[11][15]

[11][15]
Asian Tour - Kilpagolf

Samooja kymmenes Philippine Openissa

Kalle Samooja ei saanut parastaan irti Philippine Openin kolmannella kierroksella. Kuva: Ecco Tour

Kalle Samooja ei pysynyt kärjen kyydissä Filippiinien Tarlacissa pelatun Aasian kiertueen kisan päätöskierroksella. Turkulainen pelasi sunnuntaina tuloksen 71 ja putosi kolmannelta sijalta kymmenenneksi. Samoojan tulos 54 reiän turnauksessa oli 207 (-9).

Hän kirjasi kolmannella kierroksella kolme birdietä ja kaksi bogia. Paras vaihe osui reikien 9-12 jaksoon, missä Samooja teki kaikki birdiensä, bogit tulivat toisella ja 14. reiällä.

Samooja olisi tarvinnut Filippiineillä Top 2 -sijoituksen noustakseen kiertueen rahalistalla 60 ensimmäisen eli niiden joukkoon, jotka säilyttävät korttinsa AT:lla. Kisasta saadut vajaat 5000 dollaria nostivat Samoojan kokonaisansiot 38 000 dollariin, mikä riitti rahalistalla 79. sijaan.

”Ihan hyvä kisa. Täytyy vaan useammin päästä kärkeen vääntämään, niin eiköhän se voittokin sieltä lohkea. Ei niin hyvää tekemistä kylläkään kuin aikasemmilla viikoilla. Tänään ei peli olisi riittänyt voittoon, kun jäin koko ajan kauas lipusta. Top kymppiin täytyy tietty olla tyytyväinen ja koko loppukauden panokseen”, Samooja kertoi Golfpisteelle.

”Peli alkoi kulkea kun kesä teki Suomessa loppua. Piltzin (valmentaja Mika Piltz) kanssa ruvettiin ruuvaamaan perusasioita parempaan jiiriin ja siinä varmaan se avain oli tasaiseen loppukauteen. Peli oli viikosta toiseen hyvää ja mieli kirkkaana. Otetaan ne tosta ens kaudelle mukaan, niin varmasti hyvä kausi on luvassa. Nyt huilataan pari viikkoa ja katotaan sitten pelejä taas.”

Janne Kaske (-7) pelasi finaalikierroksella tuloksen 70, ja oli 18:s. Ainoat parista poikenneet reikätulokset olivat Luisita Golf & Country Clubin kentän kolmos- ja nelosreiällä tulleet birdiet.

Tarlacissa reilut 3000 dollaria tienanneen porvoolaisen kausi jatkuu vielä 24.-27. joulukuuta Thaimaassa pelattavassa Asian Development Tourin päätöskilpailussa. Kaskella on kisassa isot panokset, sillä hän taistelee vielä suorasta noususta Aasian kiertueelle.

Philippine Openin ykkönen oli isäntämaan Miguel Tabuena (-14). Samooja kanssa kärkiryhmässä sunnuntaina pelannut Australian Scott Barr jäi voittajasta lyönnin päähän. Intian Himmat Rai ja Thaimaan Chinnarat Phadungsil (-12) jakoivat kolmatta sijaa.

Kisan kolmas suomalainen Peter Erofejeff ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Aasian kiertueen rahalistan voitti ylivoimaisesti Intian Anirban Lahiri yli 1,1 miljoonan dollarin tienesteillään.

Filippiinien turnaus jouduttiin typistämään 54 reiän pituiseksi seudulla alkuviikosta vaikuttaneen taifuunin vuoksi. Runsaat sateet lykkäsivät kisan aloitusta perjantaihin.