Taifuuni typisti Asian Tourin päätöskilpailun 54 reiän mittaiseksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Taifuuni typisti Asian Tourin päätöskilpailun 54 reiän mittaiseksi

Janne Kaske on pelannut erittäin hyvän kauden ADT:lla. Kuva: Petri Timonen.

Peter Erofejeff, Janne Kaske ja Kalle Samooja ovat mukana Asian Tourin kauden viimeisessä kilpailussa Filippiineillä. Kilpailu on viimeinen mahdollisuus uusia työpaikka kiertueella ilman tammikuussa pelattavia karsintoja, joiden ilmoittautumislistalla jo komeilee kaikkien kolmen nimi.

Kiertueen johto ilmoitti keskiviikkona, että kisa käynnistyy vasta perjantaina ja se pelataan 54 reiän mittaisena. Syynä on taifuuni Melor, joka on tuonut alueelle rankkoja sateita.

Nähtäväksi jää, miten kisa ylipäänsä pystytään läpi viemään. Melor on kurittänut Filippiinejä kovalla kädellä ja aiheuttanut useita kuolonuhreja. Myös sähköt ovat poikki laajalta alueelta.

Erofejeffin kohdalla tilanne on tavoitteiden osalta sikäli selkeä, että pystyäkseen uusimaan pelioikeutensa kiertueella, on helsinkiläisen yllettävä voittoon palkintoarvoltaan 300 000 euron Philippine Openissa. Samoojalle riittää paikka kolmen parhaan joukossa.

Kasken kauden päätähtäin on haastajatason Asian Development Tourin päätöskilpailussa, joka käynnistyy jouluaattona. Nousemalla rahalistalla viiden parhaan joukkoon nykyiseltä seitsemänneltä sijaltaan kiinnittäisi Kaske itsensä Asian Tourille tulevaksi kaudeksi.

Pelioikeus Asian Tourille toki irtoaisi myös voiton kylkiäisinä Filippiineillä. Vaikka kyseessä on pienehkö kisa, on mukana 15 kiertueella voittoon yltänyttä pelaajaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje