Kalle Samooja kärkkyy kovaa sijoitusta Hampurissa – Mikko Korhosella synkkä päivä kentällä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja kärkkyy kovaa sijoitusta Hampurissa – Mikko Korhosella synkkä päivä kentällä

Kalle Samooja pelaa hyvää turnausta Saksassa. Kuva: Getty Images

Korhonen joutuu vielä jännittämään European Openissa jatkopaikkansa puolesta.

Kalle Samooja pelasi toisen peräkkäisen 72 lyönnin kierroksen Saksan Hampurissa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Hän on Porsche European Openissa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa par, joka oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun 20. sijaan.

Samoojan kierros oli tapahtumien valossa hyvin paljon torstain kaltainen. Birdiejä ja bogeja tuli kaksi, kumpiakin yksi vähemmän kuin avauspäivänä.

Vaativalla Green Eaglen kentällä ei kovilla tuloksilla juhlita. Samooja on kärjessä olevaa, ja toista kierrostaan 14 reikää pelannutta Englannin Jordan Smithiä (-5) vain viisi lyöntiä perässä. Kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on vain yksi lyönti.

”Pelillisesti varsin samanlainen päivä kuin eilen. Maltoin hyvin jauhaa kuuluisaa omaa peliä ja sain pidettyä virheet melko minimissä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Tänään oli napsun tiukemmat liput, niin birdiet olivat kiven alla. Peli tuntuu varsin hyvältä, niin täytyy jatkaa vaan maltilla viikonloppuun.”

Samoojalle hyvä sijoitus Hampurissa maistuisi, sillä hän on karsiutunut kolmessa edellisessä kilpailussaan. Kauden ainoa top 10 -sijoitus on peräisin maaliskuussa pelatusta Qatarin turnauksesta, jossa hän oli hienosti viides.

Avauskierroksella lyönnin verran paremmin Samoojaa pelannut Mikko Korhonen ei ollut perjantaina vireessä. Hän aloitti ja lopetti kierroksensa birdiellä, mutta siihen iloiset asiat pitkälti jäivätkin. Väliin mahtui peräti seitsemän bogia, ja tuloksen 77 lyönyt helsinkiläinen on pudonnut karsintarajan tuntumaan. +4 riittäisi tämän hetken ennusteen mukaan jatkoon, ja se on myös Korhosen tulos kilpailun puolivälissä.

Kisan kärjessä Jordan Smithillä on lyönnin etumatka ranskalaisiin Victor Pereziin ja Julien Bruniin (14 reikää).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje