Solheim Cup Skotlantiin 2019, Ruotsi jäi haussa kakkoseksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Solheim Cup Skotlantiin 2019, Ruotsi jäi haussa kakkoseksi

Solheim Cup jatkaa Gleneaglesin maineikasta perintöä. Kuvassa Ryder Cup vuodelta 2014. Kuva: Getty Images.

Ladies European Tour julkisti tostaina tiedon seuraavan Euroopassa pelattavan Solheim Cupin pelipaikasta: kilpailu palaa Skotlantiin 19 vuoden tauon jälkeen, kun Euroopan ja Yhdysvaltojen naisten välinen joukkuekilpailu pelataan Gleneaglesin kentällä.

Skotlanti pesi haussa lopulta Ruotsin Bro Hof Slottin (Lue Golfpisteen juttu Ruotsin kisahausta).

”Päätös oli erittäin tiukka ja haluan kiittää ystäviämme Ruotsissa eriomaisesta tarjouksesta. Bro Hof Slott on yksi Euroopan parhaista kentistä ja haluamme tehdä heidän kanssa yhteistyötä jatkossa”, LET:n toimitusjohtaja Ivan Khodabakhsh muotoili.

Hänen mukaansa kahden huippukentän kilpailu loppumetreille Solheim Cupin järjestelyoikeudesta kertoo tapahtuman ja naisgolfin entistä suuremmasta vetovoimasta.

Yhdysvallat juhli Solheim Cupin voittoa Saksassa tänä vuonna. Kuva: Getty Images.

Yhdysvallat juhli Solheim Cupin voittoa Saksassa tänä vuonna. Kuva: Getty Images.

”Solheim Cup on kasvanut naisten golfin suurimmaksi tapahtumaksi ja se tarjoaa erinomaisen vastineen yhteistyökumppaneille niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla”, hän jatkoi.

Skotlannissa päätös otettiin luonnollisesti ilolla vastaan. Riemua riitti kuitenkin huomattavasti golfpiirejä laajemmalle ja jopa maan pääministeri Nicola Sturgeon otti kantaa uutiseen.

”Se (Solheim Cup) auttaa lujittamaan Skotlannin asemaa golfin kotina ja täydellisenä paikkana suurille kilpailuille sekä inspiroimaan uusia sukupolvia aloittamaan harrastuksen kotimaassaan”, Sturgeon sanoi.

Tänä vuonna kilpailu pelattiin St Leon-Rot Golf Clubilla Saksassa. Yhdysvallat voitti kilpailun 14,5–13,5. Vuonna 2017 Yhdysvallat puolustaa voittoaan Des Moinessa Iowassa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)