[14][27]
Kilpagolf - World Golf Championships

Tähdet tuikkivat Miamissa

Justiin Rose puolustaa Cadillac Championshipin voittoa. Kuva: All Over Press

Maailman eliitti on kokoontunut tällä viikolla Miamiin, missä saa vuoronsa kauden toinen World Touriin kuuluva turnaus Cadillac Championship. Doralissa, kuuluisalla TPC Blue Monster -kentällä pelattavan kisan voittoa puolustaa Englannin Justin Rose.

World Tourin kisoihin aukeaa paikka kaikille maailmanlistalla 50:n joukkoon mahtuville sekä muutamille muille ympäri maailman rahatilastoissa parhaiten sijoittuville pelaajille. Doralin turnauksessa on mukana vain 65 kilpailijaa, minkä vuoksi 36 reiän jälkeistä cutia ei tulla asettamaan. Tiger Woods on voittanut vuodesta 1999 lähtien pelatun turnauksen kuusi kertaa – tosin näistä viimeisin on tullut vuonna 2007. Tuolloin Cadillac Championship pelattiin ensimmäistä kertaa Blue Monsterilla. Woods on tälläkin kertaa yksi voittajasuosikeista, mutta ei tätä nykyä niin pienillä kertoimilla kuin 5-10 vuotta sitten.

Viime vuoden kisassa Justin Rose jätti toiseksi sijoittuneen Bubba Watsonin kolmen lyönnin päähän. Hänestä tuli samalla ensimmäinen Cadillac Championshipin voittanut britti.

Suurin huomio tämän viikon kilpailussa kiinnittyy kuitenkin Rory McIlroy’hin, joka jätti Honda Classicin kesken toisella kierroksella. Maailman ykköselle kauden alku on ollut todellista tervanjuontia, kuten Abu Dhabin, Arizonan ja Palm Beach Gardensin turnaukset ovat osoittaneet. McIlroy oli Doralissa vuosi sitten kolmas.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa pelaa 34 Euroopan kiertueen jäsentä. Heistä mm. StephenGallacher, Scott Jamieson, David Lynn, ChrisWood ja Jamie Donaldson debytoivat Doralissa.

Alun perin Dick Wilsonin suunnittelemalla TPC Blue Monsterilla on pelattu PGA Tourin kisoja jo lähes puoli vuosisataa. Vuonna 1962 aloitettu Doral Open oli kiertueen yhtäjaksoisessa ohjelmassa vuoteen 2006 saakka.

Alkuvuosinaan Blue Monster oli turnauspelaajien keskuudessa todellinen peikko. Parin alittaminen oli kiven ja kannon takana, mutta nykyiset eliittipelaajat ovat saaneet siitä lähes niskalenkin. Voittaja alittaa nykyisin kentän parin n. 4-5 lyöntiä kierrosta kohden. Tämän tasoisessa turnauksessa menestysehdokkaita on tavallista runsaammin, mutta Nick Watney on nostettava esille. Kisan vuonna 2011 voittanut oli Doralissa pari vuotta aikaisemmin toinen, joten Blue Monster on selvästi kuin tehty hänen pelilleen. Watney oli Farmers Insurance Openissa neljäs, mutta muuten ruuti on ollut hieman kosteaa. Cadillac Championship saattaisi pistää hänet todelliseen lentoon kauden 2013 osalta. Tuskin kukaan silti ihmettelee, jos voittaja tulee joukosta Tiger Woods, Justin Rose, Matt Kuchar ja Charl Schwartzel.