralleen uutta vauhtia Nationwide Tourilta. 18-vuotias Curtis kuuluu puolestaan Lousiana State Universityn yliopistojoukkueeseen. Lexi Thompson caddiena Navistar LPGA Classicissa toimi tytön isä Scott.

Tiffany

Tiffany Johin musiikkivideo on saanut mukavasti huomiota You Tubessa. &copy Getty Images

”Isäni rauhoitti minua oikealla hetkellä. Oli aivan mahtava kokemus kävellä hänen vierellään viimeisellä reiällä, kun yleisö hurrasi. En istuisi tässä ilman isän apua, mutta tietysti äitikin saa kunniansa”, ikionnellinen Thompson sanoi lehdistötilaisuudessa.

Thompson pelasi Prattvillen turnauksen päätöskierroksella kuin kokenut tekijä. Edes peräkkäiset bogit 11. ja 12. reiällä eivät saaneet hänen otettaan herpaantumaan. Birdiet sisääntulon lopussa (16 ja 17) toimivat enää sinettinä murskavoitolle, ilman niitäkään varmaotteisella Thompsonilla ei olisi sunnuntaina ollut hädän päivää.

Viisi lyöntiä Thompsonille hävinneelle Tiffany Johille päivä oli mieluinen: kakkostila on hänen paras saavutuksensa LPGA-kiertueella. Joh on tullut viime aikoina golftaitojensa ohella tunnetuksi myös osaavana laulajana. Tiistaina You Tubessa julkaistua Johin musiikkivideota on käyty katsomassa jo n. 36 000 kertaa.

Marko Kuivasaari

Tiffany Johin musiikkivideo You Tubessa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje