Samoojalle top 20 -sijoitus Sveitsissä – Åberg nousi voitollaan jo lähelle Ryder Cup -paikkaa - Golfpiste.com

3.9.–10.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][20]

[10][20]
DP World Tour - Kilpagolf

Vahva loppu jätti Kalle Samoojalle paremman maun Sveitsin turnauksesta. Kuva: Getty Images

Ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton European Mastersissa.

Kalle Samooja ei pystynyt edellispäivän kaltaiseen lennokkaaseen suoritukseen Crans Montanassa päättyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän käytti European Mastersin neljänteen kierrokseen 69 lyöntiä, ja sijoittui kokonaistuloksellaan 290 (-12) jaetulle 20. tilalle.

Seitsemäntenä 54 reiän jälkeen kärkkynyt Samooja oli kierrostaan 14. reiän jälkeen tilanteessa yksi yli. Sijoitus valahti jo 30:n huonommalle puolelle, mutta hän kohensi terävän lopun ansiosta mukavasti asemiaan.

”Vaikea päivä haastavan startin jälkeen. Jouduin venymään vain pareihin jatkuvasti, niin henkisesti oli haastavaa saada kelkka käännettyä”, Samooja kertoi tiedotteessa.
”Positiivista päivässä oli tsemppi, millä pysyin mukana joten kuten. Lopun kaksi ’birkkua’ olivat ehkä kruunu siitä. Tästä on hyvä jatkaa kahteen seuraavaan kisaan”, 16. reiän tiilyönnin tankoon lyönyt Samooja jatkoi.Vaikka Samooja oli yksi sunnuntain suurimmista putoajista, oli esitys kokonaisuus huomioiden hyvä. Eroa tasaisessa kilpailussa kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin jäi kaksi ja top-kolmeenkin vain neljä lyöntiä.

Tärkeätä oli saada myös kolmen peräkkäisen karsiutumisen putki poikki, kun hän otti Sveitsin vuoristomaisemissa kauden kolmanneksi parhaan sijoituksensa.

Samoojalla on hyviä muistoja Crans-sur-Sierre Golf Clubin kentältä neljän vuoden takaa, jolloin hän taisteli lujasti uransa ensimmäisestä DPWT-voitosta. Tuolloin Sebastian Söderberg veti pisimmän korren viiden pelaajan uusinnassa, jossa myös Samooja oli mukana.

Voittotilinsä pääkiertueella Samooja avasi Hampurin turnauksessa viime vuoden kesäkuussa.

Viimeisten joukossa jatkoon päässyt Tapio Pulkkanen (+4) lähti innolla haastamaan kisakenttää kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Pelissä ei kuitenkaan ollut viikonvaihteessa kaivattua otetta, ja käteen jäi jaettu 73. sija.

”Haastava viikonloppuna oli vuorilla. Ei ollut pitkä lyönti iskussa tänään eikä eilen.”

”Pelissä on paikoitellen viitteitä hyvästä. Nyt Irlantiin etsimään loppukauteen isoa vaihdetta”, sanoi kilpailun 72 lyönnin kierrokseen päättänyt Pulkkanen.

European Mastersia alusta asti johtanut Matt Fitzpatrick (-16) hyytyi kilpailun kriittisimmällä hetkellä tehden neljän viimeisen reiän aikana kolme bogia. Kun tuloksen 64 täräyttänyt Ludvig Åberg (-19) painoi samanaikaisesti neljän birdien suoran, lähti voitto tulevan tähtipelaajan matkassa Ruotsiin.

Ruotsalaiset ovat saamassa Ludvig Åbergista uuden kiintotähden. Kuva: Getty Images

Myös Åbergin seurassa toiseksi viimeisessä ryhmässä pelanneen Alexander Björkin (-17) loppurutistus oli vahva, ja hän sinetöi 66 lyönnin kierroksellaan ruotsalaisten kaksoisvoiton.

Kesäkuussa ammattilaiseksi siirtynyt Åberg, 23, tarvitsi ensimmäiseen pääkiertuevoittoonsa alle kaksi kuukautta. Texas Tech -yliopiston joukkueessa menestyksekkäästi college-golfia pelannut maailman entinen amatööriykkönen keräsi eniten PGA Tour Univerisity -sarjan pisteitä ja sai rajallisen kortin Yhdysvaltain kiertueelle.

Eslövistä kotoisin oleva pelaaja otti John Deere Classicissa neljännen sijan, ja on väläytellyt PGA Tourilla pitkin kesää sen verran näkyvästi, että hänen mahdollisuuksiaan nousta Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen on alettu pitää realistisina.

Åbergin viikko sitten Prahassa ottama neljäs sija huomioitiin Luke Donaldin vihossa erityismerkinnällä. Tuorein näyttö ja osoitus henkisen kantin kestävyydestä tiukassa paikassa saattoikin tehdä ratkaisevan vaikutuksen maanantaina villi kortti -valintansa julkistavaan englantilaiskapteeniin.

Matt Fitzpatrick nousi kolmannella sijallaan maailmanpistelistalla Tommy Fleetwoodin edelle sinetöiden suoran valintansa Ryder Cupiin. Robert MacIntryre puolestaan varmisti pääsynsä haasteotteluun Euroopan pistelistan kautta. Fleetwood ei Sveitsissä pelannut, MacIntyre (-3) jakoi kisassa sijan 55.

Aiemmin paikkansa Ryder Cupiin olivat varmistaneet Jon Rahm (EP), Rory McIlroy (EP), Viktor Hovland (WP) ja Tyrrell Hatton (WP).

Villiä korttia havittelevat Åbergin ohella muun muassa Tommy Fleetwood, jonka paikkaa pidetään lähes varmana, sekä Yannik Paul, Adrian Meronk. Sepp Straka, Shane Lowry, Justin Rose, Victor Perez ja Nicolai Højgaard.