Sveitsiin isolla joukolla - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Sveitsiin isolla joukolla

Kotimaassa hienosti pelannut Peter Erofejeff testaa virettään Sveitsissä. Kuva: Anzel Oy

Viisi suomalaista tavoittelee tällä viikolla menestystä Luzernissa, Keski-Sveitsissä pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Kyseessä on palkintoarvoltaan 160 000 euron Credit Suisse Challenge, josta voittaja kuittaa tililleen 25 600 euroa.

Suomalaisista ovat kisassa mukana Antti Ahokas, Peter Erofejeff, Roope Kakko, Janne Kaske sekä Janne Mommo. Kiertueen rankingissa parhaiten sijoittuva Mikko Korhonen jättää turnauksen väliin osallistuakseen samanaikaisesti Vuosaaressa pelattavaan Finnish Openiin.

Korhonen on Challenge Tourin rankingissa sijalla 44, kun 20 parasta saa kauden päätteeksi kategorian Euroopan kiertueelle. Viimeistä ET:n korttiin oikeuttavaa sijaa hallussaan pitävän Eduardo De La Rivan ja Korhosen välinen ero on nyt reilut 11 000 euroa. Yksikin Top 3 -sijoitus kohentaisi Korhosen asemia ”sarjanousua” ajatellen huomattavasti…

Rankingin kärkitrio Gary Lockerbie, Magnus A Carlsson ja Simon Wakefield on sinetöinyt paikkansa Euroopan kiertueella vuonna 2013.

Erofejeffillä näytön paikka

Luzernissa olevista suomalaisista katseet kääntyvät ennen kaikkea kovakuntoiseen Erofejeffiin. Hän on voittanut kaksi edellistä kotimaassa pelattua kilpailua, joista jälkimmäinen oli Suomen PGA:n mestaruusturnaus. Kansainvälisissä kisoissa menestyminen on aina hankalampaa, mutta parhaan iskukykynsä löytäessään ”Patulla” on Sveitsissä täydet mahdollisuudet kunnon menestykseen.

Sama pätee Kakon kohdalla, tosin hänellä on jo pidempään ollut melkoisia motivaatio-ongelmia Euroopan kakkostason kiertueen kilpailuissa.

Kommentti:

Jalan ovenväliin saamiseksi kovatasoisilla kiertueilla on meikäläisittäin tehtävä hartiavoimin töitä. Mikko Ilonen on ET:llä oma lukunsa, mutta hänen jälkeensä ei seuraavia erota edes kiikarilla.

Joukosta Joonas Granberg, Jaakko Mäkitalo ja Kalle Samooja, ensin mainittua on helpoin veikata seuraavaksi itsensä läpilyöväksi suomalaispelaajaksi ”isommissa kinkereissä”. Mutta sen jälkeen on taas kaivettava kiikaria esille; Jannet Kaske ja Mommo joutuvat vielä hankkimaan kannuksiaan, mutta Antti Ahokkaan ja Roope Kakon tilanne on kiemurainen. Ahokas on kadottanut mystisesti tuloksentekotaitonsa, mutta pian pitäisi Kakonkin löytää peleihinsä kykyjään vastaava tasapaino. Onneksi Mikko Korhonen ei sentään näytä lamaantuneen ranskalaisesta visiitistään Euroopan kiertueelle.

Kausi on lähestymässä hyvää vauhtia puoliväliään. Iloinen yllätys säväyttäisi kummasti suomalaisen kilpagolfin ystäviä – riippumatta kuka siitä vastaisi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)