5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Seo yllätysjohdossa US Openissa

Hee Kyung Seo saa jännittää mahdollista major-voittoaan maanantain puolelle. © Getty Images

Epävakaat sääolosuhteet keskeyttivät Women’s US Openin kilpailutapahtumat jo neljättä päivää peräkkäin Colorado Springsissä. Kun 30 pelaa jatkaa turnauksen loppuun maanantain puolella, on kärjessä lyönnin erolla eteläkorealaiskaksikko Hee Kyung Seo (-3) ja So Yeon Ryu (-2). Heistä jälkimmäisellä on pelattavanaan finaalikierrosta vielä kolme reikää.

Kotimaansa kiertueella 11 kilpailua voittanut Seo ansaitsi paikan LPGA Tourille oltuaan viime vuonna ykkönen Kia Classicissa. Tällä kaudella yhteen top-10-sijoitukseen yltäneen Seon paras major-esitys on kaudelta 2010, jolloin 25-vuotias pelaaja oli British Openissa viides.

Maailman entiseltä ykköspelaajalta Jiyai Shinilta mentaalista valmennusta saanut Seo oli odottavaisella kannalla sunnuntai-iltana:

”Kukaan ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Aamulla tuulettomista olosuhteista tulee olemaan heille varmasti hyötyä, mutta täytyy vain toivoa ja odottaa”, Seo sanoi.

Niin ikään Korean kiertueella kunnostautunut Ryu näki keskeytyksen tulleen sopivaan paikkaan:

”Ehkä maanantai-aamuna sää on hyvä ja griinit hieman pehmeämmät. Luulen, että tauko tuli kannaltani oikeaan paikkaan.”

Kolmantena oleva Cristie Kerr (-1) on korealaisten lisäksi ainoa, joka on kisaa tällä hetkellä alle parin. Hänellä on finaalikierrosta jäljellä kaksi reikää. Toinen jenkki Angela Stanford (par) jatkaa maanantaina kisaansa 15. reiältä.

Tuleva US Women’s Openin voittaja löytyy em. nelikosta, sillä viidettä sijaa jakavat Inbee Park ja Karrie Webb (16 reikää) ovat jo tuloksessa +2.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje