11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Schwartzel murskaavan ylivoimainen

Charl Schwartzel tehtaili Bangkokissa hurjan lopputuloksen. Kuva: All Over Press

Charl Schwartzelin huhtikuusta 2011 jatkunut voitoton kausi päättyi sunnuntaina Bangkokissa. Hän voitti Aasian kiertueeseen kuuluvan Thailand Golf Championshipin ilmiömäisen esityksen jälkeen. Schwartzelin kokonaistulos 263 (-25) lyöntiä on yksi kauden suvereeneimpia suorituksia: toista sijaa jakaneet Bubba Watson ja Thitiphun Chuayprakong hävisivät eteläafrikkalaiselle peräti 11 lyönnillä.

Schwartzelin kierrossarja on kaunista luettavaa: hänen huonoin tuloksensa oli 68, kolme kierrosta sujui 65 lyönnillä – tämä oli myös finaalikierroksen tulos. Schwartzel teki 72 reiän aikana ainoastaan yhden bogin. Birdeitä kertyi 24, joukkoon mahtui lisäksi yksi eagle.

Schwartzelin uutta tulemista on odoteltu jo pidempään. Hankalaksi äitynyt rintalihasvamma ei estänyt pelaamista, mutta haittasi luonnollisen svingin toteuttamista pitkään. Ennen Bangkokin kisaa Schwartzel oli sijoittunut kolmessa viimeisessä kisassaan viiden joukkoon, joten isoa menestystä uskalsi aavistella vielä loppukauden koitoksissa.

Bangkokin kisan voitto oli Schwartzelille yhdeksäs isommilla kiertueilla. Täysosumista seitsemän on tullut ET:ltä, yksi PGA Tourilta ja yksi Asian Tourilta. Etelä-Afrikan Sunshine Tourilla hän on voittanut viidesti. Schwartzel saavutti uransa hienoimman voiton toissa vuoden Mastersissa, seuraavaa jackpotia hän joutui odottamaan aina tähän viikonvaihteeseen saakka.

<a href=Kalle Samooja pelasi sunnuntaina maailmantähtien tahtiin." src="/wp-content/uploads/2012/12/12101917082150.jpg" width="505">

Kalle Samooja pelasi sunnuntaina maailmantähtien tahtiin.

Kalle Samooja (-7) aiheutti Bangkokissa suomalaisittain suuria ilonaiheita. Finaalikierroksen upea esitys nosti hänet lopputuloksissa sijalle 17. Sunnuntain tulos 66 sisälsi kahdeksan birdietä ja kaksi bogia, ollen päivän kolmanneksi paras noteeraus. Vertailun vuoksi kisan voittanut Schwartzel ei yltänyt yhtenäkään päivänä kahdeksaan birdieen…

Samoojan plakkarissa on yksi neljäs sija Aasian kiertueelta (Handa Faldo Cambodia Classic) tällä kaudella. Lupauksia herättävä oli myös turkulaisen ensiesiintyminen (66:s) Hongkongissa pelatussa Euroopan kiertueen turnauksessa. Kovatasoisen Bangkokin kisan 17:s sija on kuitenkin 23-vuotiaan Samoojan paras yksittäinen saavutus. Hänen taakseen jäivät Thailand Golf Championshipin lopputuloksissa mm. Hunter Mahan, Darren Clarke, Jbe Kruger ja Kevin Na.

Joonas Granberg (+1) pelasi tasaisesti kaikki kierroksensa 71 ja 73 lyönnin väliin päätyen sijalle 47. Jaakko Mäkitalo ei selviytynyt kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Sergio Garcia (-12) oli Bangkokissa neljäs. Mm. Simon Dyson ja finaalikierroksella romahtanut Daniel Chopra (-10) jakoivat kuudetta sijaa. Turnauksen voittoa puolustanut Lee Westwood (-9) putosi kymmenen joukosta, Ryo Ishikawalla oli sama lopputulos. Nicolas Colsaerts (15:s) voitti Samoojan lyönnillä.

Marko Kuivasaari 9.12. klo 12.40

Schwartzel ei anna periksi Charl Schwartzel on askeleen päässä voitosta Bangkokin turnauksessa. Joonas Granbergin ja Kalle Samoojan kiri ei käynnistynyt vielä lauantaina.

Päättyykö Charl Schwartzelin kuiva kausi Thaimaassa? Kuva: All Over Press

Päättyykö Charl Schwartzelin kuiva kausi Thaimaassa? Kuva: All Over Press

Charl Schwartzel (-18) on vastustamattomasti matkalla kohti Bangkokin turnauksen voittoa. Tuloksen 68 lauantaina pelanneella eteläafrikkalaisella on kärjessä viiden lyönnin etumatka ennen finaalikierrosta. Daniel Chopra (-13) on toisena ja Thitiphun Chuayprakong (-12) kolmantena.

Yhden eaglen ja kolme birdietä taituroinut Schwartzel teki kolmannella kierroksella kilpailun toistaiseksi ainoan boginsa.

Kiusallisesta rintalihasvammasta eroon päässyt Schwartzel on osoittanut viime aikoina nousukuntoa. Plakkarissa on kolme Top-5-sijoitusta kolmessa edellisessä kisassa, mutta voittoja ei ole hänelle kuulunut sitten vuoden 2011 Mastersin.

Sergio Garcia (4:s) jahtaa Schwartzelia kahdeksan lyönnin päässä. Thailand Golf Championshipin kymmenen joukossa ovat myös seitsemättä sijaaa jakavat Bubba Watson, Nicolas Colsaerts ja Lee Westwood. He ovat tilanteessa seitsemän alle.

Kovatasoisessa turnauksessa jatkoon päässeet Kalle Samooja (-1) ja Joonas Granberg (par) menettivät sijoituksiaan lauantaina. Samooja (40:s) löi tuloksen 72, Granberg (47:s) yhden lyönnin enemmän.

Marko Kuivasaari 8.12. klo 12.22

Granberg ja Samooja jatkoon Bangkokissa

Joonas Granberg ja Kalle Samooja (-1) pelaavat Bangkokin kovatasoisen turnauksen jatkokierroksilla. Charl Schwartzelilla on kärjessä tukeva johto.

Joonas Granberg meni vaivatta Bangkokin huipputurnauksen jatkokierroksille.

Joonas Granberg meni vaivatta Bangkokin huipputurnauksen jatkokierroksille.

Joonas Granberg ja Kalle Samooja selvittivät tiensä jatkokierroksille Thailand Golf Championshipissä. Molemmat pelasivat toisen kierroksen par-tulokseen ollen nyt kokonaistilanteessa -1.

Suomalaisten tulos muodostui perjantaina erilaisen kaavan mukaan: Granberg teki 72 lyönnin kierroksellaan kolme birdetä ja kolme bogia. Samoojan vastaava saldo oli kuusi birdietä ja kuusi bogia. 35. sijaa jakavat Granberg ja Samooja ovat nimekkäiden pelaajien tähdittämässä kisassa neljä lyöntiä Top-10:stä.

Charl Schwartzelin peli jatkui yhtä hohdokkaana kuin Bangkokin turnauksen avauspäivänä. Hän iski perjantaina toistamiseen tuloksen 65 johtaen kisaa neljällä lyönnillä. Schwartzel on edennyt Thailand Golf Championshipin puoliväliin ilman virheitä: 22 parin lisäksi hänelle on kahden päivän aikana kirjattu 14 birdietä.

”Peli on sujunut todella jämäkästi, nyt on kaksi loistavaa kierrosta koossa”, Schwartzel sanoi. ”Löin palloa hyvin ja sain runsaasti birdiepaikkoja. Siellä missä oli ongelmia, pystyin paikkaamaan parin. Tällä tavalla homma pysyy koossa.”

Daniel Chopra (-10) on Amata Spring Country Clubilla pelattavassa kisassa toisena. MasanoriKobayashi ja Thitiphun Chuayprakong jakavat kolmatta sijaa lukemisssa yhdeksän alle. Jälkimmäisellä jäi perjantaina pelaamatta kolme reikää pimeyden vuoksi.

Miljoonan dollarin turnauksen menestyssuosikeista Ryo Ishikawa (5:s) on kuudetta sijaa jakavia Sergio Garciaa ja Bubba Watsonia (-6) kaksi lyöntiä edellä. Kymmenen joukkoon mahtuvat myös Nicolas Colsaerts ja kisan voittoa puolustava Lee Westwood. He ovat tilanteessa -5.

Marko Kuivasaari 7.12 klo 16.12

Schwartzelilla napakka aloitus Thaimaassa Charl Schwartzelin (65) viime aikojen hyvä vire jatkui Bangkokin turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Joonas Granberg ja Kalle Samooja (71) ovat hyvin juonessa mukana.

Charl Schwartel teki virheettömällä kierroksellaan seitsemän birdietä. Kuva: All Over Press

Charl Schwartel teki virheettömällä kierroksellaan seitsemän birdietä. Kuva: All Over Press

Charl Schwartzel pelasi tyylikkäästi Aasian kiertueeseen kuuluvan Thailand Golf Championshipin avauspäivänä. Tulos 65 riittää lyönnin johtoon ennen toisena olevaa Thitiphun Chuayprakongia. Daniel Chopra ja Javi Colomo (67) jakavat kolmatta sijaa.

Kolmessa edellisessä kisassaan viiden joukkoon sijoittunut Schwartzel on kärsinyt pitkin kautta rintalihasvammasta, mutta tämän suhteen tilanne on jo hallinnassa.

”Olen täysin kunnossa, mikä mahdollistaa svingaamisen sulavammin. Viimeiset 1,5 kuukautta lyöntiliike on ollut sellainen kuin haluankin. Myös suorituksen taso alkaa olla kohdallaan”, Schwartzel sanoi.

Kovatasoisessa turnauksessa pelaa kolme suomalaista, joista Joonas Granberg ja KalleSamooja aloittivat urakkansa mukavasti 71 lyönnillä. Molempien korttiin kirjattiin ensimmäisellä kierroksella kolme birdietä ja kaksi bogia. Granberg ja Samooja jakavat 37. sijaa mm. HunterMahanin kanssa. Jaakko Mäkitalon (116:s) tulos torstaina oli 77 lyöntiä.

Kisan ennakkosuosikeista Bubba Watson (68) on viidentenä ja Sergio Garcia (69) kymmenentenä. Thailand Golf Championshipin voittoa puolustava Lee Westwood alitti parin kahdella lyönnillä, hän on niukasti 20 parhaan ulkopuolella.

Marko Kuivasaari 6.12. klo 19.13

Westwood puolustaa Thaimaan avoimien voittoaan Maailmanlistan kuutonen Lee Westwood puolustaa seitsemän lyönnin voittoaan Chonburissa. Vastassa on tukku maailmanluokan pelaajia.

<a href=Lee Westwood pelasi viime viikonloppuna Etelä-Afrikassa hyvin ja sijoittui viidenneksi. Kuva All Over Press." src="/wp-content/uploads/2012/12/12120514151915.jpg" width="505">

Lee Westwood pelasi viime viikonloppuna Etelä-Afrikassa hyvin ja sijoittui viidenneksi. Kuva All Over Press.

Lee Westwoodille viime vuoden kilpailu oli lähes näytösluontoinen tapahtuma. Seitsemän lyönnin ero kakkoseen Amata Spring Country Clubilla oli jo suoritus sinällään, mutta avauspäivänä hän teki vielä kenttäennätyksen 60 (-12) ja oli todella lähellä, etteikö maaginen raja olisi mennyt rikki.

Thaimaan avoimet on Westwoodin viimeinen kisa tällä kaudella ja mies tavoittelee kolmatta voittoaan. Helposti se ei kuitenkaan tule, sillä kentällä ovat mm. Bubba Watson, viime vuoden kakkonen Charl Schwartzel, Ryo Ishikawa, Ryder Cupissa erinomaisesti pelanneet Nicolas Colsaerts ja Sergio Garcia sekä viime vuonna British Openin voittanut Darren Clarke. Sekä tietysti tiukka nippu Asian Tourin tähdistöä.

”Viime vuoden kisasta on upeita muistoja. Kierrostulos 60 on tietysti omaa luokkaansa, mutta kun pelasin vielä toisen kierroksen 64, johtoasema siinä vaiheessa oli 11 lyöntiä. En tiedä, onko koskaan aikaisemmin näin tapahtunut”, muisteli Westwood.

Vaikka kenttä pelataan nyt pidempänä ja raffi on viime aikojen sateiden vuoksi tiukempi ja paksumpi, ei Westwood pidä mahdottomana, että kova tulos syntyy nytkin.

”Ajattelin, että 57 voisi olla mukava tulos, sillä viheriöt ovat pehmeitä ja pallo pysähtyy”, virnuili 39-vuotias.

”Kausi on ollut ok, mutta ei mikään loistokas. Pelini ei ole niin hyvää kuin toivoisin, mutta parissa viime kisassa homma on toiminut mukavasti”, Westwood selvitti.

Kolme suomalaista mukana

Asian Tourilla pelaavat Kalle Samooja, Jaakko Mäkitalo ja Joonas Granberg ovat kisassa mukana. He ovat väläytelleet kauden aikana. Mäkitalo pelasi loisteliaasti Intiassa, mutta ei pystynyt rutistamaan itselleen European Tourin korttia karsinnoissa.

Joonas Granberg oli viime viikonvaihteessa hyvässä iskussa olleen lopputuloksissa sijalla 33. Granbergin päätöskierros sujui kuusi alle.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje